Search
Close this search box.

5 vinkkiä, miten saat omannäköistä värikästä sisustusta kotiisi

Keltainen ja värikäs tupa keittiö
Keltainen ja värikäs tupa

Kaipaatko väri-iloittelua sisustukseen? Piristäisikö värikkäät yksityiskohdat arkeasi, kun kevään ja kesän värejä vielä hetki odotellaan? Kas tässä jutussa 5 näppärää vinkkiä, miten sen teet!

Aika ajoin värikkäisiin sisustuskuviini kommentoidaan tyylillä: ”Voi että, kun mä kaipaisin myös väriä kotiin, mutta aina löydän itseni ostamasta vaan valkoista, mustaa ja/tai harmaata kotiini…” Niinpä kokosin teille 5 vinkkiäni siihen, miten voit löytää just sun näköistä värikästä tyyliä kotisi sisustukseen 🙂

💛

5 vinkkiä, joilla taiot sopivan värikkään sisustuksen kotiisi

Käsityöpuoti Kastehelmi ja Eveliinan talo värikkäässä sisustuksessa

1. Listaa 5-10 syytä, miksi haluat värejä sisustukseesi. Mitä toivot värikkään sisustuksen saavan aikaan kodissasi ja ehkäpä sen asukkaissa? Toivotko värien piristävän mieltä, haluaisitko niiden tuovan vuodenaikojen vaihtelua sisustukseen tai saisiko värikäs sisustus sinut ehkä malttamaan paremmin odottamaan remonttia/isompaa asuntoa/mökkikautta…?

2. Tuumaa omat lempivärisi. Onko sun värikkyys kelta-puna-vihreää, pastellivärien huumaa vai kenties sekoitus erilaisia keltaisen sävyjä? Haluatko kotiisi kylmiä ja vahvoja värejä vai ehkäpä lempeitä ja pehmeitä? Kaipaatko keltaisen piristävää voimaa vai ehkäpä pinkin tai punaisen romanttista räiskyä?

3. Pohdi, mikä nurkkaus tai huone kaipaisi ensimmäisenä väriä ylleen. Värikkään sisustuksen ei ole pakko vallata koko kotia, voit myös valita esim. yhden nurkkauksen tai jonkun kotisi huoneista väri-iloittelun kohteeksi. Olisiko etätyönurkkauksen aika saada piristystä ylleen väreillä? Vai lähtisitkö kokeilemaan rohkeampaa värien käyttöä lastenhuoneessa?

4. Aloita pikku-yksityiskohdilla. Kierrä kirppiksiä livenä/netissä ja hanki esim. koristetyyny, maljakko tai pöytäliina uudessa toivevärissäsi. Muutaman euron kierrätetyllä hankinnalla on ekologista ja lompakkoystävällistä aloittaa 🙂 Näin mahdollistuu myös rauhallinen tuumailu: miltä tuo värikäs yksityiskohta näyttää ja tuntuu? Saako se aikaan sen fiiliksen, mitä kohdassa 1 toivoit?

5. Jatka ja kasvata sitä, missä onnistuit! Mikäli värikkäiden yksityiskohtien aikaansaama fiilis on just sellainen kun toivot ja kaipaat lisää, niin anna palaa! Osta lisää pieniä yksityiskohtia ja siirry halutessasi huonekaluihin, verhoihin ja mattoihin saakka. Kenties löydät itsesi jokin kaunis päivä maalaamassa tai tapetoimassa seiniäkin tuolla uudella lempivärilläsi 😉 NAUTI! <3

Pssst! Muistathan kierrättää – myydä tai lahjoittaa – vanhat vääränväriset esineet ja huonekalut myös eteenpäin 🙂

Asteikolla 1-10, kuinka rohkeasti sinä käytät värejä kotisi sisustuksessa? Tuleeko kenties joku vinkki näistä käyttöösi? <3

Elluyellow värikäs oma kuva

Iloa, aurinkoa ja just sopivan verran värejä helmikuun alkuun toivottaen,

Ellu

Jaa:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp