Search
Close this search box.
Luennot
elluyellow

Piristävää tyhy-toimintaa työyhteisöille ja herätteleviä hyvinvointihetkiä nuorille

Työyhteisöille

Miltä kuulostaisi, jos tyhy-hetki olisi kuivien kalvosulkeisten sijaan piristävä, aidosti kiinnostava ja sen hedelmät kantaisivat pitkälle eteenpäinkin? Miltä kuulostaisi, jos tyhy-toiminta saisi työntekijänne voimaan kokonaisvaltaisesti paremmin arjessaan – niin työ- kuin vapaa-ajallakin?

Kokonaisvaltainen (työ)hyvinvointi

Tämän päivän työelämässä on mielestäni tärkeä keskustella mm. työstä irrottautumisen taidoista, työmäärän kohtuullistamisen keinoista sekä kehon ja mielen palautumista tukevista elementeistä. 

Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin parantuessa ja joustaessa arjen mukana työntekijöiden usko itseensä ja toiveikkuus kasvavat. Tämä lisää heidän työnimun tunnettaan ja tuottavuuttaan. 

Vapaa-ajan ollessa työntekijälle virkistävää, hänen arvojensa mukaista ja merkityksellistä, riittää työhönkin ihan erilaista energiaa. 

Tarjoan työyhteisöille hyvinvointihetkiä, joissa tutkittuun tietoon pohjautuvuus, voimavaralähtöisyys ja tulevaisuuden toivo ovat keskiössä. Tuokiot ovat keskustelevia ja ne herättelevät osallistujia pohtimaan hyvinvointiteemoja heidän omassa arjessaan.

  • Hetki hyvinvointisi äärellä -tuokio edistää työntekijöiden kehon ja mielen hyvinvointia niin työ- kuin vapaa-ajallakin. Osallistujat löytävät arjen vahvuuksiaan ja ottavat konkreettisia askelia kohti muutostoiveitaan. 
  • Miten ennaltaehkäistä burn out? -hyvinvointihetkessä keskitymme mielen palautumista edistäviin elementteihin sekä stressinsäätelyyn. Osallistujat löytävät itselleen parhaimpia palautumisen keinoja luomani Palautumispakin avulla.

Näiden hittiluentojeni lisäksi pidän mielelläni yksilöllisesti räätälöityjä luentoja, puhekeikkoja ja valmennuskokonaisuuksia. Livehetket 5-15 hengen työyhteisöille voidaan toteuttaa tunnelmallisissa Aurinkola-toimitiloissani Nokian keskustassa. Toteutan luentojen lisäksi työyhteisöllenne mieluusti myös toiminnallisia aktiviteetteja, kuten lempeän rentoutusharjoituksen, virkistävän venyttelyn tai vahvistavan pilates-harjoituksen. Luentotyyppiset tyhy-hetket voidaan toteuttaa myös etänä.

Nuorille

Mitä jos nuorten arki ei olisikaan ulkonäkökeskeisyyttä, hukassa olemista ja vertailua? Tunnollista suorittamista ja tiukkoja terveyssääntöjä? Mitä jos nuoret saisivatkin konkreettisia eväitä omannäköiseen, lempeään ja joustavasti hyvinvoivaan arkeen?

 

Keskustelevat ja paljon kiitosta nuorilta saaneet hyvinvointihetket tilattavissa nyt kaikkialle Suomeen!

Aikamme nuoret kasvavat hyvin ulkonäkö- ja selfiekeskeisessä maailmassa, jossa ihannoidaan tehokkuutta, hoikkuutta ja täydellisiä elämäntapoja. Somea aktiivisesti selailemalla nuoret saavat herkästi hyvin vinoutuneen kuvan siitä, millainen menestyvä ja hyvinvoiva nuori on. Kehosuhde kapeutuu surullisen monilla vain ulkonäköön keskittyväksi. Ei olekaan ihme, että nuorten ajatus terveydestä ja hyvinvoinnista kapeutuu herkästi suorituskeskeiseksi puurtamiseksi. Tai toisaalta osalla hälläväliä-mentaliteetiksi.

Elluyellow Virroilla

Miten menee? -hyvinvointihetkessä kerron nuorille oman tarinan nuoruudestani, jolloin itse olin hukassa terveyteni ja hyvinvointini kanssa. Ajasta, jolloin ylisuoritin terveellistä arkea, täydellistä ruokavaliota ja huippuunsa hiottua treenisuunnitelmaa – ajatellen näin tekeväni keholleni hyvää.

Hyvinvointihetkessä käsittelen nuorten kanssa keskustellen 10 elementtiä, joiden tutkitusti tiedetään aidosti, lempeästi ja joustavasti edistävän nuorten kokonaisvaltaista hyvinvointia. Nuoret saavat pohtia konkreettisia ja itselleen sopivimpia askelia Miten menee? -hyvinvointihetkestä eteenpäin.

Kehon ja mielen hyvinvointiin sekä arjen vahvuuksiin keskittymällä tuetaan nuorten yksilöllistä kasvua, arjen tärkeiden terveystaitojen karttumista sekä omannäköisen hyvinvoinnin rakentumista.

Miten menee? -hyvinvointihetki sopii erinomaisesti esimerkiksi kunnan ja seurakunnan nuorisotyöhön, yläkoululaisten ja lukiolaisten oppitunneille, urheiluseuroille sekä vanhempainyhdistysten tarjoamiksi.

Kouluttaja

Elluyellow wellbeing

Puhujana ja kouluttajana toimin minä, Elisa Luomaranta. Minulla on monipuolinen akateeminen koulutus terveyden edistämisen saralla (terveydenhoitaja ja TtM) ja kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa (ratkaisukeskeinen valmentaja ja mindfulness-ohjaaja). Lisäksi olen saanut satojen koulutusten tuoman vankan käytännönkokemuksen  esimerkiksi Suomen Sydänliitolla terveyden edistämisen asiantuntijana toimiessani.

Erityisesti olen saanut kiitosta innostavasta ja käytännönläheisestä luennointitavastani, vankasta asiantuntemuksestani sekä lämpimästä otteestani yleisöön. Hyvinvointihetkeni saavat palautteiden pohjalta tärkeitä ajatuksia heräämään sekä todellista muutosta aikaan yksilöissä ja yhteisöissä.

Pyydä tarjous

Ota yhteyttä sähköpostitse elisa@elluyellow.com tai alla ja pyydä tarjous, niin räätälöidään teille aurinkoinen ja voimaannuttava hetki hyvinvoinnin äärellä.

Odotan jo innolla yhteydenottoanne!

Pääkuva:Larieemeli Media

Kuistilla: Janika Karttunen

Vihko: Janika Karttunen

Puhelin: Sanni Isomäki / Yle