Search
Close this search box.

Tänä ystävänpäivänä ei olla yksin, vaan yhdessä: lämpimästi tervetuloa Aito ystävä hyvinvoinnillesi -kiertueelle Tampereelle, Poriin ja Seinäjoelle!

Ystävänpäivän säästölippaat tulppaanien kanssa
Kaupallinen yhteistyö Aito Säästöpankin kanssa.

Parin viikon päästä vietetään ystävyyden juhlapäivää <3

Ystävänpäivän viikolla mulla on harras toive, että näkisin mahdollisimman montaa teistä ihanista livenä Tampereella, Porissa ja/tai Seinäjoella!

Vietämme nimittäin tuolloin Aito Säästöpankin kanssa Aito ystävä hyvinvoinnillesi -kiertueen merkeissä kolme iltaa ystävyyden ja hyvinvoinnin äärellä.

Lämpimästi kutsun teitä jokaista blogini ja @elluyellow -instagramtilini seuraajaa tuolloin seuraamme! 🙂

Tässä jutussa saat kuulla, millaisia vaikutuksia yksinäisyydellä ja toisaalta yhteisöllisyydellä on hyvinvoinnillemme. Ja millaista kaikkea kokonaisvaltaista hyvinvointiasi edistävää on luvassa Aito ystävä hyvinvoinnillesi -kiertueella?

Millaisia vaikutuksia yksinäisyydellä on hyvinvoinnillemme?

Yksinäisyys vaikuttaa kokonaisvaltaiseen hyvinvointiimme monin tavoin. Vaikutukset ovat yksilöllisiä, mutta yksinäisyys, joka ei ole oma valinta, heikentää valitettavasti hyvinvointiamme esimerkiksi näillä kolmella lailla.

 1. Mielen hyvinvointi.
  Pitkittynyt yksinäisyys voi lisätä masennuksen, ahdistuksen ja muiden mielenterveyshaasteiden riskiä. Ihmissuhteiden puute voi heikentää itsetuntoa ja elämänlaatua.

 2. Kehon hyvinvointi.
  Tutkimukset osoittavat, että yksinäisyys voi vaikuttaa haitallisesti fyysiseen terveyteemme. Yksinäiset ihmiset saattavat kokea korkeampaa stressitasoa, heikompaa unenlaatua ja heillä voi olla suurempi riski sairastua erilaisiin sairauksiin, kuten sydän- ja verisuonitauteihin.

 3. Sosiaaliset taidot ja verkostot.
  Yksinäisyyden kokeminen voi vaikeuttaa sosiaalisten taitojen kehittymistä ja uusien ihmissuhteiden muodostamista. Sosiaalisten verkostojen puute voi johtaa eristäytymiseen ja vaikeuttaa tuen saamista vaikeissa elämäntilanteissa.
Jopa joka viides suomalainen kokee yksinäisyyttä ajoittain ja joka kymmenes jatkuvasti.

Yksinäisyydestä on tärkeä erottaa valittu yksin olo. Yksin oleminen, kun sen on itse valinnut, tekee monilla tavoin hyvää meille tämän hektisen ja toisilla hyvinkin sosiaalisen arjen keskellä.

Miksi yhteisöllisyys on tärkeää meille monin tavoin?

Viime vuodet ovat koetelleet monen tavoin hyvinvointiamme. Olen usein pysähtynyt olemaan kiitollinen omista rakkaista ihmisistä ympärilläni.

Heistä, joita ei vähään aikaan saanut tavata. Heistä, joita sitten vihdoin sai tiukasti halata. Heistä, joiden kanssa itse saan tuplata iloni ja puolittaa suruni.

Olen myös useamman kerran pysähtynyt syvästi toivomaan, että kaikilla olisi näiden aikojen keskellä ainakin se yksi rakas ihminen, kelle jakaa ajatuksensa ja tunteensa. Ehkäpä se oma ihana yhteisökin.

Yhteisöllisyys vaikuttaa monin positiivisin tavoin hyvinvointiimme, esimerkiksi näin:

 1. Emotionaalinen tuki.
  Yhteisöllisyys tarjoaa mahdollisuuden saada emotionaalista tukea toisilta ihmisiltä. Tunne siitä, että kuuluu johonkin yhteisöön ja että on ihmisiä, jotka välittävät, voi vahvistaa tunnetta turvallisuudesta ja hyvinvoinnista.

 2. Stressin lievittäminen.
  Yhteisöllisyys voi auttaa lieventämään stressiä ja paineita arjessa. Yhdessä jaetuista kokemuksista ja yhteisistä harrastuksista voi syntyä positiivisia tunteita ja vastapainoa elämän haasteisiin.

 3. Sosiaalinen tuki arjen iloissa ja suruissa.
  Yhteisöllisyys tarjoaa mahdollisuuden jakaa elämän ilot ja surut muiden kanssa. Yhdessä juhliminen, onnistumisten jakaminen ja vaikeuksista selviytyminen yhteisön tuella voivat vahvistaa hyvinvointia.

Milloin kääntyä ammattilaisten puoleen?

Läheisten tuen lisäksi on tärkeää, että käännymme oikeissa asioissa ja oikeaan aikaan myös sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten puoleen. Esimerkiksi pitkittyvän yksinäisyyden kokemustemme kanssa.

Minä ja perheeni löysimme noin puolitoista vuotta sitten tärkeän tuen taloudelliselle hyvinvoinnillemme Aito Säästöpankin asiantuntijoista. Kun ajat alkoivat olla tosi tuulisia raha-asioiden kannalta, tuntui tärkeältä löytää oikeat ihmiset niiden tueksi.

Oman talouden tuokioissa olemme saaneet tärkeää apua niin päivittäisiin raha-asioihimme kuin tulevaisuuden unelmillemmekin. Emme ole joutuneet jäämään näiden teemojen kanssa yksin.

Aito ystävä tahtoo taloutesi parasta.
Aito Säästöpankki

Olet sydämellisesti tervetullut Aito ystävä hyvinvoinnillesi -iltaan ystävänpäivänä Tampereelle, Poriin ja Seinäjoelle!

Olet sydämellisesti tervetullut viettämään ystävänpäivää yhdessä kanssamme:

 • tiistaina 13.2 klo 17-19.30 Poriin Mekaniin (Konepajanranta 2b)
 • keskiviikkona 14.2.24 klo 17-19.30 Aito Säästöpankin Tampereen konttorille (Hämeenkatu 5A, 2.krs)
 • torstaina 15.2.24 klo 17-19.30 Seinäjoelle Alman Pollarin talolle (Asemapäällikkö 4)

Keskiössä näissä illoissa on kokonaisvaltainen kehon ja mielen hyvinvointi.

Keskustellen käymme mun johdolla läpi 10 elementtiä, jotka tukevat lempeästi ja armollisesti hyvinvointiamme. Pohdimme tapoja, joilla voimme olla arjessa ystäviä itsellemme.

Lisäksi paikallisen Aito Säästöpankin asiantuntijan johdolla mietimme parhaimpia tapoja edistää taloudellista hyvinvointiamme tässä ajassa. Kuulemme, miten talouden ammattilaiset voivat olla aitoja ystäviämme tällä matkalla esimerkiksi Oman talouden tuokioiden äärellä.

Luvassa on myös herkullista tarjoilua ja toki kippistämme myös kuohuvalla yhdessä ystävänpäivän kunniaksi <3

Tapahtuma on maksuton.

Kuulisin todella mielelläni, pääsetkö mukaan tuolloin Tampereelle, Poriin vai Seinäjoelle= Tuletko yksin vai kenties yhden-kahden ystäväsi kanssa viettämään iltaa hyvinvoinnin äärellä? Laitahan viestiä täällä tai Instassa @elluyellow -tililläni 🙂

Aurinkoterkuin,

Jaa:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp