Search
Close this search box.

Blogi 1 vee: Alkuvuoden ihanimpien kirppislöytöjen TOP 5

Elluyellow keltainen retrokeittiö

HIPHEI: tämä blogini täyttää tänään yks vee! 🙂 Instagramissahan @elluyellow -tilini täyttää toukokuussa jo neljä vuotta, mutta täällä olen kirjoitellut teille tänään tasan vuoden verran. Huippua, että olette kulkeneet täälläkin mukana: kuka lyhyemmän ajan, ja kuka jo pidempään! <3

1v-synttäreiden kunniaksi ajattelin kerätä teille tänne puolelle alkuvuoden kirppislöytöjeni TOP 5 -listan. Nämä sisustukseen liittyvät aiheet ja kirppislöydöt ovat selvästi ensimmäisen vuoden aikana kiinnostaneet teitä eniten. Joten olkaapas hyvä! …ja kertokaahan toki, miltä näyttää teidän TOP 5 -järjestys näistä 🙂


Sija 5: Vintage-tyyliset vihreät samettinojatuolit

Yläkerran sisustus on minulla aina alakertaa – ja etenkin lemppariani, tupaa – haastavampaa. Tämän alkuvuoden aikana yläkerta on kuitenkin alkanut löytää tyyliään. Sen itse asiassa käynnisti luomani rottinkinurkka, joka toi luonnon ja vintage-tyylin yläkertaan: se sopii sinne selvästi alakerran värikästä retron riemuvoittoa paremmin.

Myönnettäköön, että etsin oikeasti uutta sohvaa, kun törmäsin näihin täydellisen mallisiin ja ihanalla kankaalla verhoiltuihin nojatuoleihin… Mutta pystyin hienosti puolustelemaan asiaa itselleni ja miehelleni: röhnötysnurkkiahan me olemme kumpikin kaivanneet kotiimme lisää, vai mitä? (Keksittekö tekin aina todella helposti perustelut kirppislöydöillenne? 😉 )

Nojatuoleja oli kaksi ja ne olivat todella hyvässä kunnossa kaikin puolin. Väri taittaa hauskasti vihreästä kullankeltaiseen – saisi jopa taittaa hieman enemmänkin! Mutta vihreä sopii kyllä makuuhuoneeseemme hienosti, jonne tämä toinen pääsi. Toinen löysi paikkansa yläkerran aulasta. Nämä löytyivät nettikirpparilta ja maksoivat yhteensä 100€, oli mielestäni hinta-laatusuhde hyvinkin kohdallaan.

Tuo tapettinäytteistä ja vanhoista kehyksistä koottu tauluseinä kruunasi mielestäni nurkkauksen ihanasti.


Sija 4: Rottinki-kehyksinen peili

Pian nojatuolien löytämisen jälkeen huomasin nettikirppis-maniani vain pahenevan. Nyt kun makuuhuone oli saanut ihanan nurkkauksen ja olohuoneen yksi nurkkaus oli täydellinen rottinkitaivas, oli sohvan nurkkaus jotenkin aivan pliisun näköinen. Olen jo kauan kaivannut uutta sohvaa – keltaista tietenkin – taikka sitten uutta tapettia liian vaaleaksi jääneeseen olkkariimme.

Ennen uuden sohvan hankintaa aion kuitenkin vielä yrittää tuunata olemassaolevan ja todella pehmeän sohvan pienillä värikkäillä yksityiskohdilla. Sohvatyynyjä alkaa jo löytyä sopivan verran, mutta sohvan päälle täytyi – siis täytyi!!! – löytää pian jotain uutta ja piristävää. Peilejä huomaan kaipaavani aina ja niitä on meidän kodissa heittämällä enemmän kuin tauluja. Ne avartavat tiloja kauniisti ja ovat usein myös kehyksiltään koreita kuin taulut.

Sohvan päälle löytyikin tämä aivan tosi suloinen, soikea, rottinki-kehyksinen peili. Ja siitä se ajatus sitten lähti: se sai ympärilleen makrameita ja … No lopputulos ei ole vielä valmis, lupaan näyttää teille heti sitten kun on 🙂 Tämä peilikin löytyi nettikirpparilta ja oli hinnaltaan 60€. Vähän yritin tästä tingata, mutta se oli juuri tullut myyntiin, niin tinkivaraa ei ollut. Veikkasin, että tuolla hinnalla se kyllä menee toisille rottinkirakastajille, jos en minä sitä ota: ja niin lähdimme kotiin yhtä matkaa <3


Sija 3: Aurinkoinen ryijymatto

Meidän kodissa on lähestulkoon pelkästään räsymattoja. Värikkäitä, monilta eri kirpputoreilta haalittuja. Välillä kaipaan kuitenkin jalkojeni alle pehmoisempia pintoja ja etenkin talvella räsymattoja enemmän lämmittäviä materiaaleja. Alkuvuoden aikana lattioillemme onkin päätynyt muutamat ihanat villamatot.

Tämä täydellisen aurinkoinen villamatto löytyi Nokian Vintiikistä. Siinä oli pari pientä hapsutonta kohtaa, mutta muutoin matto oli todella hyvässä kunnossa, eikä lainkaan tunkkainen, niinkuin villamatot joskus. Tämän ihanuuden sain pr-tuotteena ja olen siitä todella kiitollinen <3


Sija 2: Keltainen retrohylly

Tämän vuoden ensimmäinen kirppislöytö oli tämä ihana retrohylly, jonka mutkaista matkaa kotiimme olenkin teille jo kuvannut aiemmin 🙂 Tämä on tuonut iloa, valoa ja aurinkoa kotiimme valtavasti. Kulhot, kattilat, pannut ja mukit ovat edelleen lähestulkoon samassa järjestyksessä kuin siihen ne aluksi asettelin – tässä kirjoitellessani teille pohdin, että vaihtelu voisi pian itse asiassa jo virkistää!


Sija 1: Arteknon tulppaanityylinen design-pöytä

Elluyellow keltainen retrokeittiö

Jo monien, monien vuosien ajan olen ihaillut tätä tulppaanin tyylistä Arteknon design-pöytää somessa. Miten täydellisesti se sopiikaan retrokoteihin! Monet kuvat tästä ovat kuin suoraan 1970-luvun nukkekodista 😀

Nyt minulle kävi onni: nettikirpparilta löysin tämän täydellisen värisen ruokapöydän vain 25km päässä meistä! Ensin tein ”ne jo perinteiset” ja kävin koukkaamassa turhan reissun farmari-autollamme – mikä siinä onkaan, että ei opi mittaamaan takaluukun suuta ja vertaamaan sitä pöydän mittoihin 😉 No peräkärryyn saatiin sitten tämä kaunotar mahtumaan ja vietyä se kotiimme. Meidän kotia ennen tämä ihanuus olikin ollut tuolta 70-luvulta saakka vain yhden suvun hallussa: myyjän isoisä oli Arteknon tehtaalla tätä tehnyt! Ai että, rakastan huonekaluja kera tarinan.

Tämä pöytä maksoi 160€. Mitäs veikkaat: löydänkö joskus ne sellaiset tähän kuuluvat hyväkuntoiset keltaiset tuolit? <3 Tämä on täydellinen meidän perheen arkikäyttöön ja etenkin tänä vuonna, kun vieraita olemattomasti kestitään. Ja kesällähän heitäkin kestitään ulkona, joten ainakin kesän ajaksi tämä pääsi ihan ruokapöydäksemme.

Jaa’a, millaisiakohan ihanuuksia sitä loppukeväällä löytää? Mitä kivaa te olette löytäneet vai onko teidän tullu kierreltyä (netti)kirppareita? 🙂

Iloa, naurua ja aurinkoa sun huhtikuuhun!

Jaa:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp