Search
Close this search box.

Nauti Suomen eturiviartistien livemusiikista sekä monipuolisista kulttuuri- ja makuelämyksistä tänä kesänä Nokialla

Nokia kesä
Nokia kesä

Tehty kaupallisessa yhteistyössä Visit Nokia kanssa.

Suomen suven suloisimmat -kotimaanmatkailun kesä 2022 on täällä! Parasta 🙂 Tämä kesä tulee täyttymään jo kolmatta kesää kanavissani kotimaamme ihanimmilla kohteilla.

Ensimmäiset viikot pyörimme lähiseudulla; joten jos/kun suuntaat tänä kesänä tänne Tampereen seudulle, kannattaa ehdottomasti pysyä kuulolla 🙂

Elluyellow Nanso-mekossa

Suomen suven suloisimmat -kesäsarjani avaa jo perinteiseen tapaan kotikaupunkini Nokia ja sen monipuolinen ja houkutteleva kesätarjonta <3

Lukemalla tämän jutun, saat vastauksen näihin kysymyksiin:

  • Miten Nanso juhlii 100-vuotista taivaltaan?
  • Millaista uutta ja upeaa kulttuuritarjontaa rantautuu tänä kesänä Tehdassaareen?
  • Tuleeko suosittu, viime kesänä ensi-iltansa saanut, Taste of Nokia -ravintolatapahtuma taas?
  • Keitä eturiviartisteja nähdään elokuussa Tapsan Tahdeilla Nokian ydinkeskustassa 4.-6.8?
  • Millainen huikea tapahtuma onkaan Nokian Pitkäniemessä 13.8 järjestettävät Ylisfestarit?

Nanso juhlii upeaa 100-vuotista taivaltaan Nanso 100-juhlanäyttelyssä kirjasto- ja kulttuuritalo Virrassa

Nokialainen Nanso juhlii tänä vuonna 100-vuotista taivaltaan. Värikkäistä, laadukkaista ja joka naiselle sopivista vaatteista tunnettu Nanso onkin ollut merkittävä osa Nokian upeaa teollista perintöä ja kotikaupunkimme merkittäviä juuria jo vuodesta 1921.

Siihen, mitä kaikkea ”nansolaisuus” on tarkoittanut ja tarkoittaa tänä päivänä nokialaisille, pääsee tutustumaan 10.6 alkaen kirjasto- ja kulttuuritalo Virran Raami-näyttelytilassa. Näyttelyyn on koottu Nanson mittavaa arkistoaineistoa ja yksityishenkilöiden vaatelainoja. Näyttelyssä päästään tutustumaan myös vannoutuneiden Nanso-fanien sekä tehtaassa työskennelleiden tarinoihin.

Elluyellow Nokia kirjasto

”Nanson pitkän iän salaisuus piilee kenties kyvyssä mukautua jatkuviin muutoksiin ja silti vahvasti toteuttaa omaa tekemisen ideaansa. Nansolla laatu, mukavuus ja ajankohtainen tyyli ovat olleet toiminnan ohjenuorana aina, vuosikymmenestä toiseen.”

Veijo Hynninen, puheenjohtaja, Nokia-Seura ry

Tänä kesänä Nanso tarjoaa myymälöissään ympäri Suomen sekä verkkokaupassaan huikean valikoiman erilaisia mekkoja. Malleja, värejä ja kuoseja on niin monenlaisia, että jokainen keho löytää varmasti sellaisen mekon, jossa olo on kuin kotiin tullessa <3

Minä valitsin täksi kesäksi Nanson valkoisen PELLAVA-paitamekon, joka sopii mielestäni tyyliini täydellisesti <3 Mekko myös muuntautuu näppärästi eri värisillä asusteilla aivan erilaiseksi ja eri tilanteisiin/fiiliksiin sopivaksi! …kumma kyllä, ensimmäiset asusteet olivat keltaisia; kengistä korvakoruihin saakka 😉

Elluyellow ja NansoKulttuurikeskus Tehdassaari ylpeänä esittää: kesäteatteri avautuu ensi viikolla

Tehdassaari kehittyy tänä kesänä isoin harppauksin. Yksi merkittävimpiä uutuuksia on saareen avautuva kesäteatteri, jonka tarjoaa Kulttuurikeskus Tehdassaari.

Tämän kesän näytöksenä on musiikkikomedia Vannomatta paras, joka lupaa tarjota hykerryttävän hauskan tarinan livemusiikilla höystettynä. Tehdassaaren kahvila avataan kesäteatterin kanssa samaan aikaan ihan naapurirakennukseen, joten herkulliset teatterin väliaikatarjoilut on taattu 🙂

Vannomatta paras -musiikkikomedian näytöksiä on tarjolla ensi viikosta alkaen aina elokuun alkuun saakka: 8.6-7.8.2022. Kesäteatteri sijaitsee osoitteessa Souranderintie 2 ja sinne pääsee mainiosti julkisilla, niin Nyssellä kuin junallakin: Tehdassaareen on Nokian asemalta vain kivenheiton matka.

Itse pääsen nauttimaan tästä kesäisestä kulttuuripläjäyksestä ystäväni kanssa parin viikon kuluttua ja odotan jo innolla 🙂Super-suosittu Taste of Nokia tulee taas

ILOUUTISIA: viime kesänä ensi-iltansa saanut Taste of Nokia -makujen viikonloppu tulee taas! Tämä hyvän mielen ja sitäkin herkullisempien makujen ravintolaviikonloppu sai viime kesänä kaupunkilaisemme todellakin liikkeelle – ja tulihan vieraita ympäryskunnistakin upeasta tapahtumasta nauttimaan.

Meidän perhe muistelee viime vuoden tapahtumaviikonlopulta erityisen lämmöllä:

  • Leirinuotiolla nautittua poropaistia
  • Hellepäivinä herkuteltua Tampereen jäätelötehtaan jäätelöä Nokian Panimon terassilla
  • Pancho Villan mainioita mini-hamppareita
  • Kahvila Fridan suussa sulavaa suklaakakkua

Tapahtuma kerää tänäkin vuonna kaikki hyvän ruuan ja juoman ystävät Nokialle 1.-3.7.2022. Kaupungin parhaimmat kahvilat ja ravintolat tarjoavat klo 12-18 herkullisia maisteluannoksia huokeaan kolmen euron hintaan. Jokainen makuelämys sisältää runsaasti luovuutta ja sitäkin enemmän nokialaisuutta 🙂

Me olemme aivan varmasti liikkeellä jälleen nauttimassa näistä herkkuannoksista – hymyillään kun tavataan 🙂Tapsan Tahdit tuovat Suomen eturiviartisteja Nokialle 4.-6.8.2022

Tapsan Tahdit tulevat taas pitkältä tuntuneen pandemiatauon jälkeen. JES!

Tapahtumaviikonloppu alkaa perinteiseen tapaan jo torstaina 4.8, jolloin jaetaan Iskelmä-Finlandian 2022 palkinto ja palkinnon saaja konsertoi illalla klo 20.15 alkaen.

Tämän legendaarisen nokialaisen tapahtuman Tahtiteltan lavan valtaavat perjantaina 5.8 klo 19 alkaen Erin sekä Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani. Itse odotan innolla erityisesti, että pääsen kuulemaan ensimmäistä kertaa Autiosaari-biisin livenä tuolloin!

Perjantain ja lauantain maksuttomat päiväohjelmat tarjoavat viihdettä kaiken ikäisille. Esimerkiksi Lauantaina 6.8 klo 10-16 vietetään koko perheen Onnimanni-päivää yhdessä MLL:n Nokian paikallisyhdistyksen kanssa. Klo 10.30 musisoidaan yhdessä meidänkin tyttöjen lempparin Tuomo Rannankarin ja lastenmusiikkiorkesteri Loiskiksen kanssa.

Illalla Pirkkalaistorin hurmaa klo 19 alkaen Suvi Teräsniska ja Popeda.

Ketä näistä artisteista sinä haluat kuulla mieluiten?Ylisfestarit valtaavat Nokian upean Pitkäniemen alueen 13.8

Ylisfestareita on vietetty jo vuodesta 1999 saakka. Näillä nyt 21. kertaa – ja myös viimeistä kertaa – järjestettävillä festareilla on aivan erityinen tarina ja erityinen merkitys niin festarien artistivieraille kuin Pitkäniemen asiakkaillekin.

Vuonna 1999 Ylisfestarit järjestettiin tuomaan festaritunnelmaa kehitysvammaisille. Kaikki odotukset kävijämäärästä ylittyivät, kun kävijöitä oli heti ensimmäisenä vuonna muutaman sadan sijaan 800-900!

Suuren suosion johdosta tapahtuma on pidetty viimeisten vuosien aikana Nokian Pitkäniemessä. Tays:n kehitysvammapalveluiden järjestämä koko perheen musiikki- ja elämystapahtuma kokoaa Pyhäjärven rannoille nykyään vuosittain upeat noin 5 000 kävijää. Kävijämäärän tähänastinen ennätys saavutettiin vuonna 2017 kun Ylisfestarien lavalla rokkasivat ja poppasivat niin Antti Tuisku kuin Sannikin!

”Ylisfestareilla on ollut artisteina lähestulkoon kaikki Suomen eturiviartistit. Artistit tulevat tapahtumaan hyvin mielellään ja kokevat sen poikkeuksetta merkitykselliseksi ja ikimuistoiseksi. Olemmehan me hyvin uniikki festari.”

Jyrki Borenius, osastonhoitaja

Tays:n kehitysvammayksikön lisäksi tapahtumaa valmistelee iso joukko asiakkaita: tapahtumaa odotetaankin jo osastoilla innolla. Tapahtumassa ei kuulemma lämppäri-artisteja tarvitakaan – väki on heti satasella mukana! 🙂

”Ylisfestarit on aidosti koko perheen tapahtuma. Täysin päihteetön ja ohjelman suunnittelussa otetaan alusta alkaen lapset vahvasti huomioon. On poniratsastusta, kaverikoiria, pomppulinnaa, monipuolisia myyntikojuja… Tänä vuonna lapsia viihdyttävät myös Sorin Sirkus ja Riesa-Pelle.”

Jyrki Borenius, osastonhoitaja

Ylisfestareita vietetään lauantaina 13.8 klo 12-18 Pitkäniemen puistoalueella, Nokian kauniissa Pyhäjärven rantamaisemissa. Artisteina lavalla nähdään tällä kertaa Mikko Harju, Nelli Matula, Herra Ylppö ja Chisu.

Liput ovat jo nyt varattavissa Tiketin kautta ja niitä myydään myös ovelta.

Kuka näistä artisteista on sinun ja perheesi lemppari?Olet mitä lämpimimmin tervetullut Nokialle tänä kesänä!

Iloa ja aurinkoa kesäkuuhun toivottaen,

ElluJaa:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp