Search
Close this search box.

Upeaa taidetta ja värikkäitä korviksia lähestyvän kesän piristykseksi: Tuuliamoods

Keltainen työhuone
Keltainen työhuone

Tehty kaupallisessa yhteistyössä Tuuliamoodsin kanssa.

Käsi ylös, jos lähestyvä kesä herättää sinussa yhä suurempaa rakkautta raikkaita värejä kohtaan! Kaipaat lisää väriä ehkäpä kotisi sisustukseen tai vaikkapa vaatteisiin, asusteisiin ja koruihin?

Niin paljon kuin rakastankin värejä ympäri vuoden, huomaan keväällä puhkeavani yhä suurempaan värirakkauden kukkaan – samaa tahtia kesän kukoistukseen heräävän luonnon kanssa. Olinkin kovin innoissani, kun Tanjan kanssa laiteltiin viestiä, että tämä kevät kaipaisi kyllä jotain spesiaalin ihanaa ja värikästä <3

Tässä jutussa pääset näkemään ja lukemaan:

  • Miten originellilla lailla tutustuimme Tuuliamoodsin Tanjan kanssa toisiimme?
  • Millainen taiteilija on Tanja Riutta – sydämellinen nainen Tuuliamoodsin takana?
  • Millaisia upean keväisiä tauluja sain mallattavaksi kotiini? Äänestä, mikä taulu sopii mielestäsi parhaiten juuri meidän kotiin!
  • Millaisia värikkäitä korvakoruja Tanja on juuri luonut ja julkaissut myyntiin?

Mistä kaikki alkoi?

Vajaa kaksi vuotta sitten sain aivan ihanan privaviestin Instagram-tililläni: @tuuliamoods -nimiseltä tililtä Tanja Riutta kertoi, että oli inspiroitunut eräästä kahvikuppikuvastani ja käyttänyt sitä referenssinä postikorttiinsa. <3

Voi miten onnelliseksi tulinkaan tästä viestistä! Miten yllättävillä lailla Instagramin kautta voikaan kuvat inspiroida ja innostaa – ja miten monenlaiseen. Ja katsokaapa vain, miten kaunista Tanja saikin aikaan kupposet & pannu -kuvastani!

Edelleen Tuuliamoodsin valikoimasta löytyy valtava määrä kauniita ja värikkäitä postikortteja ja myös julisteita.

”Taustallani on erilaisia taide- ja kulttuurialan opintoja, pohjakoulutukseltani olen ohjaustoiminnan artenomi (AMK). Minua kiinnostaa maalaamisessa erityisesti taiteen hyvinvointivaikutukset, joihin olen myös opinnoissani pureutunut. Sen lisäksi, että taiteen tekeminen tekee minulle itselleni hyvää, on ollut ilahduttavaa ja sydäntäsärkevän ihanaa saada palautetta, jossa kerrotaan, miten paljon työni on tuonut iloa tai lohtua jollekin vaikkapa vaikeassa elämäntilanteessa.”

Tanja Riutta, Tuuliamoods

Tanjan upeat taulut mallailussa ympäri kotiamme

Värikäs makuuhuone

Sain ilokseni mallattavaksi kolme Tanjan taiteilemaa isoa (noin metri x metri) maalausta. Ensimmäinen on nimeltään Uusia alkuja ja pääsi somistamaan makuuhuonettamme.

Voi kuinka liikuttavan kauniisti tämä toivon teos sopiikaan erityisesti tähän kevääseeni <3 Tämän työn kohdalla todella ymmärsin, että Tanja käyttää intuitiota vahvasti ja taidokkaasti työvälineenään.

”Kun aloitan uuden maalauksen, en suunnittele sitä kovinkaan paljon etukäteen. Minulla saattaa olla mielessäni jokin tunnetila tai ajankohtainen pohdinta elämästä, kun aloitan. Yleensä en määrittele myöskään väripalettia etukäteen, ellei kyseessä ole tilaustyö. Maalaamisessa, erityisesti abstraktissa maalaamisessa, on mielestäni aina kyse pitkälti intuitiosta. Toki lopputulokseen vaikuttavat myös erilaiset sommittelusäännöt tai niiden tietoinen rikkominen, mutta ajattelen, että maalatessa mikään ei ole sen enempää oikein eikä väärin.”

Tanja Riutta, Tuuliamoods
Uusia alkuja Tuuliamoods

Toinen maalaus on nimeltään Puoliksi täynnä ja ylitsevuotava. Tämä upeus pääsi työhuoneeseeni ja kuvaa mielestäni aikamoisen ihanasti ylitsepursuavaa ilon tunnetta, jonka itsessänikin usein tunnistan <3

”Maalaaminen tuo minulle suurta iloa. Se myös auttaa käsittelemään omia tunteitani alitajuisella tasolla. Ajatukset tuntuvat liikkuvan eteenpäin samalla, kun maalauspohja saa väriä pintaansa. Maalausprosessini on tutkimista ja ongelmanratkaisua, jota en voi lopettaa ennen kuin ratkaisu on löytynyt. Maalauksen valmistuttua olo on aina hiukan kevyempi ja hetken myös vähän tyhjä ennen kuin aloitan uuden maalauksen.”

Tanja Riutta, Tuuliamoods

Viimeinen maalauksista, Kukitetaan maailma, pääsi esikoismimmini huoneeseen. Miten kauniisti maalaus yhdistääkään huoneen pinkkiä ja keltaista värimaailmaa! Ja elämänohjeena tuo maailman kukittaminen sopii kyllä erinomaisesti meidän luovalle, empaattiselle ja aurinkoiselle tyttärellemme <3

”Kesällä 2021 maalasin ensimmäiset tauluni ihan omaksi ilokseni ja julkaisin niistä pari kuvaa Instagramissa. Heti ensimmäistä taulua kohtaan oli kiinnostusta ja sain kyselyitä, onko se myynnissä. Olin hiukan hämilläni, koska en ollut tullut edes ajatelleeksi, että joku voisi haluta ostaa maalauksiani.”

Tanja Riutta, Tuuliamoods

Voitko uskoa, että Tanja on tosiaan aloittanut maalauksen vasta vajaa vuosi sitten?! Niinpä – ihan ihmeissäni olin itsekin tästä tiedosta.

Ja hei: nyt saatte arvata! Sain valita yhden teoksista kotiimme pysyvästi asumaan. Minkä veikkaatte, että valkkasin? <3 <3 <3


Täydellisen värikkäitä korviksia kevät-kesän piristykseksi

Tuuliamoods korvakorut

Tanja on juuri julkaissut uuden korvakorumalliston, jonka idea lähti ihanasti kesäretken teemasta. Sen kyllä huomaa värikästä koruvalikoimaa hypistellessä: toinen toistaan kauniimpia kukkia, söpösiä herneitä ja sieniä sekä mainioita jätskitötteröitä.

Mieli kulkee näitä fiilistellessä todella halki kesäisen metsäpolun ja pitkin kukkaista niittyä – ja pysähtyy nauttimaan jäätelötötterön mausta pikkulintujen livertäessä puiden latvassa <3

Elluyellow ja Tuuliamoodsin korvakorut

Korut ovat kotimaista, vastuullista ja laadukasta koivuvaneria, joka on painettu ja laserleikattu Helsingissä. Korvakorut Tanja kokoaa itse omassa työhuoneessaan Tampereella. Korunosat ovat ruostumatonta terästä, eivätkä sisällä esimerkiksi lyijyä tai kadmiumia ja sopivat suurimmalle osalle nikkeliallergikkoja.


Olen aloittamassa valmentajaopinnot ja haaveenani on yhdistää Tuuliamoodsin taiteen ja tuotteiden valikoimaan myös palvelut valmentajana. Valmentajana haluan hyödyntää myös taidelähtöisiä menetelmiä, mutta aika näyttää, minkälaiseksi valmennuspalveluni muotoutuvat. Kaiken työni tavoitteena on puhallella hyviä tuulia maailmaan. Nyt jos koskaan koen sille olevan tarvetta.

Tanja Riutta, Tuuliamoods


Tuuliamoodsin värikkäät korvakorut ja ison valikoiman postikortteja löydät näppärästi verkkokaupasta. Värikkäiden maalauksien osto onnistuu Tanjan kauniin @tuuliamoods Instagram-tilin kautta. Korviksia voit ihastella ja ostella livenä Tampereella myös upeasta Miela Designroomista Hämeenkadulta.


Mikä väri kolahtaa sinuun erityisen hyvin tässä toukokuussa? Entäpä mikä tauluista tai mitkä korviksista sopisi juuri sinulle? 🙂

Ihanaa äitienpäiväviikonloppua toivottaen,

Ellu


Jaa:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp