Search
Close this search box.

Hedelmäkulho poikineen: rakkaudesta hedelmiin ja emaliin

Elluyellow retro hedelmäkulhot
Elluyellow retro hedelmäkulhot

Olen sitä mieltä, että kirppislöydöt on tehty mahdollisimman monin tavoin nautittaviksi. Harva kirppiksiltä ostamani aarre onkin vain silmänruokaa vaan aidosti säännöllisessä käytössä arjessamme. Hyviä esimerkkejä näistä ovat Finelin emalikulhot, joita käytämme päivittäin.

Elluyellow värikkäät Finel emalikulhot

Lähes kaikki emalikulhoni ostelin siinä elämäni toisessa isossa kirppisbuumissani. Ensimmäisenä löysin Sydän-kulhon, sitten taisi olla noiden Tatti- ja Kehräkulhojen vuoro (ensimmäinen luonnollisesti tuo mustavalkoinen sienikulho, jälkimmäinen tuo punainen yläreunan pallomuotoiluilla).

Lempparini näistä 60-luvun helmistä on – ylläri ylläri – tuo Inca-kulho: valkoinen, jossa on nuo kauniit keltaiset graafiset kukat. Sitä etsin pitkään ja taisin maksaa itseni aika kipeäksikin siitä huutokirppiksellä 😀

Elluyellow keltainen hedelmäkulho ja tulppaanit

Keittiön ikkunalaudalla vaihtelemme näitä kolmen litran kulhoja hedelmillämme. Useimmiten tässä hedelmäkulhokäytössä ovat keltainen kulho, Inca-kulho ja Sydän-kulhot. Kauppapäivinä ne suorastaan pursuvat hedelmiä: ympäri vuoden omenoita ja bananeeja sekä sitten satokausittain appelsiineja, mandariineja, nektariineja, mangoja, viinirypäleitä…

Syömme koko perhe paljon hedelmiä. Pienten mimmiemme lempparihedelmä on jo pitkään ollut mango ja taitaapa se olla ainakin top 3:ssa minullakin. Mikäs sun lempihedelmä on?

Elluyellow keltainen hedelmäkulho

Silloin tällöin kulhoni pääsevät myös maljakkokäyttöön.

Elluyellow keltainen kesä kukat
Elluyellow keltainen kulho kantarellit

Pienempiin emalikulhoihin keräilemme sienet, pilkomme kurkut ja kaadamme irtokarkit. Muutamissa säilytämme myös latureita ja tytöt esimerkiksi saamiaan synttärikorttejaan. Isommat kulhot taas ovat hedelmien lisäksi erinomaisia mansikoille, lastenkutsujen ja juhlien naposteltaville sekä runsaammille salaateille.

Elluyellow kesä mansikat
Elluyellow kesä mansikat
Elluyellow kesä mansikat

Ai että: odotatko sinäkin jo kesän ihanaa mansikka-aikaa? <3

…ja juhlia? Oi vanhoja hyviä aikoja! Pian taas 🙂

Iloa ja aurinkoa!

Jaa:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp