Search
Close this search box.

”Nyt me ollaan Lapissa!” Kemi tarjoaa talven taikaa ja meren tunnelmaa keskellä kesääkin

Elluyellow Kemissä

Tehty kaupallisessa yhteistyössä Visit Kemin kanssa.

Suomen suven suloisimmat -kotimaanmatkailun kesäsarjani huipentui tällä viikolla kesän 2023 pohjoisimpaan reissuumme: kesäpäiviimme Kemissä, siis ihan Lapissa saakka! 🙂

Lukaisemalla tämän jutun ja kurkkimalla nämä värikkäät kuvat, saat kuulla:

  • Millaisia talven elämyksiä Lumilinna tarjoaa kesälläkin ja minkälaisessa originellissa Villassa saimme nukkua reissumme ensimmäisen yön?
  • Minkälainen kesäkeidas onkaan Kemin Sisäsataman alue ja kuinka herkullisen lounaan nautimme Sataman Krouwissa?
  • Miten tunnelmallisessa Putiikkihotellissa saimme nukkua reissumme jälkimmäisen yön?

@elluyellow -instagramtililläni pääset kurkkimaan reissumme fiiliksiä myös videomuodossa.

Lumilinnan alue tarjoaa originellin majapaikan ja talven ihmemaan keskellä kesää – lapset nauttivat!

Elluyellow Kemissä

Saimme nukkua ensimmäisen kesäyömme kuuluisalla Lumilinnan alueella ja originellissa Villassa, merenrannassa.

Villat olivat melko tiiviisti rintarinnan rannassa, osa yksikerroksisia kahden hengen Villoja ja osa parvellisia neljälle hengelle sopivia Villoja. Kaikissa oli isot ikkunat niin seininä kuin kattonakin.

Me saimme tilavan parvellisen ja saunallisen Villan, jossa ihastuin heti lumi-teeman jatkumiseen hienosti sisustuksessa: lumihiutale-tyylisissä tuoleissa, jääkimalletta muistuttavissa pöytälampuissa, kylpyhuoneen kaakeleissa…

Elluyellow Kemissä
Elluyellow Kemissä

Ilmalämpöpumppu pelasti helteisen päivän tuoden raikkaan ja viileän lämpötilan nukkumiseen.

Mutta etenkin lapsista paljon ilmalämpöpumppua hauskempi viilennystapa löytyi päärakennuksesta: SnowExperience365 elämystila!

”En olis ikinä uskonut, että tällaiseen talveen pääsee keskellä kesää. Parasta oli ratsastaa jäisellä leijonalla ja jäämäessä pääsi laskemaan ihan jäätävää vauhtia!”

Elämystilaan rakastuneet tyttäreni
Elluyellow Kemissä

Lumiteema jatkui upeasti myös ravintolassa: aamiaisen kattauksessa ja astioissa. Valikoima oli värikäs, herkullinen ja ehdottomasti pohjoisen reissumme monipuolisin. Makumaailman kruunasi ikkunasta avautuva kaunis merimaisema.

Elluyellow Kemin Lumilinnassa

Kyllä näin upeaa maisemaa ihaillessa ja kuumaa kahvia kauramaidolla (ei ole muuten mikään itsestäänselvyys tien päällä!) hörppiessä unen sikkuraiset silmäni hiljalleen aukeni 🙂

Elluyellow Kemissä

”Aika hauskaa, kun on kahta eri pannaria, niin voi päättää kumpaa tekee mieli – tai ottaa vaikka molempia, niin ku mä tein!”

10-vuotias pannarifanini

Ennen matkamme jatkumista fiilistelimme kesäisestä kaatosateessa Villamme parvella: vesi ropisi romanttisesti lasikattoon tyttöjen lukiessa kirjoja ja mun näpytellessä teille tätä blogijuttua <3

Elluyellow Kemin Lumilinnassa

Sisäsatama tarjoaa kesäkeitaan kera lukuisten ravintoloiden ja kahviloiden sekä monenlaisten ajanviettotapojen

Elluyellow Kemissä

Koska sääennustus lupasi aikamoista sadepäivää tälle reissumme ”pääpäivälle”, teimme hetimiten Kemiin saavuttuamme retken Sisäsataman alueelle. Tämän alueen suloisiin punaisiin puutaloihin ja rantaan olin ihastunut jo kevään kotimaanmatkailumessuilla Tampereella.

Ja olipahan maisemat aivan upeat kauniina kesäpäivänä!

Matkalla ihastelimme myös kaunista Mansikkanokkaa ja pulahdimme ekaa kertaa elämässämme Perämereen.

Elluyellow Kemissä
Elluyellow Kemissä

Pääsimme nauttimaan lounaan Sisäsataman kauniissa puutalossa sijaitsevaan Sataman Krouwin ravintolaan.

Sataman Krouwi oli mahtavan merelliseksi sisustettu. Herkullisinta lounaalla oli mielestämme ehdottomasti heidän kinuskinen jälkkärirahkansa: nam!

Elluyellow Kemissä

Sateisen kesäpäivän leppoisaa touhua tarjosi mm. Kemin Kulttuurikeskus

Koska toinen Kemi-päivämme oli todella sateinen, jätimme tällä kertaa väliin esimerkiksi Kiikelin luontopolun. Suuntasimme sen sijaan Kemin Kulttuurikeskukseen, jossa näppärästi saman katon alla sijaitsivat niin Historiallinen museo, Taidemuseo kuin Kemin Sarjakuvanäyttelykin.

Elluyellow Kemissä

Ihastelimme värikkäitä sarjakuvia, vanhoja – moni kodistammekin tuttuja! – vintage-astioita ja esimerkiksi vanhaa kampaamoa. Ihmettelimme kovasti maan kohoamista ja sitä, miten myöhään Kemin kaupunki on itse asiassa Perämerestä kohonnut.

Lohen suolaamiseen käytetty valtava puusaavi oli myös aika näky. Siellä suolattiin jopa 300-400kg lohta.

Pitkään ihailin myös Muumi-sarjakuvan upean värikästä kantta: 15 markalla olisi tällainen aikoinaan lähtenyt 🙂

Tiesitkö, että Kemistä on alle 20 kilometriä Ruotsin puolelle?

Pitihän siellä siis mennä myös illan suussa piipahtamaan. Voivat tytöt sitten kavereille kertoa olleensa Ruotsissakin kesälomalla 😉

Suloinen Putiikkihotelli Kemi 1932 tarjosi ihanan vanhan ajan tunnelmaisen yösijan kesäreissumme toiselle yölle

Kesäreissumme toiseksi yöksi pääsimme tunnelmalliseen Putiikkihotelli Kemi 1932:een. Tämä keltainen rakennus rautatieaseman välittömässä läheisyydessä toi ihanan turvasataman ja lämpöisen pesän sadepäivän päätteeksi <3

Ja kun sanoin rautatieaseman välittömässä läheisyydessä, niin oikeasti tarkoitin sitä: rakennus sijaitsee käytännössä Kemin rautatieaseman raiteella 1 😀

Ikkunasta olikin tyttöjen mukava katsella ohi kulkevia junia ja kuunnella kuulutuksia.

Elluyellow Kemissä

Saimme huoneeksemme tilavan Päiväuni-huoneen ja pienemmän Aurora-huoneen. Päiväuni huoneen herkkä ja romanttinen sisustus miellytti erityisesti vaaleanpunaista rakastavien tyttärieni sydäntä <3 Aurora-huoneen rustiikkinen tunnelma taas vetosi meihin aikuisiin.

Tunnelmallisessa putiikkihotellissa on kuusi eri kokoista huonetta ja yhteiset wc- ja kylpyhuonetilat. Äänet kuuluvat aika hyvin huoneesta toiseen ja rautatieasemalta huoneeseen, joten korvatulpat kannattaa pakata mukaan kaikkien herkempiunisten.

Aamiaista sai herkutella samassa rakennuksessa sijaitsevassa Cafe Hertassa. Tunnelmallisten hirsiseinien suojissa nautimme erityisesti raikkaasta hedelmäsmoothiesta ja uunituoreista rieskoista, jotka oli tehty ihailtavasti edellisen aamun kaurapuurosta.

Aamiaisella kävi kova kuhina: monet tulivat selvästi varta vasten erinomaisen hinta-laatu-suhteen aamiaista nauttimaan – läheltä ja kaukaa. Aamiainen maksaa 9,90€ arkisin ja 12,90€ lauantaisin & sunnuntaisin.

Cafe Hertta tarjoaa aamiaisen lisäksi muuten muina aikoina asiakkailleen monipuolisia suolaisia ja makeita herkkuja sekä kauniin valikoiman mm. korvakoruja ja astioita.

Aamiaisen nautittuamme lähdimme laskettelemaan kohti etelää ja kotia, kesän Lapin elämystä rikkaampina 🙂 Koskas sinä olet käynyt viimeksi Lapissa?

Aurinkoterkuin,

Ellu

Jaa:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp