Search
Close this search box.

Vintagekeräilijän avara, värikäs ja monipuolinen taivas: Kirpputori Kisälli Lahdessa

ELluyellow kirpputori kisällissä
Elluyellow Kirpputori Kisällissä

Tehty kaupallisessa yhteistyössä Kirpputori Kisällin kanssa.

Tiedätkö sen tunteen, kun näet Instagramissa aivan ihanan kirppistuotteen, mutta tuote on about 200km päässä sinusta? Huokaiset pettymyksestä ja toivot, että löydät tuotteen joskus lähempää.

Näin on käynyt minullekin monta kertaa. Siksi olin aivan innoissani, kun löytäessäni Kirpputori Kisällin tilin Instagramissa sain kuulla, että heiltä tuotteen ostaessaan voi sen hakea vaikka vasta vuoden päästäkin! Ei siis ”tuote haettava viikon sisään” -tyyppisiä pieniä pränttejä. Mahtavaa!

Sitäkin enemmän innoissani olin kuitenkin, kun tammikuussa pääsin tuonne keräilijän taivaaseen vihdoin live-visiitille – ja nyt kesäkuussa toistamiseen 🙂

Tässä jutussa sinulle selviää:

  • Mitä ihania kirppislöytöjä tein alkuvuonna Kisällistä?
  • Millä ja miten Kisälliin pääsee super-helposti ja -hauskasti?
  • Miksi Kirpputori Kisälliä kutsutaan keräilijöiden pyhiinvaelluskohteeksi? Ja aivan syystä!
  • Mitä keltaisia ihanuuksia löytyi tämän kesäkuun kirppisreissulta?

Alkuvuoden kirppislöydöt Kisällistä

Elluyellow Kirpputori Kisällissä

Tämän vuoden alussa olin työmatkalla Lahdessa ja ennen kotimatkaani pääsin vihdoin Kirpputori Kisälliin ensivisiitille. Paikka oli juuri niin upea ”kirpputoriharrastajien pyhiinvaelluskohde”, mitä olin kuullut hehkutettavan: vintageaarteita oli lattiasta katonrajaan saakka, varmasti jokaisen kokoelman keräilijälle jotakin!

Tuolloin jo kuuntelin herkällä korvalla, miten erinomaista palvelua asiakkaat saivat Kisällissä. Esa työtovereineen kertoivat tarinoita tuotteiden takaa, auttoivat korjaustarpeita omaavien tuotteiden kanssa ja tunsivat totta tosiaan vintagetuotteet paremmin kuin omat taskunsa 🙂

Elluyellow Kirpputori Kisällissä

Alkuvuoden visiitiltä meidän kotiimme päätyi:

  • upeakuntoinen rottinkituoli olohuoneeseen
  • mustikka-pomona täydentämään kokoelmaani tuvan keltaisella hyllyllä
  • herkullisen värinen kukkainen retrotäkki
  • M-vintagekirjain kuopusmimmini etunimen ensimmäisen kirjaimen mukaan (esikoismimmini S on komeillut työhuoneeni keltaisen vitriinin päällä jo useamman vuoden) <3


Junalla näppärästi kirpputori Kisälliin, lähes Lahden ytimeen

Kirpputori Kisälli sijaitsee noin kahden kilometrin päässä Lahden rautatieasemalta – osoitteessa Mestarinkatu 12.

Tämä meidän kesän ihana kirppisreissu toteutti näin ollen myös tyttöjeni unelman: lähdimme reissuun junalla! Kehtaanko edes kertoa, että tyttöseni olivat olleet tätä ennen junassa vuonna 2018……….. Ensin oli taaperoajan valtavat tavaramäärät ja sitten pandemia syynä yksityisautoilun valintaan….

Nyt ryhtiliike ja junaan siis!

Matka ei vienyt meiltä Nokialta kuin reipas pari tuntia ja oli kyllä ehdottomasti uusiksi otettava kokemus tämä päiväretki junalla Kisälliin. Paluumatkan sai muuten hinta-laatusuhteeltaan tosi edullisesti, kun matkassa pystyi suosimaan pelkkiä lähijunia – vink vink!

Pääkaupunkiseudultahan Lahteen pääsee super-näppärästi myös junalla. Tiedän sydänystäväni usein tuohon Z-junaan hyppäävänkin ja suuntaavan juurikin tänne vintagetaivaaseen, Kisälliin! 🙂


Avara, tilava ja siisti keräilijän taivas

No millaista siellä perillä sitten muutoin oli? Avaraa. Tilavaa. Kaunista!

Valtava huonekorkeus ja kyllin tilavasti asetellut hyllyt tekevät sen, että kirpputorikokemus on ihanan väljä ja hapekas. Onko teillä muilla muuten myös niin, että nyt pandemia-aikojen myötä tilavan kirpputorin kriteeristä on myös tullut tarkemmaksi?

Kaikkialla, minne katsoi, näki upeita vintageaarteita. Huonekaluja oli etenkin alakerrassa valtavasti ja yläkerran hyllyt notkuilivat monenlaista käyttötavaraa ja keräilyaarretta.

Asiakaspalvelu oli jälleen ensiluokkaista ja jokaiseen kysymykseen löytyi vastaus kokeneelta antiikkikauppiaalta. Esa onkin ollut jo upeat 30 vuosikymmentä kirpputoriskenessä – ja lisäksi meklannut huimat 1 500 huutokauppaa!

”Niin se aika vaan kuluu ja Kisällin isäntänäkin on ehtinyt vierähtää tässä jo kohta seitsemän vuotta. Antiikki on näinä vuosina saanut seurakseen retron ja vintagen. Nyt keräillään lapsuusajan muistoja ja vaalitaan suomalaisten muotoilijoiden työnjälkeä, sekä sen aikaista ammattitaitoa ja työn laatua. On hienoa, että sellaiset esineet saavat uuden kodin”

Esa Salminen, Kirpputori Kisälli

Spesiaalisuositus emalin ja lasin keräilijöille sekä erilaisten vintageaarteiden etsijöille

Elluyellow Kirpputori Kisällissä

Erityisen ilahduttavia määriä Kirpputori Kisällistä löytyy värikkäitä emalikattiloita ja -kulhoja. Keltaisia, punaisia ja oransseja kattiloita oli erityisen paljon! Astiat olivat ilahduttavan hyväkuntoisia ja hinnatkin kohtuullisia.

Täällä päätin _taas kerran_ etten ryhdy lasikeräilijäksi, vaikka taas kyllä niiiiin teki mieli 😀 Teille laadukkaan vintagelasin keräilijöille suosittelen tätä kirpputoria kyllä lämpimästi!

Myös vintagekirjaimien runsaassa tarjonnassa Kirpputori Kisälli pitää mielestäni valtakunnan ykkössijaa! Olenkin tehnyt Esan kanssa saladiilin; HETI, kun pieni keltainen e-vintagekirjain löytyy jostain, se on varattu minulle 😉

…koska mikään näistä isoista ja valkoisista E-kirjaimista ei sitten kuitenkaan löytänyt matkalaukkuuni 😀


Tämän kerran keltaiset kirppislöytöni Kirpputori Kisällistä

Tällä kertaa kotiimme päätyi aivan ihana keltainen vintagevalaisin. Se pääsi alakerran aulaamme auringoksi ja näyttää mielestäni aika ihanalta nyt keväällä uudistunutta keittiötämme ja keltaista tupaamme vasten.

Vai mites tämä sopii teidän mielestänne meille?

Myös kaksi söpöä Marimekon raitaista käsipyyhettä pääsivät Kisällistä keittiöömme: passaavat kyllä aikast mainiosti uuden keittiömme väreihin.


Elluyellow Kirpputori Kisällissä

Lämpimästi tervemenoa Lahteen Kirpputori Kisälliin tänä kesänä, mikäli haluat löytää vintageaarteita kokoelmiisi taikka jotain ”uutta” ihanaa kierrätyssisustukseesi!

Suosittelen myös kovasti ottamaan Kisällin Instagram-tilin seurantaan ja pitämään siellä löytöjä silmällä.Kerrot sitten, mitä ihanuuksia sinä löysit <3

Helleterkuin,

Ellu

Jaa:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp