Search
Close this search box.

Kylpyhuoneremontin laattavalinnat nappiin paikallisen palvelevan Laattamyymälän avulla

Vehoniemen Laattamyymälä
Kaupallinen yhteistyö Vehoniemen Laattamyymälän kanssa.

Viime viikot ovat olleet kodinhoitohuone-, kylpyhuone- ja saunaremontissamme erityisen ihania. Uutta pintaa on nimittäin luotu päivä päivältä ja se on näyttänyt i-h-a-n-a-l-t-a!

Ehkä oletkin @elluyellow -instagramtilini puolella bongannut stooreista, miltä meillä täällä rupeaa näyttämään? 🙂

On ollut tosi jännittävää nähdä, miltä helmi-maaliskuun taitteessa tarkkaan pohditut laattavalinnat nyt sitten oikeasti huoneissa alkavat näyttää.

Tässä jutussa saat kuulla mm:

 • Millainen sekoaminen mulla meinasi laattavalintojen kanssa tapahtua?
 • Millaista lämminhenkistä ja osaavaa apua sain Vehoniemen Laattamyymälästä?
 • Millaisiin laatta- ja materiaalivalintoihin lopulta päädyimme?

Kun markkinoiden valtava laattojen määrä oli sekoittaa mun pään…

Vehoniemen laattamyymälä

Jo pidempään uudesta kylpyhuoneosastosta haaveillessani, ehdin kauan unelmoimaan uusista ja entistä ehommista laatoista. Meidän edelliset laatathan oli hyvin vuosituhannen vaihteen tyylistä, vaaleaa ja sinisävyistä.

Kun remppasuunnitelmat sitten alkoivat edetä, rupesin laattoja guuglettelemaan….

Ja SEKOSIN!

Mikä valtava määrä laattoja tässä maailmassa onkaan!!

Mikä uskomaton määrä eri kokoja, värejä, sävyjä, tyylejä, pintoja – eri värisistä väli-silikoneista ja erilaisista ladontamalleista sitten vielä puhumattakaan…

Onneksi sain sisustussuunnittelijaltamme vinkin: Kangasalla sijaitsisi kuulemma ihana Vehoniemen Laattamyymälä, josta saa lämminhenkistä palvelua laattavalintojen tueksi.

Sinne siis!

Vehoniemen Laattamyymälän monipuolinen valikoima ja lämminhenkinen palvelu

Vehoniemen Laattamyymälä

Vehoniemen Laattamyymälä sijaitsee tosiaan Kangasalla (Lentolantie 3), noin puolen tunnin matkan päässä meiltä.

Lisäksi heillä on selkeät ja inspiroivat verkkosivut, joiden kautta ensin itsekin heidän laattavalikoimiin tutustuin. Niitä kauneimpia keltaisia laattoja metsästäen – tietenkin 🙂

Helmikuun lopussa teimme suunnittelijani kanssa ensivisiitin Laattamyymälään ja heti ovesta astuessani suustani pääsi iso ”VAU!!”.

Mikä valtava määrä toinen toistaan isompia ja ihanamman värisiä laattoja!

Valtava laattamäärä ei nyt kuitenkaan aiheuttanut ahdistusta, vaan päinvastoin. Laattamyymälän huikean Nora Tammiston avulla myymälästä lähti yksi kerrallaan valikoitumaan laattoja suunnittelupöydällemme.

Valikoitumaan ja karsiutumaan. Taas valikoitumaan ja sitten taas karsiutumaan 😀

Ja näin suunnitelmat lähti etenemään laatta laatalta.

”Joko teitä palvellaan?”
Myyjät Laattamyymälässä kiertäville asiakkaille

Millaisia laatta- ja materiaalivalintoja me lopulta teimme?

Laattavalintojen selkeytyessä kuuntelivat kauniisti mielipiteitämme. Huomasin, että tietyt laatat ja tietyt keltaiset värit vaan vetivät enemmän puoleensa.

Esimerkiksi aaltomaisen valkoisen laatan nähtyäni en jotenkin enää pystynyt kallistumaan toisten valkoisten laattojen puoleen 😀

Tiedättekö sen tunteen, kun joku vaan intuitiivisesti – ikään kuin magneettina – vetää sua puoleesi etkä edes oikein osaa sanoittaa miksi?

Toisaalta esimerkiksi lattialaatan kohdalla tarvittiin monen monta kokeilua, mikä sävy sopisi yhteen ensin valittujen seinälaattojen kanssa. Tässä luotin omaa silmääni enemmän suunnittelijoiden kokeneeseen silmään.

Sain ihanasti mukaani laatoista testeripalat, jotka vein kotiin. Perheen kanssa vielä kääntelimme ja vääntelimme laattoja oikeissa huoneissa ja oikeassa valossa.

Lopulliset valinnat olivat ilokseni ihmeen helppoja ja yksimielisiä <3

Laattavalintamme uusiin huoneisiin ovat:

 1. Keltaiset ja valkoiset pienemmät laatat seiniin.

  Vaikka isot laatat ovat trendikkäitä nyt, halusimme meidän seiniimme pieniä laattoja. Ne tuntuivat sopivan paremmin tyyliin, jonka haluamme henkivän sopivasti 50-lukua ja sopivasti tätä päivää.

  Keltaisista laatoista valikoimme rauhallisemman, sinappiin menevämmän sävyn (Marazzin Hello Yellow Glossy): haluamme kuitenkin näissä tiloissa ennemmin rentoutua ja rauhoittua, kuin piristyä. Emme halunneet koko seiniä keltaiseksi vaan kaveriksi valitsimme sen aaltomaisen valkoisen laatan (Cotton Panna Waved Glossy), joka veti minua heti puoleensa 🙂

  Nämä molemmat laatat ovat suloista, 7,5 x 15 cm:n kokoa <3 Keltainen ladotaan seinien yläosiin pystyladonnalla ja valkoinen alaosiin tiililadonnalla.

 2. Neutraalin beiget 15 x 15 laatat lattiaan.

  Huomasin jo suunnitteluvaiheessa, että keskityn paaaaaaljon enemmän ja tarkemmin seinälaattoihin. Lattialaatat eivät inspiraatiokuvia selaillessani pistänyt silmiini juurikaan.

  Totesinkin suunnittelijoille, että lattian ei tarvitse meidän huoneissa olla mikään erityisen karkki tai huomion herättäjä. Tärkeintä nimenomaan olisi, että se sopii niin täydellisesti kokonaisuuteen, että sitä ei tavallaan edes huomaa 😀

  Tällainen laatta löytyi neutraalin beigestä, aavistuksen harmaaseen vievästä 15×15 laatasta (Boost Stone Ivory), joka oli iloksemme ja kukkaron huojennukseksi myös hyvässä tarjouksessa.

 3. Kultaiset listat ja kaivonkannet.

  Kodinhoitohuoneessamme, kylppärissämme ja saunassamme tulee toistumaan kelta-kultaisuus kantavana teemana – lämpimän puun sävyn lisäksi. Olikin ihanaa, kun Nora tämän kuullessaan toi meille ehdotuksena kultaiset listat: nämä tulevat täydelliseksi jakajaksi keltaisten ja valkoisten laattojen väliin.

  Myös kultaiset kaivonkannet löytyi heti Laattamyymälän valikoimista: jes!

Sneak peek: tältä laatat näyttävät rempan keskellä nyt!

Valitsemissamme keltaisissa laatoissa oli pitkä, 5-6 viikon toimitusaika. Tähän viikkoon asti jännitimmekin, miten ne mahtavat ehtiä saapumaan rempan aikataulun kannalta…

Lisäksi meidän valitsemaa sauma-aineiden ja silikonien väriä jouduttiin suunniteltua pidempään odottamaan sekä kyselemään perään.

Onneksi heti tämän viikon aluksi pihallemme saapui Espanjasta, Italian kautta, Suomeen ja Nokialle löytänyt keltaisten laattojen kuorma! 🙂 🙂 🙂

Esimerkillistä, niiden mutkikkaidenkin asioiden hoitamista hienosti maaliin Vehoniemeltä!

Ja viikon ajan on laattoja nyt ladottu huoneisiin: lattioista alkaen ja seiniin eilen jo edeten. Ja tältä meillä nyt alkaa näyttämään…… 🙂

Kylpyhuoneremontti

Odottakaas vaan, kun loppuviikosta seiniin pääsee myös tuo keltainen ihanuus… Ja ihan pian näette, millainen kelta-kultainen kokonaisuus tästä loppujen lopuksi syntyykään!

Vehoniemen Laattamyymälä

Ja mikäli mitä tahansa laattoja kaipaavaa remppaa suunnittelette, niin suosittelen kyllä lämpimästi vierailemaan Laattamyymälässä – livenä tai nettisivujen kautta <3

Huom: muistathan olla laattavalintojesi kanssa ajoissa! Voi käydä kuten meille, että sen vaikka 2/3 laatoista oli varastolaattoja, niin tosiaan keltaisen laatan toimitusaika oli lähes puolitoista kuukautta 🙂

Kuulisin todella mielelläni millaisia laattavalintoja te olette remonteissanne tehneet? Laitahan viestiä täällä tai Instassa @elluyellow -tililläni 🙂

Aurinkoterkuin,

Jaa:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp