Search
Close this search box.

Keltainen kesäkeidas Tampereen keskustan kupeessa: Lillan

KaKahvilanh
Elluyellow Lillan kahvilan herkullinen aamiainen  puutarhassa
Elluyellow Suomen suven suloisimmat keltainen emalipannu täynnä kukkia.
Kesän 2020 ajan blogissani nautitaan kotimaamme kesästä Suomen suven suloisimmat-sarjalla.

Ensimmäisenä Suomen suven suloisimmat -sarjassa esittelyssä ihana keltainen kesäkeidas, Lillan Hotel Café Butik. Lillan sijaitsee vain 1,5 km Tampereen keskustasta, upeassa Viinikan puutarhakaupunginosassa (Kurjentaival 35).

Lillan kahvilan kyltti

Halusimme juhlistaa tyttöjen ja puolisoni ensimmäistä loman arkipäivää sekä koronarajoitusten lieventymistä kahvilareissulla. Lillania suositteli meille tamperelainen ystäväni – ja hänen suosituksiaan aion kuunnella kyllä jatkossakin <3

Heti perille päästyämme rakastuin vaaleankeltaiseen vanhaan puutaloon ja sitä ympäröimään nätisti kalustettuun puutarhaan. Emäntä toivotti meidät lämpimästi tervetulleiksi, huomioiden ihanasti myös tyttäremme.

”Äiti, toi täti on ihan tosi kiltti!”

Pienempi tyttäreni supatti korvaani
Lillan kahvila sisältä elluyellow.

Sisätilatkin olivat aivan mielettömän kauniit ja todella hyvällä silmällä sisustetut. Vanhoja ja luonnon läheisiä huonekaluja käyttämällä oli ilahduttavasti kunnioitettu vuonna 1928 rakennetun talon henkeä. Jokainen yksityiskohta oli selvästi harkittu ja valittu rakkaudella.

Isot ikkunat olivat hurmaavat ja niistä saimme ihailla parhaillaan kukkivaa omenapuuta kuin maalausta. Ja juuri tuonne ihanan omenapuun katveeseen pääsimme aamiaistamme nauttimaan.

Aamiainen oli monipuolinen, virkistävä ja todella maukas. Saimme isomman aamiaisen, johon kuului myös ihanan tuoretta leipää sekä herkullisia juustoja, leikkeleitä ja savulohta.

Elluyellow tytöt Lillan kahvilan herkkujen äärellä.

Kuten pienemmässäkin aamiaisessa, saimme nauttia myös herkullista chiatuorepuuroa marjoilla, jugurttia marjoilla ja croissantteja hillolla.

Juomina sai tosi hyvää kahvia kauramaidolla sekä raikkaita mehuja: omena-, appelsiini- ja vihermehua. Valitsemani vihermehu oli todella raikasta ja maukasta! Kuvaan piti kuitenkin varastaa puolisoni appelsiinimehu – värin vuoksi, tietenkin. 🙂

Elluyellow kahvila Lillanissa

Ehdoton lempparini oli chiatuorepuuro; eikä vähiten sen kertakaikkisen upean tarjoilun vuoksi! Korkeasta jalallisesta lasista tarjoiltuna ja tuoreilla marjoilla koristeltuna tuorepuuro oli tämän ihanan kesäisen aamiaisen timantti.

Herkullisen aamiaisen jälkeen oli ihana vielä kierrellä putiikin puolta: niin sisälle kuin pihapuotiinkin oli aseteltu kauniisti monenlaisia ekologisia ja sieviä kodintuotteita.

Lillan kahvilassa elluyellow tytär

Lillan tarjoilee kesäisiä aamiaisia 1.6-15.8 klo 9-12. Aamiaiseksi on mahdollista valita täysin gluteenittomat tai vegaaniset vaihtoehdot. Hieman väläyttelivät omistajat, että muitakin aukioloaikoja saattaisi kesällä tulla: me ainakin jo haaveilimme kesäillan viinilasillisista tässä puutarhassa!

Lillan kahvila menu elluyellow.

Lillanissa järjestyy myös juhlat ja kokoukset: odotan jo innolla tulevaa tiimipäiväämme täällä! Myös sukujuhlia aloimme suunnittelemaan, sillä puitteet ja tarjoilut kesäjuhlille olisivat täällä kyllä täydelliset. Lapsille olisi myös tarpeeksi temmellystilaa, niin sisällä kuin ulkonakin.

Ja hei, Lillanissa on kahvilan ja puodin lisäksi muutamia suloisesti sisustettuja hotellihuoneita! Kauempaakin kannattaa nyt kesällä siis ehdottomasti suunnata Tampereelle: yösijakin löytyy idyllisesti ja turvallisesti <3 Suosittelen lämpimästi.

Suomen suven suloisimpia -sarjan seuraava ihana kohde on myös Tampereella, mutten vielä paljasta, mikä! Kannattaa pysyä kuulolla. <3

Ja mikäli innostutte näissä kohteissa käymään, tägäättehän minut @elluyellow ja käytätte #suomensuvensuloisimmat ,niin pääsen iloitsemaan myös teidän kuvistanne ja laitan mielelläni kuvianne myös jakoon.

Iloa ja aurinkoa kesäkuuhunne!

Jaa:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp