Search
Close this search box.

”En ole 24/7 tyytyväinen peilikuvaani, joten minulla ei voi olla myönteinen kehosuhde” – tämän yleisen ulkonäkökeskeisen uskomuksen kumoaminen

Elisa elluyellow hyvinvointivalmentaja
Elisa elluyellow hyvinvointivalmentaja

”En ole 24/7 tyytyväinen peilikuvaani, joten minulla ei voi olla myönteinen kehosuhde” – tämän yleisen ulkonäkökeskeisen uskomuksen kumoaminen

”Ihan kiva toi myönteinen kehosuhde-juttu, mutta en mä vaan voi koko ajan tykätä peilikuvastani.” 🔴

Kumotaas tänään tämä yleinen väärinkäsitys 👊

Se, että sulla on myönteinen kehosuhde -tai harjoittelet sellaista itsellesi – ei suinkaan tarkoita, että olet 24/7 tyytyväinen kehoosi ja siihen, miltä se näyttää.

Vaan, mitä?


Mitä tarkoitetaan myönteisellä, hyvinvointia tukevalla kehosuhteella (tai kehonkuvalla)?

Myönteisellä, hyvinvointia tukevalla kehosuhteella (tai kehonkuvalla) tarkoitetaan sitä, että me hyväksytään kehomme ja halutaan pitää siitä hyvää huolta. Me hyväksytään – tai haluamme harjoitella hyväksymään! – myös kehomme heikkouksia ja arvostamme kehoamme niistä huolimatta.

Silloin, kun meillä on myönteinen kehosuhde, me ei kytketä omaa eikä toisten arvostusta siihen, miltä meidän keho näyttää tai esimerkiksi minkä kokoinen se on. Me ei ajatella, että oltaisiin jotenkin onnellisempia tai rakastetumpia, jos kehomme olisi jotenkin toisenlainen.

Myönteisen kehosuhteen avulla me ymmärretään, että kehomme on paljon muuta kuin ulkonäkö ja että kauneutemme on paljon muutakin kuin miltä me peilissä tai valokuvissa näytämme.

Myönteisessä kehosuhteessa emme rankaise tai sairaalloisesti muokkaa kehoamme liikunnalla, jotta vain peilikuvamme olisi erilainen. Vaan etsimme sellaisia lajeja tai tapoja liikuttaa kehoamme, jotka tuntuvat meille omalta ja hyvältä.

Jos meillä on myönteinen kehosuhde, niin meidän ei tarvitse syömisessäkään nipottaa tiukkojen sääntöjen ja kehoa muokkaavien ruokavalioiden kanssa. Sen sijaan me voidaan harjoitella intuitiivista syömistä, jossa me opetellaan mm. syömään kehon nälkä- ja kylläisyysviestejä kuunnellen.

Elisa ja kahvikuppi

Itsemyötätunnon taitojen harjoittelua, kun oma keho tai sen ulkonäkö ei miellytä

MUTTA: vaikka meillä olisikin myönteinen kehosuhde, niin välillä peilikuva ei miellytä. Myönteinen kehosuhde ei siis tarkoita 24/7 tyytyväisyyttä peilikuvaamme.

Joskus koemme silti tyytymättömyyttä kehoomme ja sen ulkonäköön. Se on ihan luonnollista ja kaikilla on niitä päiviä.

Myönteisen kehosuhteen ja itsemyötätunnon taitojen avulla me voimme hyväksyä sen. Tai ainakin harjoitella hyväksymään.

Voimme kohdella itseämme noinakin hetkinä lempeydellä, armollisuudella ja itsemyötätunnolla.

Tai voimme ajatella vaan, että tämä on ihan ok. Kaikki kokevat näin. Se, että minäkin koen näin, tarkoittaa, että olen ihminen.

Myönteisen kehosuhteen avulla me muistetaan, että ulkonäkö on vain yksi pieni osa siitä, mitä kaikkea kehomme on.

Voimme keskittyä siihen, miten upeaa on, että jalkamme juoksee, kätemme halaa ja suumme nauraa! Miten silmämme tuikkii innostuessamme ja vatsa kääntyy ylös-alaisin rakkauden tunteesta! Miten korvamme kuulee upean musiikin, nenämme haistaa tuoreen pullan huumaavan tuoksun ja ihomme tuntee lapsemme pehmeän ihon häntä silittäessämme….

Mitä muuta ihanaa vielä?

Kehosuhteen teemat käsitellään Sinun seikkailusi -hyvinvointivalmennuksissa lämpimässä ja hyväksyvässä ilmapiirissä

Myönteinen, hyvinvointia tukeva kehosuhde luo pohjan sille, että haluamme pitää hyvää huolta itsestämme ja tehdä päivittäin kokonaisvaltaisesti hyvinvointiamme edistäviä valintoja.

Terveyden suorittamisen, dieettien, kehon rankaisemisen ja mustavalkoisten sääntöjen sijaan…

🍏Haluamme ravita kehoamme monipuolisella, värikkäällä ja joustavalla ruokavaliolla.

💃Haluamme liikuttaa kehoamme omannäköisellä ja hyvältä tuntuvalla tavalla.

😴Haluamme antaa kehomme rentoutua, levätä ja nukkua kylliksi.

❤️Haluamme suhtautua itseemme ja kehoomme myötätunnolla, lempeydellä ja armollisuudella.

💯Haluamme nähdä arvokkuutemme ja ainutlaatuisuutemme täysin riippumattomana siitä, minkä kokoisia, värisiä, muotoisia tai näköisiä olemme

👂Haluamme oppia kuuntelemaan kehomme tuntemuksia ja viestejä sekä harjoitella toimimaan niiden mukaan.

🙏Haluamme arvostaa kehoamme sellaisenaan – heikkouksine kaikkineen.

Kaikkien näiden taitojen harjoittelu mahdollistaa sen, että löydämme juuri meidän omannäköisen tapamme voida hyvin arjessamme. Lempeän, joustavan, armollisen ja värikkään hyvinvoinnin!😍

Näiden super-tärkeiden seikkojen vuoksi Sinun seikkailusi -valmennuksissani harjoittelemme useiden asiakkaideni kanssa myönteisen kehosuhteen taitoja💛

Kehosuhde vaikuttaa myös paljon siihen, millä motiiveilla lähdemme tekemään elämäntapamuutosta. Haluammeko muutosta siksi, mitä muut ovat sanoneet kehostamme? Tai siksi, miten koemme ulkonäkökeskeisen yhteiskuntamme ja median meidän kehoamme arvostelevan?

Sinun seikkailusi -valmennukset ovat olemassa, jotta jokainen löytäisi omannäköisen tavan voida hyvin tämän ulkonäkökeskeisen maailman ja dieettikulttuurin keskelläkin✨

Yksin se voi olla tosi vaikeaa, mutta yhdessä kanssani ja tärkeiden ihmistesi kanssa paljon helpompaa. Tätä teemaa saat pohtia kanssani luotettavassa, lämpimässä ja hyväksyvässä ilmapiirissä.

”Sinun seikkailusi -hyvinvointivalmennus oli ihana matka, kuorrutettuna yllättävillä oivallushetkillä! Tunsin itseni ja asiani tärkeäksi: minua kuunneltiin todella tarkasti. Elisa käytti osuvia mielikuvia ja visualisointeja sekä kokosi keskustelustamme todella arvokkaita ja merkityksellisiä yhteenvetoja. Hänen tapa valmentaa on raikas ja innostunut.

Valmennuksen jälkeen tietoisuuteni omasta hyvinvoinnistani on parantunut ja itseäni tärkeäksi kokeminen on vahvistunut. Ne olivat piilossa pitkään ja valmennus auttoi näkemään niitä uudelleen.”

KAHDEN PIENEN LAPSEN ÄITI

Jos olet kiinnostunut valmennuksesta, joita tarjoan etänä Teamsin kautta tai livenä Tampereella ja Nokialla, niin laita viestiä (elisa@elluyellow.com). Pohditaan yhdessä, voisiko valmennus olla tukemassa sinun kehosuhdettasi sekä tuottaa sinun syksyysi hymyä ja hyvinvointia 🙂

Syysterkuin,

Ellu


Jaa:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp