Search
Close this search box.

Sisustussuunnittelija korvaamattomana apuna kevään keltaisessa remontissamme: Kodiks

Kodiks sisustussuunnittelu
PR-yhteistyö Kodiksin kanssa.

Tänään sukelletaan meidän kodinhoitohuone-, kylpyhuone- ja saunaremontin suunnitteluvaiheisiin sekä kurkataan, miten ihanat uudet huoneet meille on kovaa vauhtia valmistumassa 🙂

Nimittäin vaikka te olette kuulleet täällä ja @elluyellow -instagramtilini puolella remontista oikeastaan vasta viime viikkojen ajan enemmän, niin pinnan allahan on tapahtunut oikeasti aika paljon jo useamman kuukauden ajan.

Ja siitä saamme kiittää lämpimästi sisustussuunnittelijaamme: Kodiksin Merjaa <3

Tässä jutussa saat nähdä ja kuulla mm:

 • Milloin ja mistä remppasuunnittelumme alkoi?
 • Millaisia upeita luonnoskuvia me saimme Merjalta: millaiset uusista huoneista on tulossa?
 • Mitkä ovat TOP 5 hyödyt, jotka koimme sisustussuunnittelijan käytöstä ensimmäistä kertaa elämässämme?

Kun ymmärsin, että tähän remonttiin ei omat sisustajan taitoni todellakaan riitä

Olin about 10-vuotias kun rakastuin keltaiseen väriin ja värikkääseen sisustamiseen. Jo tuolloin oli parasta vaihdella oman lastenhuoneeni järjestystä, siivota ensin huolella ja sitten stailailla huone aina pikkusen uuden näköiseksi 🙂

Useamman vuosikymmenen ajan olen siis värikästä sisustamista harrastanut ja koen, että monenlaista käytännön taitoa sillä saralla onkin karttunut.

Tämän elämämme isoimman remontin suunnittelun alkaessa tiesin kuitenkin, että tässä menee raja. Ymmärrykseni, tietoni ja taitoni eivät todellakaan riitä varsinkaan kylpyhuoneen ja saunan kanssa: mm. miljoonien materiaalivalikoimien, huoneiden pienen koon ja monin tavoin haastavien lähtökohtien takia.

Kodiks laattavalinnat

Olin tuntenut Kodiksin Merjan jo useamman vuoden tyttäriemme kautta. Olin saanut huomata hänen olevan hyvin lämmin ja sydämellinen ihminen. Lisäksi olin pitkään ihaillut hänen työotettaan ja -laatuaan @_kodiks -instagramtilin kautta.

Kun puolison kanssa sitten päätettiin, että nyt olisi elämämme isoimman rempan vuoro, tiesin heti kenelle laitan viestiä.

Tiesin, etten asiakkaana ole todellakaan helpoimmasta päästä, koska esimerkiksi vahvoja ideoita ja mielipiteitä mulla riittää, vaikkei aina ymmärrystä ja taitoa riitäkään 😀

Tiesin, että tarvitsen lämpimän, kuuntelevan ja kärsivällisen asiakaspalvelijan. Tarvitsin toisaalta rautaisen ammattilaisen, joka tarjoilee minulle osaamistaan ja out of box -ajatuksia.

Ja tarvitsimme tiettekö sellaisen orkesterin johtajan, joka huolehtii että remontissa kaikki 1000+1 asiaa menee oikein ja oikeassa aikataulussa.

Tätä kaikkea Kodiksin Merja on meille tämän alkuvuoden ajan ollutkin <3

Kodiksin korvaamaton apu remontin suunnittelun ensimetreihin

Kodiks sisustussuunnittelu

Helmikuun alussa pidimme Merjan kanssa ensimmäisen palaverin. Tuolloin Merja kyseli ennen kaikkea toiveitamme ja tarpeitamme uusien tilojen suhteen.

Heti tykästyin Merjan tapaan pitää visuaalinen kauneus ja käytännön toimivuus tasapainossa.

Arkieteisen ja kodinhoitohuoneemme kohdalla pohdimme monia lapsiperheen arjen tarpeita ja tilanteita, jossa remontoidun huoneen tulisi toimia paljon entistä paremmin.

Toisaalta kylpyhuoneen ja saunan kohdalla pohdimme paljon, mitä kaikkea kaunista myös suhteellisen pieniin tiloihin voikaan saada – ja miten esimerkiksi tuoda tilan ja avaruuden tuntua näihinkin huoneisiin. Sekä ihanaa spa-tunnelmaa.

Helmikuun lopussa kävimme Vehoniemen Laattamyymälässä (tästä kuulette ja näette lisää ensi viikolla). Siellä Merjan ja Laattamyymälän Noran kanssa parin tunnin ajan metsästimme juuri meidän kotiin täydellisiä laattoja ja oheistuotteita.

Merja näytti erilaisia referenssi- ja ideakuvia, joista löysimme äkkiä meitä miellyttävimmät ratkaisut. Teimme yhdessä moodboard -tyylistä kokonaisuutta, jossa kultainen koru toimitti tulevien kultaisten suihkun ja hanojen virkaa sekä kanelitanko jalavan puun sävyä 😀

Saimme näytelaatat kotiin ja vielä oikeassa tilassa & valossa katselimme Merjan kanssa kokonaisuutta ja teimme viimeiset valinnat.

Maaliskuun puolivälissä saimmekin sitten jo käsiimme luonnoskuvat tiloista!

Upeat luonnoskuvat tekivät lähestyvästä remontista todellisen

Kodiks

Yksi kevään ikimuistoisimpia hetkiä oli se, kun sähköpostiin kilahti Merjalta luonnoskuvat.

Koko perheellä klikkasimme kuvat auki, ihmettelimme ja ihastelimme: voiko meidän kylppäri ja sauna oikeasti jo tänä keväänä näyttää noin kauniilta?!?

Luonnoskuvien avulla oli helppo klousata mm. laatta-, paneeli- ja suihkuvalinnat ja -määrä. Ne auttoivat myös päättämään meidän silmää eniten miellyttävän laattojen ladontatavan.

Kuviin oli myös kauniisti tuotu ne muutamat ihanat sisustukselliset yksityiskohdat, jotka tuovat pikkuruiseenkin kylppäriimme ihanaa spa-tunnelmaa <3

…näistä kuvista inspiroituneena olenkin sitten ihan pikkusen hamstrannut kirppareilta mm. kuivakukkia, purnukoita ja kynttilälyhtyjä, jotta tunnelmasta tulee juuri oikea. Ihan parasta puuhaa!

Pienen palaverimme ja muutamien muutostoiveidemme jälkeen (oikeastaan vain toisten laattojen ladontatapa) klousattiin kokonaisuus: tästä tulee meidän unelmien keltainen spa-osasto!

Kodiks sisustussuunnittelu
Kodiks sisustussuunnittelu

Eikös näytäkin aika upealta? 🙂 🙂 🙂

TOP 5 hyödyt Kodiksin Merjan avusta remontillemme

Näin remontin ollessa about puolessa välissä näen monta syytä, miksi Kodiksin mukanaolo on ollut tämän remontin kantava voima. Tässä niistä viisi tärkeintä 🙂

 1. Alusta alkaen tarkka toiveidemme ja tarpeidemme kuuntelu sekä niiden vieminen käytäntöön kokemuksella ja ammattitaidolla.

  Näin isossa remontissa on ollut huojentavaa, että perusta on rakennettu huolella. Alun palaverit Merjan kanssa olivat todella tärkeitä, jotta remppasuunnitelmat heräsivät henkiin ja lähtivät rakentumaan juuri meidän perheen ja meidän kodin yksilöllisten tarpeiden pohjalta.

  Halusimme näiden huoneiden olevan ensisijaisesti eheä kolmen huoneen kokonaisuus, mutta myös linjassa muun kodin hengen ja tyylin kanssa. Tätä Merja kuunteli todella tarkasti ja toteutti juuri meidän kodin ja perheen näköiset suunnitelmat.

 2. Kauneuden ja käytännöllisyyden kulkeminen rinta rinnan – juuri oikeaa, juuri oikeassa kohdassa korostaen.

  Olen remontin aikana useammin ihaillut Merjan kykyä palauttaa ajatukseni alkuperäisten tarpeidemme ja toiveidemme äärelle. Erityisesti kun visuaalinen mieleni lähtee halajamaan vain kaikkea kaunista ja ihanaa, on Merja monesti osannut palauttaa minut juuri oikealla lailla niiden käytännön haasteiden äärelle, jotka ensisijaisesti kuitenkin toivoimme tämän rempan ratkaisevan.

  Ja toisaalta, kun meidän on ollut hankala itse nähdä kaunista vaihtoehtoa, on Merja nähnyt sen puolestamme ja maalaillut sen myös meidän sielujemme silmiin. Olen myös useamman materiaali- ja tuotevalinnan käyttänyt vielä ennen päätöstämme Merjalla ja saanut häneltä sen tarvitsemani vahvistuksen: ”Juu juuri tuollainen on paras/kaunein/upein suunnitelmiin!”.

 3. Rönsyilevän kokonaisuuden kaikkien lankojen pitäminen käsissä.

  Tämän kokoiset remontit vaativat monta eri ammattilaista ja monen eri tekijän saumatonta sulahtamista toisiinsa. Merja on toiminut kultaakin kalliimpana ”orkesterin johtajana” ja välittänyt toiveemme ja tarpeemme putkari-sähkäri-timpuri-puuseppä-akselille. Merja on myös aina tiennyt ihailtavasti, kun on oikea aika konsultoida ketäkin näistä ammattilaista – taito, jota meillä ei todellakaan ole.

 4. Aikataulussa pysymisen varmistaminen alusta loppuun asti.

  Ilman Merjaa olisi rempan aikataulu kosahtanut jo oikeastaan ennen kun se alkoikaan. Merjan avulla ymmärsin, että esimerkiksi kaikki laatat eivät ole varastotuotteita vaan joidenkin toimituksessa voi mennä useampia viikkoja. Juuri näin kävi meille ja ellemme olisi Merjan lempeää hoputusta alkuvuonna uskoneet, olisimme nyt jo pitkälti kriisissä liian tiiviin aikataulun kanssa!

 5. Luonnoskuvat meille ja muille ammattilaisille.

  Luonnoskuvien avulla meidän perhe sai ihanan motivaation kestää tämä kuukausi rempan poikkeustilan keskellä. Mittakuvien ja -piirustusten avulla on myös jokaisen muun ammattilaisen helppo tehdä työnsä, kun kaikki materiaalit ja kokonaisuus on oikealla lailla heille informoitu.

Merja voi olla apunasi esimerkiksi:

🌸tilasuunnittelussa
🌸väri-ja materiaalisuunnittelussa
🌸kiinto-ja irtokalustesuunnittelussa
🌸tekstiili-ja valaistussuunnittelussa

Kodiks toimii täältä Tampereen seudulta käsin, mutta näpsäkästi tuntuu rouva sujahtavan täältä milloin minnekin päin Suomea – sekä hoitavan sisustussuunnittelun eri vaiheita myös etäyhteyksin 🙂

”Suunnittelusta on iso apu mittavissa remppa- ja rakennusprojekteissa, mutta autan mielellään pienemmissäkin, vaikka yhden tilan muutoksissa🥰”

Merja Riihimäki // Kodiks

Kuulisin todella mielelläni, oletteko te käyttäneet sisustussuunnittelijaa kotinne remonteissa ja/tai sisustusmuutoksissa? Tai pohditteko kenties sellaista vaihtoehtoa parhaillaan? Laitahan viestiä täällä tai Instassa @elluyellow -tililläni 🙂

Psst! Näitkö jo ENNEN -kuvat, millaisiin huoneisiin suunniteltu muutos tuleekaan?

Aurinkoterkuin,

Jaa:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp