Search
Close this search box.

Tunnelmallinen miljöö ja ihanat kartanoherkut: Tertin kartano

Elluyellow vierailemassa Tertin kartanossa Mikkelissä
Elluyellow vierailemassa Tertin kartanossa Mikkelissä
Elluyellow Suomen suven suloisimmat keltainen emalipannu täynnä kukkia.
Kesän 2020 ajan blogissani nautitaan kotimaamme kesästä Suomen suven suloisimmat-sarjalla.

Suomen Suven suloisimmat -kesäsarjani, jossa olen esitellyt teille kesän 2020 ihanimpia kahviloita, putiikkeja ja tuotteita, saa tänään päätöksensä. Ja upean päätöksen saakin: pääsimme vierailulle huikean kauniiseen Tertin kartanoon Mikkeliin!

Elluyellow vierailemassa Tertin kartanossa Mikkelissä

Kartanon tilukset yllättivät meidät heti suuruudellaan: ihania rakennuksia, kaunista puutarhaa ja vehreitä peltoja riitti silmiemme kantamattomiin! Heti huomasimme, että Tertin kartanoa ympäristöineen hoidetaan rakkaudella, intohimolla ja lämpimällä huolenpidolla. Pieniä, kauniita yksityiskohtia oli kaikkialla.

Herkullinen ja sesongin mukainen kesälounas puutarhakahvilassa

Meidät toivotettiin lämpimästi tervetulleiksi kauniilla hymyllä ja herkullisella omien mustaherukkapensaiden lehdistä uutetulla mehulla. Näin pääsimme heti oikeaan fiilikseen: täällä Tertissä hyödynnetään oman puutarhan antimia kaikessa missä vain mahdollista. Puutarhakahvilaa ympäröi kauniisti hoidetut yrtti- ja kukkamaat. Todellista lähiruokaa siis!

Elluyellow vierailemassa Tertin kartanossa Mikkelissä

Puutarhakahvila hämäsi meidätkin, kuten sydämellisen Marin mukaan myös monet muut: se ei ollutkaan vanha navettarakennus vaan vuonna 2007 rakennettu lisärakennus vastaamaan kasvaneeseen kartanon kahvilatoimintaan. Huikean kaunis korkea tila, jonne meille oli katettu tällainen aivan ihana pöytä.

Saimme nauttia lounaalla monista kartanon oman maan herkullisista antimista. Erityisesti nautimme ”Tulta ja hekumaa” vihreistä tomaateista, karviaischutneysta ja savumuikuista. Myös omaan perinteikkääseen juureen leivotut leivät sekä viereiseltä tilalta hankittu luomu ylämaankarja maistui meille erinomaisesti. Juuri tällaisia uusia, paikallisia ja aitoja makuja on ihana nauttia lomareissussa!

Ennen kaikkea rakastuimme koko perheellä meille tarjoiltuihin juomiin. Minua miellytti kovasti kartanon Ruusukuohujuoman kirpsahteleva ja raikas maku, tyttöjä taas Mansikkajuoman täyteläinen ja makea maku. Puolisoni piti myös osuvasti nimetystä Karu arki-oluesta (oikea vimeisen kesälomaviikonlopun olut 🙂 ).

Elluyellow vierailemassa Tertin kartanossa Mikkelissä

Jälkiruokana oli todella herkullista mustikkavanukasta, joka oli koristeltu lähikedon kukkasin. Sekä taivaallisia suklaa-lakritseja ja erinomaista ruusukahvia.

Ihan super-suloista oli se, miten eläimet otettiin Tertin kartanossa vastaan. Heille on tarjolla ihan oma herkkuannoksensakin hopeavadilta! Arvaatte varmaan, kuinka paljon meidän 5-kuukautinen Jack Russelin terrieripentumme Tilda rakastuikaan tähän paikkaan <3

Kartanon puutarhakahvilan lounasbrunssi on katettuna ympäri vuoden maanantaista lauantaihin klo 11-16 ja sunnuntaisin klo 11-18. Kartanonravintola taas palvelee kesäsesongin lisäksi jouluna ja juhlapyhinä.

Upea päärakennus – kuin vaahtokarkki!

Elluyellow vierailemassa Tertin kartanossa Mikkelissä

Teimme pienen kierroksen myös suloisen vaaleanpunaisessa kartanon päärakennuksessa. Kartano oli remontoitu vanhaa kunnioittaen ja sisustettu kauniisti aidosti vanhoilla huonekaluilla. Huoneissa näkyy niin kartanon suvun historia kuin tämän päivänkin tärkeät arvot.

Monipuoliset ja tunnelmalliset puodit

Kartanon vanhoja talli- ja aittarakennuksia on hyödynnetty ihanasti putiikkikäyttöön. Vanhasta kivitallista löytyy Herkkupuoti, joka oli tulvillaan kaikkia lounaallakin maistelemiamme herkkuja. Todella ihana ajatus, että lounaalla maistelemaansa mieluisaa makua saa ostettua tästä näppärästi kotiin mukaan.

Meidän mukaamme lähti pullollinen Mansikkajuomaa ja voipi olla, että sitä ja muutamia muita lemppareitamme tilaamme myös Tertin näppärän verkkokaupan kautta.

Elluyellow vierailemassa Tertin kartanossa Mikkelissä

Toinen suloinen putiikki, Muotikauppa, sijaitsee tunnelmallisessa viljamakasiinissa. Tänne oli todella kauniisti laitettu esiin myytävinä olevia vaatteita ja asusteita: niin uutta kuin vintageakin.

Me nautimme Tertin kartanon vierailusta kovin koko perhe. Houkutteleva ajatus olisi tulla seuraavaksi kokemaan kartanotunnelma lumisena talvipäivänä – ja jäädä kenties myös yöpymään kartanon suloiseen aittahotelliin. Suosittelemme!

Iloa ja aurinkoa toivottaen,

Jaa:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp