Search
Close this search box.

Tuoksuva teetaivas kera täydellisten skonssien: Teeleidi

Elluyellow vierailemassa Teeleidissä Jyväskylässä
Elluyellow vierailemassa Teeleidissä Jyväskylässä
Elluyellow Suomen suven suloisimmat keltainen emalipannu täynnä kukkia.
Kesän 2020 ajan blogissani nautitaan kotimaamme kesästä Suomen suven suloisimmat-sarjalla.

Suomen suven suloisimmat -kesäsarjani on viimeistä kesäreissuamme vaille valmis! Tällä kertaa suuntasimme nokkamme kohti Mikkeliä, jossa vietämme tätä viikonloppua. Eilen menomatkalla pysähdyimme Jyväskylässä ja pääsimme visiitille upeaan Teeleidiin.

Olin ihanan teehullu-kollegani suosituksesta käynyt Teeleidissä kerran viime talvena. Silloin meillä oli aikaa kuitenkin hävyttömän vähän, jopa niin vähän, että emme ehtineet kupposen kuppostakaan täällä nauttimaan. Ostimme silloin vain teetä mukaan, ja päätimme tulla paremmalla ajalla uudelleen.

Nyt se parempi aika tuli – meidän onneksemme 🙂 Saimme kokea Teeleidin tunnelman mitä kauniimpana kesäisenä päivänä.

Elluyellow vierailemassa Teeleidissä Jyväskylässä

Upeat puitteet nautiskeluun

Elluyellow vierailemassa Teeleidissä Jyväskylässä

Heti sisälle astuessamme tulvahti vastaan taivaallinen ja täyteläinen teen tuoksu. Tuoksun siivittävänä hastuin Teeleidin kauniiseen ja täydellisesti talon henkeen sopivaan sisustukseen. Myös putiikin tuotteiden upea esillepano hiveli heti silmiäni.

Teeleidin putiikissa on tarjolla valtavasti eri teelaatuja vihreästä teestä mustaan, rooiboksesta puerh-teehen sekä irtoteestä valmiisiin pakkauksiin. Moni tee on Teeleidin omaa tuotantoa, joissa paketit on ihanasti mietitty sopivan myös monenlaisiin sisustuksiin. Jokainen löytää varmasti täältä mieluisensa teemaun lisäksi myös silmiään miellyttävän paketin.

Tällä kertaa saimme tavata hurmaavan Teeleidin emännän, Annen, ja kuulla myös tarinoita Teeleidin takaa. Annen jo lapsena alkanut teerakkaus sai siivet ylleen hänen asuessaan Shangaissa ja tutustuessaan kiinalaiseen teekulttuuriin. Nyt Jyväskylän Kramsunkadulla sijaitsevassa Teeleidissä Anne haluaa tarjota elämyksiä, hyvää palvelua ja parhaan mahdollisen teevalikoiman. Tätä kaikkea me saimme todellakin kokea.

Teeleidi on sijainnut vuodesta 2017 Kramsunkatu 1:ssä, Karpion talossa. Kaunista pitsihuvilaa on ollut piirtämässä niin Lars Sonck (suunnitellut myös mm. Kultarannan, Sibeliuksen Ainolan ja Kallion kirkon), Wiwi Lönn (ensimmäinen oman arkkitehtitoimiston perustanut naisarkkitehti) kuin Alvar Aaltokin.

Täällä Sikarihuoneessa on kelvannut herrojen kokoustaa – ja edelleen me herrat ja rouvat voimme muuten varata tätä ihanan valoisaa huonetta kokouskäyttöön.

Elluyellow vierailemassa Teeleidissä Jyväskylässä

Monipuolinen ja nautinnollinen Afternoontee

Elluyellow vierailemassa Teeleidissä Jyväskylässä

Saimme iloksemme nauttia Teeleidin Afternoonteen. Huokailimme koko perhe onnesta, kun eteemme tuotiin tämä upea kattaus herkkuineen. (Ja JEP: huokailin myös ihastuksissani tuosta emännän täydellisestä Kuplasta! Anne kertoi Kuplan olevan tämän kevään korona-piristys, täydellinen löytö. Otetaanhan mallia.)

Afternoonteehen kuuluu kannullinen valitsemaansa teetä sekä kerrosvadillinen suolaisia ja makeita herkkuja: skonsseja hillolla ja kermavaahdolla, voileipiä sekä leivoksia. Teepannuihimme me saimme emännän suosituksista ihanan pirskahtelevaa Shampanjan makuista vihreää teetä ja meille aivan uutta Puerh-teetä, jossa oli todella raikas Appelsiinin maku. NAM!

Elluyellow vierailemassa Teeleidissä Jyväskylässä

Herkkuina nautimme erilaisia voileipiä, skonsseja, porkkanakakkua, pannacottaa lakritsikastikkeella sekä macarons-leivoksia.

Elluyellow vierailemassa Teeleidissä Jyväskylässä

Kaikki herkut olivat kyllä suussasulavia, tuoreita ja ihanalla lailla yllättäviäkin. Erityisesti rakastuimme paikan bravuureihin, skonsseihin. Lämpimät skonssit olivat sopivan suolaisia ja maistuivat kermavaahdon ja vadelmahillon kanssa taivaallisilta. Emme ihmetelleet lainkaan, kun Anne kertoi monien tulevan kauempaakin näitä hiotun reseptin herkkuja nauttimaan.

Kuopuksemme olisi voinut syödä pelkkiä skonsseja ja esikoisemme taas rakastui aivan porkkanakakkuun. Puolisolleni maistui erityisen hyvin pesto-saaristolaisleivät ja minä taas olisin voinut jäädä koko viikonlopuksi treffeille pannacotan kanssa.

Kaikki nämä herkut tarjoiltiin lämpimästi hymyillen, ihanan tarkasti tuotteista kertoen ja sydämellisesti myös lapset huomioiden. <3

”Äiti toi täti on aivan ihana! Se kertoo meile tosi kivasti kaikkee ja on tosi ystävällinen.”

Kohta 8-vuotias neitoseni

Teeleidiä ympäröivä ihana puutarha

Elluyellow vierailemassa Teeleidissä Jyväskylässä

Pitkän ajonmatkan virkistäväksi taukopaikaksi puutarha tarjosi niin ihailtavaa meille aikuisille kuin leikkimökin leikittäväksi lapsillekin. Tytöt tarjoilivat meille leikimökistä ensimmäiset teet heti saavuttuamme ja suunnittelivat lopun ajomatkan seuraavia teekutsujaan leikkimökissä uudella posliiniastiastollaan <3

Elluyellow vierailemassa Teeleidissä Jyväskylässä

Suosittelen mitä lämpimämmin tuoksuvaa, herkullista ja sydämellisen palvelun kuorruttamaa vierailua Teeleidissä! <3 Heidän monia teelaatujaan saa myös ostettua jälleenmyyjiltä ympäri Suomen sekä näppärästi heidän omasta verkkokaupastaan.

Iloa ja aurinkoa helleviikonloppuunne toivottaen,

Jaa:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp