Search
Close this search box.

Tunnelmallinen joulunaika 2022 Nokialla: nappaa tapahtumatärpit talteen ja sukella ihanaan joulufiilikseen!

Jouluinen puurokattaus Hinttalassa

Tehty kaupallisessa yhteistyössä Visit Nokian kanssa.

Marraskuu on keikahtanut kalenterissa jo yli puolivälin! Meidän kodissamme se tarkoittaa JOULUN odotuksen aikakauden alkua <3

Kotiimme olemme ripustelleet viikoittain vähän lisää kausivaloja ja nyt kaivamme esiin myös ne jouluisimmat valot. Ensi viikolla on sitten punaisten verhojen, pöytäliinojen ja tyynyjen vuoro 🙂

Kalenteriamme olemme myös täyttäneet pikkuhiljaa toinen toistaan tunnelmallisemmilla joulun ajan tapahtumilla. Tässä jutussa haluankin vinkata erityisesti kaikille teille nokialaisille ja Tampereen seudulla asuville Nokian parhaat tärpit jouluaikaan 2022!

…ja kannattaa Nokialle tulla nauttimaan ainutlaatuisesta joulutunnelmasta vähän kauempaakin 😉

Nappaa siis paperinen tai sähköinen kalenterisi esiin ja ota ylös juuri sinua eniten kiinnostavat joulun ajan häppeningit!


Hinttalan vanhan ajan joulun ainutlaatuinen tunnelma ja herkullinen puurobuffet

Hinttala

Glögihetki tunnelmallisella Hinttalan kotiseutumuseon alueella sijaitsevassa Hinttalan kahvilassa on kuulunut perheemme perinteisiin ihan ensimmäisestä joulusta – joulusta 2017 – alkaen.

Nokian keskustassa keltaisen kirkon kupeessa sijaitsevan kahvilan uudet yrittäjät Maiju ja Jan Pyykkö odottavat ensimmäistä joulun aikaa Hinttalassa innolla. Kauniita, 1800-luvun talonpoikaiskulttuuria henkiviä tiloja möbleerataan parhaillaan Hinttalan ainutlaatuista tunnelmaa ja joulun ajan fiilistä huokuvaksi.

Tänä jouluna luvassa on mm. itse leivottua suolaista piirakkaa, lähituottajien leivoksia sekä myös puurobuffet. Ihanat Arabian vintage-kupit täytetään joko täyteläisellä glögillä tai vastajauhetuista pavuista keitetyllä kahvilla.

Niin Hinttalan kahvilasta kuin jouluisista aittarakennuksista löytyy perinteiseen tapaan ihania lahjaideoita pukinkonttiin – sekä rakkaillesi että itsellesikin 🙂

Hinttalassa voi nauttia 26.11-18.12 lauantaisin ja sunnuntaisin klo 11-18 jouluherkkuja ja klo 11-15 välillä myös joulupuuroa buffetista.


Siuron tunnelmallinen joulukylä koko perheelle 26.11 Knuutilan kartanolla

Lauantaina 26.11 klo 13-16 Knuutilan kartano Siurossa muuttuu satumaiseksi joulumaaksi, jossa pääsevät joulun tunnelmaan varmasti kaikki vauvasta vaariin. Joulumaassa pääset nauttimaan höyryävää glögiä ja lämmintä puuroa sekä ostelemaan lahjoja pukinkonttiin jouluisista myyjäisistä.

Perheen pienimmät pääsevät tapaamaan itse Joulupukin sekä ratsastamaan söpöllä ponilla.Lauantaina 26.11 klo 11-17 pääset joulutunnelmaan myös Nansotalolla, jossa taiteilijat järjestävät avoimet ovet-joulutapahtuman. Tämä on super-helppo tapa #supportyourlocal: osta maalauksia, keramiikkaa, kortteja ja grafiikkaa suoraan taiteilijalta!


Perinteinen pukkiparaati Pirkkalaistorilla ja Joulun kuiskaus -konsertti Nokian kirkossa ensimmäisenä adventtina 27.11

Nokian Pyry ry:n järjestämä perinteinen Pukkiparaati on luvassa jälleen ensimmäisenä adventtina 27.11. klo 16-18. Joulupukin ja tonttujen lisäksi perheen pienimmät saavat tänä jouluna ihailla kulkueessa myös Lumikuningatarta ja Puolen hehtaarin metsän asukkaita.


Sunnuntaina 27.11 klo 19 voit päättää upean joulunavausviikonlopun ja hiljentyä joulumusiikin äärelle nokialaisen naiskuoron Nota Bene Nokian Joulun kuiskaus -konsertissa Nokian kirkossa.


Kauneimmat joululaulut ja Pappilan joulutunnelma pitävät joulufiilistä yllä halki joulukuun

Elluyellow joulu nokialla

Kauneimmat joululaulut veisataan tänä vuonna huikeasti 50. kertaa! Nokialla pääset laulamaan kauneimpia useassa eri paikassa – ja vaikka useammankin kerran! – joulukuun ensimmäisellä puoliskolla, 1.-17.12. Nappaa sinulle sopivin ajankohta talteen!

Me taidetaan tänäkin vuonna valita Lasten Kauneimmat Joululaulut -tilaisuus, jossa ohjelma on rakennettu erityisesti lapsille mielenkiintoiseksi.

Myös Maatialan Pappilassa olemme monena joulunaikana käyneet nauttimassa joulupuurot, askartelemassa jouluisia askarteluja ja osallistumassa näppärästi samalla Yhteisvastuukeräykseen.

Tänä jouluna Pappilan joulu on avoinna 27.11, 4.12 ja 18.12 klo 11-14.


Tunnelmoi neljättä adventtia Joulumarkkinoilla Pirkkalaistorilla ja joulukonsertissa Ukrainan hyväksi

Viikkoa ennen joulua, sunnuntaina 18.12, voit vielä tehdä viime hetken lahjahankinnat ja ostaa herkut joulupöytään Pirkkalaistorin joulumarkkinoilta klo 10-16.

Viime vuodelta muistamme erinomaisesti herkulliset, lämpimät letut, jotka sai nauttia kermavaahdon ja lakka-tai mansikkahillon kanssa… NAM!

Viime vuonna hankimme muuten joulukuusen myös näiltä markkinoilta: torin kupeesta, Siisonista. Kuusi oli todella laadukas ja pitkäikäinen, joten tämä voisi olla aika nappijuttu tänäkin vuonna…. 🙂

18.12 Sunnuntai-illalla klo 18 pääset tekemään hyvää Ukrainan hyväksi osallistumalla Joulukonserttiin klo 18 Nokian kirkossa, jossa Tomi Markkola ja nokialaiset kuorot esittävät joululauluja.

Mikä tapahtumista sinua kiinnostaa eniten; minkä näistä laitat ehdottomasti kalenteriisi?

Psst! Muistathan myös, että Nokialle pääset super-näppärästi myös lähijunalla? Vain vartin matka Tampereelta taittuu näin nopeasti ja ympäristöystävällisesti.

Tavataan Nokialla joulun ajan tunnelmoinnissa <3

Iloa ja valoa joulun aikaan toivottaen,

Ellu


Jaa:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp