Search
Close this search box.

Turun saariston tuore timantti: täyden palvelun Rumar Strand Korppoossa tarjoaa ikimuistoisen mökkikokemuksen koko perheelle

Elluyellow Korppoon Rumar Strandissa

Tehty kaupallisessa yhteistyössä Rumar Strandin kanssa.

Vaikka olen viidennen polven turkulainen, on Turun saaristo jäänyt mulle harmillisen tuntemattomaksi. Etenkin sukumökkimme Naantalin meren rannoilla on istuttanut muhun kuitenkin vahvan meren ja saariston rakkauden.

Lisäksi viime kesinä ollaan perheen kanssa rakastuttu saaristotunnelmaan esimerkiksi Ahvenanmaalla osana Suomen suven suloisimmat -kotimaanmatkailun kesäsarjaani.

Olimmekin koko perhe tosi innoissamme, kun saimme tänä kesänä kutsun Korppooseen ja toista kesäsesonkia viettävään Rumar Strandiin. ”Jes, sinnekö päästään kahdella lautalla?!? PARASTA!” huudahtivat tytötkin tätä reissua suunnitellessamme.

Tässä jutussa pääset hyppäämään mukaan matkaamme kurkkaamaan, millaisen ihanan viikonlopun pääsimme viettämään Rumar Strandin Taimen-mökissä. @elluyellow -instagramtililläni näet myös videon tämän huikean viikonloppumme tunnelmista.

Rumar Strandiin pääsee näppärästi niin autolla, pyörällä, veneellä kuin asuntoautollakin – ja lemmikitkin ovat tervetulleita

Elluyellow Korppoon Rumar Strandissa

Meillä ei ole omaa venettä ja olemmekin innoissamme saariston kohteista, joihin pääsee helposti omalla autolla lauttojen tai yhteysaluksien avulla.

Korppooseen mielestäni simppelein ja kaunein reitti kulkee Paraisten kautta Saaristotietä pitkin. Tällöin ensimmäinen keltainen lautta kuljettaa sinut Paraisilta Nauvoon ja seuraava sitten Nauvosta Korppooseen.

Matkalla pääset nauttimaan huikeista maisemista. Ajokilometrejä tulee Turusta tänne Rumarin rantaan vajaa 90 ja ajoaika on noin kaksi tuntia, vähän lauttojen osumisesta riippuen. Lauttoja menee yllättävän tiheää tahtia ja ne ylittävät meren 5-10 minuutissa; kurkkaa aikatauluja vaikkapa täältä.

Lisäksi Rumar Strandissa on vierasvenesatama. Tämä on Korppoossa myös ainut kohde, jonne pääsee leiriytymään asuntoautolla ja -vaunulla.

Elluyellow Rumar Strandissa

Lemmikit ovat alueelle sydämellisesti tervetulleita. Tilda pääsikin tälle reissulle mukaan ja nautti valtavasti 🙂

Taimen-mökki tarjosi ikioman mökin tunnelmaa koko perheelle

Elluyellow Rumar Strandissa

Perillä Rumar Strandissa meitä odotti huikea Taimen-mökki. Tämä mökki on täydellinen valinta, jos haluat panostaa mökkikylässä omaan rauhaan ja yksityisyyteen: aidoilla rajattu Taimen-mökki tarjoaa ikioman mökkikeitaan paljuineen, valtavine terasseineen ja omine pikku-uimarantoineen!

Jo terassille astuessaan tuli ihanan kotoisa olo: tämä on meidän pesämme koko viikonlopun ajan <3

Miljöö oli viihtyisä ja rauhallinen. Välittömästi aidan toisella puolella yöpyi molempina öinä asuntovaunu, mutta se ei meitä häirinnyt.

Sisällä mökissä on pieni keittiö perusvarusteineen sekä kaksi söpöä huonetta, jonne nelihenkinen perhe mahtuu mainiosti.

Olimme kovin otettuja, kuinka kauniin keltaisiksi Rumar Strandin sydämellinen henkilökunta oli stailannut mökkimme <3 <3 <3

Tytöistä ehdottomasti parasta Taimen-mökissämme oli ikioma palju. He olivat siellä ensimmäisenä aamulla ja viimeisenä illalla: nauttivat ihan täpöllä! 🙂

”Äiti tuleeko tästä paljun vedestä kuplia, ku sanon pinnan alla: ”KORPPOOSSA ON PARASTA!” ?”

8-vuotias paljuiluun hurahtanut kuopusmimmini
Elluyellow Rumar Strandissa

Omalla terassilla nautimme erityisesti lähes pilvettömän lauantain aikana lukuisista Yatzy-peleistä, kiireettömistä kirjanlukuhetkistä, tuoreista mansikoista ja herneistä – niin ja siitä paljuilusta 😀

Oli myös ihanan huoletonta, kun Tilda-koiramme sai tassutella aidatulla terassilla vapaana koko viikonlopun.

Elluyellow Korppoon Rumar Strandissa

Taimen-mökin lisäksi Rumar Strandissa on 10 pienempää mökkiä, kauniissa metsäisessä rinteessä – jokainen upealla merinäköalalla höystettynä.

Rumar Strandin hulppeat yleiset sauna- ja paljutilat

Elluyellow Korppoon Rumar Strandissa

Heti Rumar Strandiin saapuessamme oli selvää: täällä on ihanan sydämellistä, lämminhenkistä ja lapsiystävällistä asiakaspalvelua. Rumar Strandin isäntä, Sven Seligson, otti meidät lämpimästi vastaan ja piti huolen, että me – kuten myös kaikki muut hänen asiakkaansa – varmasti viihdyimme.

Saimme hulppean vastaanoton niin mökkimme keltaisien stailailujen kuin saunassa odottavien shampanja- ja mehutarjoilujen muodossa.

Taimen-mökki on ainut 11 mökeistä, jossa on oma palju. Muiden mökkien asukit voivat nauttia Rumar Strandissa yleisistä sauna- ja paljuvuoroista joka aamu- ja iltapäivä. Lisäksi sauna- ja paljutiloja voi vuokrata omaan käyttöönsä.

Kyllä kelpasi tällaisissa hulppeissa merimaisemissa saunoa ja paljuilla – kilistellä ihanalle perhelomalle Rumarissa!

Elluyellow Korppoon Rumar Strandissa

Rumar Strandin ravintola tarjoaa herkulliset aamiaiset ja hinta-laatusuhteeltaan kerrassaan erinomaisen menun

Rumar Strandin upea päärakennus on toiminut ennen kansakouluna. Sen kulta-ajat olivat 30-40-luvulla, jolloin kolmisen kymmentä lasta suoritti opintonsa täällä. Lapset tulivat kouluun niin läheltä Rumarista kuin kauempaa saaristostakin; päässen tällöin jopa vain jouluna kotiin.

Nykyään näissä kansakoulun tiloissa toimii ravintola, jonka puitteet Sven siskoineen ovat remontoineet täysin; upeasti vanhaa kunnioittaen, esimerkiksi hirsiseinät ja lautalattiat esille tuoden ja entisöiden.

Me tykästyttiin viikonlopun aikana kauniisti katetuilla aamiaisilla erityisesti maalaiscroisantteihin ja tuoreisiin marjoihin. Leipävalikoima oli erityisen monipuolinen ja kaikki maut ihanan kesäisiä.

Mun on tästä eteenpäin kotonakin pakko saada aamiaiseksi tällainen kokonaisuus: maustamatonta jugurttia, tuoreita mansikoita ja vadelmia sekä marjaisaa luomumysliä. NAM!! 🙂

Asiakaspalvelun sydämellisyyttä ja lapsiystävällisyyttä kuvaa ihanasti tilanne toisen päivän aamiaiselta: Sven-isäntä tarjoili pöydissä istuville lapsille uunituoreita omenataskuja jälkkäriksi <3

Elluyellow Korppoon Rumar Strandissa

Testasimme viikonlopun aikana useamman annoksen Rumar Strandin ravintolan menusta ja tykästyimme aivan valtavasti. Sven-isäntä on suunnitellut menun ja kaikki sen reseptit itse. Annokset olivat isoja eikä laadukkaissa raaka-aineissa oltu todellakaan säästelty!

Alkupaloista rakastuimme erityisesti erilaisiin täytettyihin leipiin: BLT Toast valloitti erityisesti tyttärieni sydämet ja raikas & rapea Bruschetta puolisoni.

”Siis 5/5 aivan ehdottomasti tää leipä!”

10-vuotias herkkusuuni

Mun lempparini oli ehdottomasti Toast Skagen, jossa rapeiden leipien päällä oli runsaasti suussa sulavaa skagenia ja täydellisen kypsyiset kananmunan puolikkaat – hauskasti pinkeiksi värjättynä! Ehkä hymystäni voi päätellä, kuinka paljon näihin leipäsiin rakastuin… 😀

Elluyellow Korppoon Rumar Strandissa

Lämpiminä ruokina nautimme Rumar Strandin menun monipuolisista hampurilaisista. Nimikkohampurilaisessa ja lasten hampparissa makua toi pihvin lisäksi pekoni. Vegeversion pihvi taas oli todella mehukas ja karamellisoitu sipuli toi kivan persoonallisen säväyksen.

Elluyellow Korppoon Rumar Strandissa

Jälkiruuista testasimme niin jäätelöannosta kuin belgialaista vohveliakin. Molemmat olivat aivan täydellisiä herkkuja kesäpäivään – belgialaisten vohvelien reseptiä aloimme heti googlata…

Elluyellow Korppoon Rumar Strandissa

Ravintolan suosimisen lisäksi voi kauniilla nuotiopaikalla paistella omia eväitään – tämä oli selvästi myös tykätty vaihtoehto monelle veneilijälle, mökkeilijälle ja karavaanarille.

Rumar Strandin monipuoliset vesiaktiviteetit tarjoavat kesäistä puuhaa koko perheelle

Elluyellow Korppoon Rumar Strandissa

Kauniina kesäpäivänä kelpasi paitsi nauttia terassista ja paljuilusta, myös kokeilla Rumar Strandin monipuolisia vesiaktiviteetteja.

Me tykästyimme erityisesti melontaan, jota tyttäremme pääsivät kokeilemaan ihan ekaa kertaa elämässään. Sven-isännän opeilla ja Korpo Kajakbodilta ihanasti lainaan saadulta mainiolla kolmen hengen kajakilla tämä oli kyllä tosi hauska kokemus.

Tytöt saivat Korpo Kajakbodilta myös mainiot lippikset, joista tuli kuulemma heti heidän KESÄREISSULIPPIKSET! 🙂

Itämereen oli hienoa tutustua meloen ja ihailla myös Rumar Strandia vedestä käsin: todella kaunis mökkikylä näinkin <3

Ja yllättipä meidät myös aikamoinen näky: veden pinnassa meitä kaukaa kurkkiva hylje!

Ilta-auringossa kävimme vielä esikoismimmin kanssa kokeilemassa SUP-lautaa. Tätä saavat asiakkaat käyttää ihan veloituksetta!

Oli kyllä kaunista ja rentouttavaa suppailla auringon kajastaessa viimeisiä säteitään Rumarin rantaan <3

Elluyellow Rumar Strandissa Korppoossa

Kenelle suosittelemme erityisesti Rumar Strandia?

Elluyellow Korppoossa

Lauttamatkalla kotio päin sunnuntaina summasimme reissuamme. Mietimme, keille Rumar Strandia erityisesti suosittelemme.

Suosittelemme Rumar Strandia erityisesti:

  • Perheille, jotka haluavat nauttia lapsiystävällisestä, täyden palvelun mökkikokemuksesta Turun saaristossa yhden tai useamman yön ajan
  • Taimen-mökkiä heille, jotka haluavat panostaa mökkeilyssään omaan rauhaan ja arvostavat oman paljun, terassin ja vessan olemassaoloa
  • Matkailijoille (niin veneilijöille, karavaanareille, pyöräilijöille kuin autoilijoillekin), jotka haluavat pysäköidä leirinsä tähän yhdeksi tai useammaksi yöksi, ja nauttia samalla herkullisesta ruuasta ja esimerkiksi pehmeistä löylyistä
  • Erinomaisen ruuan ja juoman ystäville, jotka haluavat kokea kulinaristisia elämyksiä saariston huikeilla merimaisemilla höystettynä

Aurinkoterkuin,

Ellu

Jaa:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp