Search
Close this search box.

Kesän 2024 kotimaanmatkailukauden avaus hurmaavan Villa Vinon kesäkaffilan herkkujen äärellä, Näsijärven rannalla

Elluyellow ja Villa Vino Ylöjärvellä

Tehty kaupallisessa yhteistyössä Villa Vinon kanssa.

Ai että, millaisen Suomen suven suloisimmat -kotimaanmatkailun kesäsarjani kesän 2024 startin saimmekaan tällä viikolla Villa Vinon kesäkaffilassa!

Bongasitko tämän jo vappupäivänä @elluyellow -instagramtililläni stooreissa? 🙂

Ylöjärven Mutalassa, Kuljun kylällä Näsijärven rannalla sijaitsevassa Villa Vinon Kesäkaffilassa vietettiin vappupäivänä kesäkauden avajaisia.

Pääsimme avajaiskuhinaan mukaan ja ensimmäisten joukossa mm. korkkaamaan erään tämän kesän kuuman uutuuden 🙂

Tämän jutun lukaisemalla sulle selviää mm:

  • Millaisessa kyläidyllissä Villa Vinon Kesäkaffila sijaitseekaan?
  • Millaisia kesäherkkuja saimme avajaisissa nauttia ja mikä onkaan tuo tämän kesän kuuma uutuus?
  • Mitä yllättävää silmäkarkkia tämä pihapiiri vanhan rakastajalle tarjoili?
  • Missä muualla Villa Vinon herkuista voi nauttia?

Vanhaan heinälatoon rakennettu Villa Vinon Kesäkaffila hurmasi yhteisöllisellä tunnelmalla ja sydämellisellä palvelulla

Elluyellow ja Villa Vino Ylöjärvellä

Hetipian Villa Vinon Kesäkaffilan avajaisten startattua oli selvää, että olimme saapuneet ihanan yhteisöllisen kylän kesäkeitaaseen. Paikalla oli selvästi niin läheltä kahville kurvanneita lapsiperheitä kuin kauempaa kruisailleita pyöräilijöitä, moottoripyöräilijöitä ja toki autoilijoitakin.

Hyvän vapun toivotuksia hihkaistiin pöytään jos toiseenkin, mikä toi rennon mukavan tunnelman.

Lämmin tunnelma vahvistui, kun Kaisa-emäntä tuli meitä sydämellisesti tervehtimään ja saimme kuulla häneltä Villa Vinosta ja Kesäkaffilasta tarkemmin.

Kaisa kertoi mm. tämän kylän olevan hänen lapsuuden maisemiaan ja hänen sukunsa asuneen näillä mailla jo jopa vuosisatojen ajan.

Lisäksi kuulimme tämän alkavan kesän olevan Villa Vinon Kesäkaffilan toinen kesä.

Elluyellow ja Villa Vino Ylöjärvellä
”Monessa ollaan otettu nyt selvä hyppy next levelille. Kuisti valmistui juuri avajaisiin ja herkkuvitriinin valikoimaa on laajennettu roimasti.”

Kaisa-yrittäjä

Kesäkaffila on rakennettu tunnelmallisesti vanhaan latoon, ihanasti vanhaa kunnioittaen. Myös sisustuksessa jatkuu kauniisti vanhan ajan tunnelma.

Herkkuvitriinin välittömästä läheisyydestä löysimme myös suloisen herkkupuodin, jonka hyllyt notkuivat lähituotteita: Villa Vinon itse valmistamaa mysliä ja limonaadia sekä monenlaisia marjatuotteita ja suklaata.

Psst! Monet näistä ihanuuksista on myynnissä myös verkkokaupan kautta 🙂

Kauniissa miljöössä järven rannalla sijaitsee Kesäkaffilan lisäksi Heikkilän vanha pirtti. Jo vuonna 1796 valmistunut pirtti on Ylöjärven vanhimpia rakennuksia ja sen ovet on avoinna aina silloin kun Kesäkaffilankin.

Elluyellow ja Villa Vino Ylöjärvellä

Ihastelimme Heikkilän vanhassa pirtissä erityisesti ”vanhan emännän”, Sirpan, kertomuksia aiempien sukupolvien aidosta arjesta ja huikeista käsityötaidoista.

Oli myös mieletöntä nähdä 205 Arabian kuppiparia kerralla!

Kupposet, kannut ja pannut ovat Sirpan 10 vuotta kestäneen harrastuksen tulosta. VAU!

Saavuimme siis kahvilaan, mutta pääsimmekin samalla reissulla myös todella mielenkiintoiseen museoon ja monipuoliseen vanhan ajan keitaaseen.

Suosittelen tätä elämystä kyllä erityisesti kaikille teille vanhojen esineiden ja astioiden rakastajille <3 Nämä kokoelmat täytyy teidän kaikkien kaltaisteni Arabian rakastajien kokea kyllä livenä 🙂

Elluyellow ja Villa Vino Ylöjärvellä

Millaisista herkuista saimme Kesäkaffilassa nauttia ja mikä on tämän kesän kuuma uutuus?

Elluyellow ja Villa Vino Ylöjärvellä

Villa Vinon Kesäkaffilassa on tehty tosiaan useampiakin uudistuksia tälle nyt startanneelle kesäkaudelle.

Yksi huikein niistä on pizzauuni, jonka uumenissa paistuneista käsintehdyistä pizzoista saimme ensimmäisten joukossa nauttia.

Tyttäremme valitsivat lasten pizzoista kinkun ja jauhelihan maut (veikeiltä, kyläseudulta lähtöisin olevilta nimiltään Hirmuvuori ja Sireninniemi): tykkäsivät kovasti!

…ja kun pizzoista pieni maistiainen irtosi meille vanhemmillekin, niin arvostettiin kyllä erityisesti pohjan rapeutta ja täytteiden aitoa makumaailmaa.

Puolisoni valitsi burgerin, jonka pihvin savu-aromia hän kiitteli kovasti. Itse taas päädyin kestolemppariini: uuniperunaan lohitäytteellä ja valinta oli kyllä suussasulavan nappi 🙂

Elluyellow ja Villa Vino Ylöjärvellä

Ilokseni myös erikoiskahvit ovat tulleet kesän 2024 juomavalikoimiin. Jääkahvien rakastajana ja upean vappukelin kunniaksi valitsin ehdottomasti sellaisen: NAM, vielä suola-karamelli makusiirapilla höystettynä oli kyllä nappi valinta!

Jälkkärivalikoima oli niin upean runsas, että piti ihan kyllä tovin miettiä 😀

Päädyimme maistelemaan muutamaa monipuolisen jätskikioskin jäätelömakua, porkkanakakkua ja vohveliannosta. Erityisruokavaliot oli huomioitu hienosti: laktoositonta löytyi paljon ja gluteenittomia vaihtoehtoja oli myös.

”Vei kyllä kielet mennessään” sanonta osuu tähän kohtaan kuin nenä päähän! Pitää ehdottomasti päästä vohvelikahveille toistekin sekä testaamaan paria uutta jäätelömakua ens reissulla 🙂

Elluyellow ja Villa Vino Ylöjärvellä
”Tää vohveli oli kyllä ihan täydellinen valinta!”
9-vuotias herkuttelija
”Kaikki, mitä mä oon täällä syönyt, on SUPERHYVÄÄ!”
11-vuotias makuraatilainen

Villa Vino palvelee myös Kauppakeskus Elossa ja verkkokaupan kautta ympäri Suomen

Suloisen Kesäkaffilan lisäksi Villa Vinon tarjoilemia pientuottajien herkkuja voi nauttia myös kauppakeskus Elon sydämessä, keskusaukion Kaffilassa.

Ehkä oletkin bongannut tämän joskus ostoksilla? Me olemme nauttineet siellä monet kaffet ja limsat shoppailujen välissä 🙂

Vitriinit ja pöydät notkuilevat täälläkin toinen toistaan herkullisempia leivonnaisia, erikoisuutena mm. överidonitsit! Lounaana täällä voi nauttia salaatin taikka vaikka uuniperuna-annoksen.

Lisäksi Villa Vinon omia tuotteita sekä heidän jälleenmyymiä tuotteita voi tilata kotiin tosiaan verkkokaupan kautta. Maistuisiko esimerkiksi Lakka-Kinuski mysli , Raparperilimonaadi taikka 75% marjaa sisältävä Mansikkahillo?

Villa Vinon Kesäkaffilan osoite, aukioloajat ja suositukseni

Elluyellow Villa Vinossa

Lämpimästi suosittelen suunnittelemaan kesäreissun Villa Vinon ihanaan Kesäkaffilaan ja piipahtamaan myös vaikkapa Elon Kaffilassa tulevan kesän aikana!

Erityisesti suosittelen Villa Vinon Kesäkaffilaa:

  • Aitojen kesämakujen ystäville
  • Sydämellistä asiakaspalvelua arvostaville
  • Kauniista järvimaisemista nauttiville
  • Lähellä tuotettuja herkkuja mielellään myös kotiin ostaville
  • Vanhan ajan sisustusta ja vanhoja astioita rakastaville

Kesäkaffila on juhannukseen asti avoinna viikonloppuisin plus muutamana muuna kesäpäivänä, kuten ensiviikolla helatorstaina 1-vuotissynttärien merkeissä. Juhannuksesta eteenpäin Kesäkaffila on avoinna päivittäin koulujen alkuun saakka.

Osoite: Kuljunlahdentie 2, Mutala. PSST! Auton, pyörän ja prätkän lisäksi tännehän voi saapua myös veneellä 🙂

Kesäkaffila

Ensi viikolla lähdetäänkin sitten kruisailemaan Suomen suven suloisimmat -kesäsarjassani vähän tätä lähiseutuamme kauemmas… 🙂

Pysy kuulolla IG-tililläni , jossa näette aina stoorien kautta ensimmäisten joukossa missä päin milloinkin tänä kesänä reissaamme <3

Iloa ja aurinkoa kesäpäiviisi toivottaen,

Ellu

Jaa:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp