Search
Close this search box.

Kotimaanmatkailua lasten ehdoilla? Virroilla se onnistuu leikiten – ja aikuisetkin nauttivat!

Elluyellow Virroilla

Tehty kaupallisessa yhteistyössä Visit Virrat kanssa.

Kesäkuu reissattiin Suomen suven suloisimmat -kotimaanmatkailun kesäsarjassani täällä blogissani ja @elluyellow -instagramtililläni lähiseudulla täällä Tampereen huudeilla. Nyt heinäkuussa aika lähteä myös kauemmas kotimaastamme nauttimaan 🙂

Pikkuhiljaa kilometrit kohteisiin lisääntyykin heinäkuun edetessä; tähän heinäkuun ensimmäiseen kohteeseemme oli jo yli 100 kilometrin matka.

Nimittäin Virroille!

Virroilla oon ollut 5-luokkalaisena leirikoulussa; eli viime vuosituhannella, vuonna 1999 😀

Muuten Virrat on valitettavasti tähän saakka ollut vain ohikulkuetappi matkalla Etelä-Pohjanmaan mummolaamme…

Nyt se oli kuitenkin minun ja 8- ja 10-vuotiaiden tyttärieni kesäreissumme pääteasema, kun vietimme siellä heinäkuun ensimmäiset päivät.

Tässä jutussa pääset hyppäämään mukaan matkaamme kurkkaamaan:

  • KESÄPÄIVÄÄMME NRO 1 Virroilla: mm. MuksuFestareiden monipuoliseen tarjontaan, herkulliseen lounaaseen Rantaterassi Baarbuurissa ja luontoelämyksiin Torisevan Rotkojärvillä
  • Yöpymiseemme ja majoitukseemme tunnelmallisessa mökissä Marttisella
  • KESÄPÄIVÄÄMME NRO 2 Virroilla: mm. esteratsastuskilpailuihin Mallatin ratsutilalla, yleisurheilukilpailuihin Kotalan urheilukentällä ja pizzalounaaseen RasinTuvalla

Ensimmäinen kesäpäivä Virroilla tarjosi vauhdikasta touhua lapsille sekä upeita luontoelämyksiä ja herkkuruokaa kaikille

Elluyellow Virroilla

Kesäpäivämme Virroilla starttasi MuksuFestareilla. Näillä viidettä kertaa kesä-heinäkuun vaihteessa järjestettävillä festareilla lapset ovat kerrankin keskiössä: oikein!

Perheet pääsevätkin nauttimaan yhdessä tekemisestä, musiikista ja liikunnasta.

Mun tytöt innostuivat erityisesti pompuista valjastrampoliineilla, möyrimisestä isoissa renkaissa ja poppareiden & hattaran nauttimisesta.

”Sika hauskaa, ku pääsi kokeilemaan tätä tokaa kertaa. Mä olin selvästi rohkeistunut nyt: mä uskalsin tehä bäkkejäki!”

8-vuotias bäkkäreitä heittelevä tyttöseni valjastrampan jälkeen

Liikuntahallilla riehumisen jälkeen tulikin jo nälkä. Suuntasimme lounaalle kauniiseen Rantaterassi Baarbuuriin, jossa nautimme taivaallista valkosipulileipää alkupalaksi: emme enää VOI tyytyä pakastealtaiden versioon tämän jälkeen……..

Tytöt valitsivat pääruuaksi kanakorit ja mulle maistui koleana päivänä erinomaisesti lohi, muusi ja kermainen sienikastike.

Jälkkäriksi saimme valtavat jäätelöpallot: salmiakki-jädelle 10+!!!

Elluyellow Virtain Baarpuurissa

Vieressä sijaitsi tosi hieno ja lapsiystävällinen uimaranta, jossa oli jopa 9 metrin hyppytorni! Ens kerralla tänne hellepäivänä, kiitos!!

Iltapäivällä kävimme vielä nauttimassa Torisevan Rotkojärvillä huikean jylhistä kalliomaisemista ja ihmettelemässä äkkijyrkkiä rantoja.

Elluyellow Virroilla

Torisevan Rotkojärvillä voi nauttia halutessaan myös 6,5km luontopolun verran reippailua. Me päädyimme jättämään koko kierroksen tällä kertaa väliin ja hipsimme luontopolkua vain vähän matkaa edes-takaisin. Huimat korkeuserot olivat kyllä puhuttelevat ja ihmetyttivät joka tyttöä.

Elluyellow Virroilla

Luontoretken jälkeen tytöt pääsivät toviksi lepäilemään mökkiin, kun minä lähdin Virtain kaupungin elinvoimapäällikön Tiina Perämäen kanssa pienelle kierrokselle kurkkaamaan vapaita rantatontteja.

Kauniit tontit olivat lähellä Virtain keskustaa, mutta kuitenkin täysin omassa rauhassa. Toisissa oli oma ranta, toisissa taas huikea järvinäköala. Tiina kertoi, että tontteja kysellään Virroilta paitsi Tampereen ja Seinäjoen suunnalta, myös laajasti muualta Suomesta.

”Meillä on erinomaiset elinvoimapaketit, kuten 4000€ vauvaraha ja maksuton varhaiskasvatus. Tämän lisäksi me teemme paljon työtä sen eteen, että meille muuttaneet asukkaat aidosti viihtyvät meillä: tutustuvat toisiin kuntalaisiin, löytävät mieluisia harrastuksia ja verkostoituvat. Esimerkiksi liikuntavaihtoehtoja koko perheelle löytyy paljon ja näppärästi lähekkäin – niin kesällä kuin talvellakin.”

Tiina Perämäki, elinvoimapäällikkö

Tunnelmalista majoitusta ja monipuolisia elämyksiä lapsille ja nuorille Nuorisokeskus Marttisessa

Elluyellow Virroilla

Saimme viettää Virtain reissumme yön Marttisessa, tunnelmallisessa mökissä järven rannalla. Täällä me leirikoulussakin silloin -99 yövyimme <3

Mökkimme oli iso ja nauroimmekin tyttöjen kanssa, että yksi tai kaksi serkkuperhettä olisivat mahtuneet reissuumme mukaan 🙂

Elluyellow Virroilla

Marttisessa pelailimme myös minigolfia, johon olimmekin jo aiemmin viikolla ihastuneet. Tämä rata oli nimensä mukaan täynnä elämyksiä: milloin golfpalloa lyötiin ohi ankkalammen, milloin ali lehmän utareiden 😀

Elluyellow Virroilla Marttisen elämysgolfissa

Tiedätkös, mitä on bolderointi? No ei tiedetty mekään ennen tätä reissua! Nimittäin illan päätteeksi tytöt pääsivät kokeilemaan vielä Marttisten bolderointia: eli kiipeilyä seiniä pitkin aina matalaan kattoon saakka, ilman välineitä 🙂

Elluyellow Virroilla bolderointia

”Huh, miten jännältä tuntuu kiivetä ihan kattoon asti!”

10-vuotias kiipeilijäni

Illalla painoimme päämme pehmoisiin tyynyihin tyytyväisenä hauskan touhupäivän jälkeen. Unta ei tarvinnut houkutella 😀

Monipuolinen aamiainen tarjoiltiin päärakennuksella ja arvostin erityisesti runsasta lähi- ja luomuvalikoimaa, uunituoreita sämpylöitä sekä mieletöntä määrää erilaisia jugurttivaihtoehtoja.

Elluyellow Virroilla Marttisen aamiaisella

Toinen kesäpäivämme Virroilla oli liikunnallisten heppatyttöjeni unelmapäivä

Elluyellow tytöt kepparien kanssa

Etenkin 10-vuotias esikoismimmini on ollut pienestä saakka innoissaan kaikista yleisurheilukisoista, joihin hän on päässyt elämänsä aikana osallistumaan. Ja niin kävi nytkin!

Nimittäin nautittuamme Marttisen aamiaiset jatkui toinen kesäpäivämme Virroilla kohti Kotalan kylää, jossa esikoiseni pääsi juoksemaan kilpaa, työntämään kuulaa ja hyppäämään pituutta. Hauskaa oli!

Elluyellow tytär Virroilla

Pääsimme myös tutustumaan Kotalan kyläyhteisöön, kun Kotala talossa oli kirpputoria ja makkaranpaistoa. Nähtiinpä me myös, miten moottorisahalla tehdään puupölkystä koira!

Elluyellow Virroilla

Löysin kotiin tuliaisiksi Erik Koldin oranssin kukkapurkin edulliseen 2€:n hintaan.

Elluyellow Virroilla

Kotalan kylältä suuntasimme Mallatin ratsutilalle. Tilalla oli niin esteratsastuskilpailut, kepparirataa kuin poniratsastustakin tarjolla osana Muksufestareiden tarjontaa.

Tämä olikin reissumme osuus, jota heppatyttöni olivat eniten odottaneet – yllätys yllätys 😀

He nauttivatkin monipuolisesta rastiradasta, jossa he pääsivät mm. hyppimään yli esteiden keppareillaan ja ratsastamaan pienen matkan Roope- ja Ateena-hepoilla. Myös esteratakilpailujen taitavia ratsukkoja he ihailivat innoissaan.

Kotiin he saivat mukanaan hienot MuksuMestari-ruusukkeet ja upeasti kullatut hevosenkengät.

Keppariratsastuksen ja yleisurheilukisojen jälkeen nälkä taas yllätti. Pääsimme nauttimaan lounaat ennen kotimatkaa viihtyisässä RasinTuvassa Vaskivedellä.

Elluyellow Virtain RasinTuvalla

Ajamme mummolamatkallamme aina RasinTuvan ohi, mutta koska aina olemme joko matkalla suoraan ruokapöytään tai siitä pois, emme ole tässä aiemmin pysähtyneet. Armas anoppini tuo sieltä kuitenkin monesti meille tullessaan herkullisia tuliaisia: mm. näitä suussasulavia toffeita.

Sukulaisilta olemme kuulleet paljon hyvää RasinTuvan pizzoista, joten odotuksemme niille olivat kyllä korkealla. Eivätkä pikkulinnut olleet väärin kertoneet: pizzat olivat todella herkullisia, isoja ja runsastäytteisiä. Mä rakastuin loheen pizzassa: NAM!

Elluyellow Virtain RasinTuvalla

Loppuun vielä jälkkärijädet ja samalla kysymys: Mikä teistä tytöt oli Virroilla parasta?

”KAIKKI!!!”, vastasivat tyytyväiset tyttöseni yhdestä suusta, jäätelöt huolettomasti suupielissään 😀

Elluyellow Virtain RasinTuvalla

Kotimatkalle lähtikin tyytyväinen, kylläinen ja kiitollinen tyttötrio: KIITOS VIRRAT ja tapaamisiin taasen!

Aurinkoterkuin,

Ellu

Jaa:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp