Search
Close this search box.

Kaunis kesäpäivä Turussa ja Humalistonkadun hurmaavat helmet

Elluyellow Turun jokirannassa
Elluyellow Suomen suven suloisimmat keltainen emalipannu täynnä kukkia.
Kesän 2020 ajan blogissani nautitaan kotimaamme kesästä Suomen suven suloisimmat-sarjalla.

Elämäni 19 ensimmäistä kesää Turussa viettäneenä: Turku on yksi Suomen ehdottomasti kauneimmista kesäkaupungeista! <3 Koska vanhempani, siskoni ja monet rakkaat ystäväni asuvat siellä edelleen, tulee meidän käytyä kesäisin Turussa useammankin kerran. Alkuviikolla viimeksi.

Upeaa jokirantaa pitkin käyskennellessäni tuli ihanan kotoisa olo. Tuntui, että vasta eilen kävelin näitä teitä keskustaan yläasteelle ja lukioon… Ja samalla ihmettelin, miten erilaiselta Turku näytti näin ”aikuisen” turistin silmin. Lapsuudenystäväni kanssa jutellessani alkoi minunkin suuni vaivihkaa tuottaa tuota tuttua, rakasta murretta.

Elluyellow Turun jokirannassa, keltaiset vanhat talot näkyvissä.

Tällä kertaa pääsin jokirannasta nauttimisen sekä sukulaisteni ja ystävieni tapaamisten lisäksi tutustumaan kahteen ihanaan kohteeseen Turun Humalistonkadulla, vain kiven heiton päässä rautatieasemalta.

Gaggui Kaffela

Elluyellow vierailemassa Gaggui Kaffelassa

Pitkän ja helteisen jokirantakävelyn jälkeen saavuimme ystävämme kanssa Humalistonkadun kauniiseen Gaggui Kaffelaan. Kahvila ihastutti meidät jo kauniilla kesäisillä pihakalusteillaan. Sisällä pääsi huokaisu: nyt oltiin tultu kyllä todella kauniisti ja harvinaisen hyvällä maulla sisustettuun kahvilaan!

Tämän täydellisen lampun nappasin melkein heti taskuuni mukaan!!

Sydämelliset, ystävälliset ja hymyileväiset kahvilaneitoset olivat kattaneet meidän pöytäämme aivan täydellisen Late Breakfastin!

Elluyellow Gaggui Kaffelan brunssilla

Ihanan persoonallinen oli tämä leipälautanen, joka oli täytetty itse tehdyillä leivillä, levitteillä, croisantilla ja banaanikakulla. Erinomaisen herkullisesti toimi yhteen tuore saaristolaisleipä ja paahdettu voi, hapanjuuri leipä ja punajuurihummus sekä croisantti ja appelsiinimarmeladi. Pehmeä ja kostea banaanikakku maistui parhaalta tuoreen kahvin kanssa.

Todella herkullisia ja uusia makuyhdistelmiä: NAM!

Helteisenä päivänä maistui nämä mansikat, appelsiinit ja passionhedelmä myös aivan taivaallisilta. Ja mikä kaunis asettelu <3

Hinta-laatusuhde on todellakin kohdallaan: koko tämä hulppea kattaus on hinnaltaan 15€/hlö. Aamiaisen voi nauttia pihan kauniissa pöytäryhmissä tai sisätilojen upeasti (ja tähän kesään myös erinomaisen väljästi) sisustetuissa puitteissa.

Elluyellow Gaggui Kaffelan brunssilla

Seuraathan Gaggui Kaffelaa Instagramissa? Ai että, mitä toinen toistaan herkullisempia kakkukuvia: mielettömiä taideteoksia! Sekä nettisivut että some tarjoillaan täydellisellä turunmurteella: RESPECT! 🙂

Dirty Hippies

Elluyellow Turun Dirty Hippies putiikissa

Näiden kahden tehomimmin, Dirty Hippiesin perustajien Eevan ja Mintun, somefeedistä ja verkkokaupasta olen nauttinut jo alkuvuodesta saakka. Äitienpäivä-yhteistyössä ihastuin heidän putiikkissaan myynnissä olevaan monipuoliseen luonnonkosmetiikkaan ja kodintuotteisiin, jotka ovat läpäisseet naisten tarkan ja asiantuntevan seulan.

Myös aivan ihanat vintage-culottesit löysin heidän verkkokauppansa kautta. Täydellisen keltaisen värin vuoksi otin riskin ostaa ne sovittamatta: istuivat vyötäröstä onneksi täydellisesti! Myös luonnonkosmetiikkatuotteet löytyy näppärästi verkkokaupan kautta ostettavina.

Dirty hippies putiikki, elluyellow käymässä

Nyt VIHDOIN pääsin tänne heidän upeasti stailattuun putiikkiinsa visiitille! Tunnelma oli rento ja välitön. Musiikki soi sopivan rennolla voimakkuudella ja sisään virtaavia asiakkaita tervehdittiin iloisesti moikaten.

Putiikissa on lukuisia kauniita rekkipaikkoja – sotkuisten kirpparihyllyjen sijaan. Rekit asiakkaat saavat joko täyttää itse hinnoittelemillaan vaatteillaan tai ostaa vaatteilleen hinnoittelupalvelun. Kengät, laukut ja korut on aseteltu ihanasti vanhoihin puukoreihin.

Elluyellow käymässä Dirty Hippies putiikissa

Muutoinkin kierrätysteema on ihanan selkeää sisustuksessa alusta loppuun saakka!

Tällä reissulla matkaani löytyi muutamat ihanat ja hinta-laatusuhteelta todellakin kohdillaan olevat vaatteet: mm. Reebokin värikäs ja uudenveroinen urheilutoppi kesään 5€. Myös uutta luonnonkosmetiikkaa ja kodintuotteita sain kokeiltavaksi. Siivoussaippuaa testasin heti: se oli aivan täydellinen aine ikkunanpesuun!

Pikkuisen kuin raaputti veitsellä saippuaa lämpöiseen veteen ja pyyhki ikkunat nihkeällä harsolla, tuli mökin ikkunoista todella kiiltävät helposti. Samaa tuotetta voi käyttää myös muuhun siivoukseen ja tiskaukseenkin: täydellinen mökkituote ja -tuliainen!

Elluyellow siivoussaippuaa testaamassa

Näitä naisia kannattaa myös ehdottomasti seurata Instagramissa: tarinan puolelta löydät herkullisimmat vaateuutuudet nopeasti ja näppärästi. Varoitus: aiheuttaa kyllä välitöntä Turun reissun himoa… 🙂

Molemmille Humalistonkadun helmille täydet pisteet muuten myös vauva- ja hauvaystävällisyydestä! <3

Lämmin suositus hypätä vaikkapa kauniina kesäisenä päivänä junaan. Herkuttelet ihanat aamiaiset tai kakkukahvit Gaggui Kaffelassa. Ostelet upeat vintagevaatteet tai luonnonkosmetiikat Dirty Hippies putiikista. Ja jatkat sit vaa matkaa täl ja tois puol jokke nauttimaa Turuun kesääst! <3

Elluyellow käymässä Turussa, Turun Tuomiokirkko kesänäkymällä.

Aurinkoisin helleterkuin,

Jaa:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp