Search
Close this search box.

Kohti unelmiemme keittiötä: kevään 2022 keittiöremontin suunnitelmia

Värikäs retrokeittiö

Kohti unelmiemme keittiötä: kevään 2022 keittiöremontin suunnitelmia

Hiphei: keittiöremontin suunnitelmamme ovat edenneet tällä viikolla aimo harppauksen! 😀

Samalla tajusin, etten ole täällä blogin puolella teille kirjoitellutkaan tästä rakkaalta Joulupukilta saamastamme lahjasta 🙂 Joten tässä jutussa saat nähdä ja kuulla:

  • Miltä keittiömme näytti ennen?
  • Millainen kevyt remontti teetettiin keväällä 2017 tänne muuttaessamme?
  • Millaisia suosituksia te ihanat annoitte tulevaan keittiöremonttiimme?
  • Mitkä ovat olleet tämän viikon aimo harppaukset keittiöremontissa?

Valjun valkoinen keittiömme ennen muuttoa

Keittiö ennen remonttia

Tämä kotimme keittiöhän on hyvin pieni; asuntomme kokoon nähden ihmeellisen pieni! Monet teistä seuraajistakin olette sitä ihmetelleet – etenkin kun kuitenkin leivomme ja kokkailemme aika paljon.

Toisaalta vanhan talon tapaan keittiömme on jo muinoin varmasti levittäytynyt ja levittäytyy edelleen tupamme puolelle. Siellä säilytämme niin kuiva-aineita peltipurkeissa, emalikattiloita ja -pannuja retrohyllyssä kuin esim. muovirasioitakin kirppislöytösenkissä.

Elluyellow värikäs retrotupa

Pieni, mutta pippurinen keittiömme oli ennen tänne muuttoamme hyvin paljon sinisempi. Ranskalaistyyppinen ja romanttinen sinivalkoinen kukkatapetti mätsäsi kyllä kauniisti nätin lattialaatan kanssa, muttei muutoin ollut meidän väriä eikä tyyliä. Samoin ikkunalaudan edessä ja vasemmalla puolella oli pöytää ja kaapistoa, jotka mielestämme vähän blokkasivat olemassakin olevaa avaruutta.

Pikkuremontilla keittiöön valkopesu

Valkopesu remontti keittiöön

Ennen muuttoamme teetimme miniremontin, jossa revittiin vaan pois tuo meidän makuumme sopimaton tapetti ja sen tilalle sudittiin maalarinvalkoista. Ikkunaseinältä purettiin myös pöytä ja kulmakaapisto. Valkoiset kaapistot vetimineen ja kodinkoneet olivat vielä ihan siedettävässä kunnossa, joten kaikki ne saivat jäädä.

Näin tilaan oli helpompi tuoda retrovärinen sisustuksemme ja näin pystyimme odottamaan ”sitä oikeaa keittiöremonttia” ihan tähän kevääseen saakka – eli lähes viiden vuoden ajan!

Värikäs ja keltainen retrokeittiö

Millaisia vinkkejä sain teiltä keittiöremonttiin?

Keltainen retrokeittiö

Kuten monesti aiemminkin, tämäkin keittiöhaaveemme tuli askeleen konkreettisemmaksi jaettuani sen teille Instagram-tililläni. Kiitos, että olette se ihana yhteisöni, keiden kanssa ilot tuplaantuu ja surut puolittuu <3

Yllätyin kuitenkin aivan, kuinka valtava kokemusarkku aukesikaan, kun pyysin teiltä keittiöremontin kokeneilta vinkkejä remonttiimme. Lämmin kiitos niistä kaikista!

Vinkeissänne korostui mm.:

  • Yksilöllinen suunnittelu, juuri oman kodin tarpeiden ja tyylin mukaaan
  • Alalaatikot kaappien sijaan
  • Induktioliesi
  • Integroidut kodinkoneet sopivalle korkeudelle
  • Monipuolinen valaistus
  • Riittävästi laskutasoa, töpseleitä ja tilaa jätteiden lajittelulle

Tästä listasta oli aivan mahtava lähteä liikkeelle!

Tämän viikon aimo harppaukset eteenpäin keittiöremontissa ja kurkkaus tulevaan

Elluyellow värikäs retrokoti

Helmikuun alkupuolen ilojamme on ollut keittiön ideoiden ja unelmien vieminen askel kerrallaan kohti toteutumista. Arvojemme mukaan haluamme keittiössä suosia mahdollisimman paljon kotimaista tuotantoa, pienyrittäjiä ja vastuullisia valintoja. Vanhasta keittiöstä säilytämme vain tuon kauniin lattian sekä hurmaavat kattohirret, oikeastaan kaikki muu joutaa mennä ja saada tilalle jotain uutta upeaa.

Ensin lähdimme etsimään sitä juuri oikeaa tekijää, joka suunnittelisi meidän kotiin ja tyyliin täydellisesti sopivan keittiön. Isoksi iloksemme häntä ei tarvinnut kauaa etsiä. Olin nimittäin jo vuosia ihaillut @tpuutiainen -nimisellä Instagram-tilillä olevia keittiöiden kuvia: makeiden puukaapistojen aitoa vanhan ajan tunnelmaa ja kuitenkin täysin uudenkarheaa pintaa.

Joskushan iigeessä ihailee tuotteita ja tekijöitä mertenkin takaa, mutta tässä kohtaa tämä taitava tekijä löytyi vain tuon pienen lätäkkömme takaa 😉 Niinpä muutamien kahvikuppien, vähän useampien sähköpostien ja sitäkin upeampien piirrosten ja ideoiden jälkeen klousasimme diilin ja aikataulun.

Saamme kuin saammekin unelmien 50-luvun tyylisen keittiömme Tapio Tiaisen käsialalla – ja vieläpä nopeammin kuin uskalsimme haaveillakaan: jo maalis-huhtikuun vaihteessa!

Elluyellow ja auringonkukat

Toinen syy tähän ylläolevan kaltaiseen leveään hymyyni on se, että tilasimme pari päivää sitten meille keltaisen SMEG-jääkaapin <3 Tuon laitteen, jonka omistamisesta olen haaveillut ainakin reippaat 15 vuotta! Nyt se on matkalla Ruotsista meille päin; pidättehän kanssani kaikki sormet ja varpaat pystyssä, etteivät tuohon välimatkaan pandemiaviivästykset pysty! 😀

Kuva: Euronicsin sivuilta, josta ostos tehty.

Myös välitilojen pienet ja söpöt laatat ostimme tällä viikolla. Voi että, miten tuntuu että konkreettisesti ”pala palalta” keittiöremonttimme on pikkuhiljaa oikeasti toteutuva juttu. JES! Kiitos ihanat, kun elätte siinä mukana <3

Iloa ja aurinkoa sun helmikuuhun toivottaen,

Ellu


Jaa:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp