Search
Close this search box.

Tunnelmallisella matkalla kohti viidettä muistojen joulua Nokialla

Hinttala
Hinttala

Tehty kaupallisessa yhteistyössä Visit Nokian kanssa.

Tämä tuleva joulu on meidän viides joulu nokialaisina. Viides jo: huh, miten nopeasti aika meneekään <3

Muistan lapsuudesta saakka, miten ”täti-ihmiset” innostuivat aina jouluisin muistelemaan erityisen paljon menneitä aikoja. Kuka tunnustaa kuuluvansa tähän porukkaan? 🙂 Näin kovaa vauhtia keski-ikäistyvänä täti-ihmisenä olen minäkin viime viikkoina karannut muistelemaan aiempia jouluja täällä Nokialla…

Kokosin teille muutamia kuvatunnelmia aiempien muistojen joulujen perinteisen ihanista hetkistämme sekä vinkit tämän joulun tunnelmallisiin tapahtumiin. Nokiallehan pääsette helposti ja nopeasti: lähijunalla Tampereen keskustasta reilussa vartissa ja ajoaikakaan ei ole paljoa pidempi. <3


Kauneimmat joululaulut ja muut ihanat joulukonsertit

Elluyellow joulu nokialla

Musiikin upea voima on mielestäni koskettavimmillaan joulun aikaan. Mikä kappale tuo mieleen lapsuuden joulut, mikä isoäidin lauluäänen, mikä taas tyttärien laulamat ensimmäiset lasten joululaulut… Meillä on tapana käydä joulun alla Nokian kirkossa laulamassa Lasten kauneimmat joululaulut, jotka virittävät ihanasti joulun odotukseen ja tunnelmaan.

Ensimmäisenä jouluna täällä – jouluna 2017 – kuljetin tyttöseni tänne vielä räntäsateessa tuplarattailla (jep, oli jo aikamoista tunkemista, kun tyttäreni olivat 3- ja 5-vuotiaat pitkäsääret……. 😀 ) ja muistan tuolla matkalla nauraneeni ääneen elämän makuista touhuani.

Tänä jouluna Kauneimmista joululauluista voi nauttia Nokialla 9.12-6.1.2021 aikavälillä. Lasten kauneimpia joululauluja lauletaan 12.12 Nokian kauniin keltaisessa kirkossa ja 15.12 Linnavuoren seurakuntatalossa.


Lisäksi tänä jouluna bongasin ilokseni, että myös upea Club For Five konsertoi Nokian kirkossa 28.11 klo 18: heidän a cappella -musiikista nautin kovasti ja tämä konsertti tuleekin olemaan aikamoisen ihana adventtiajan aloitus meidän perheelle<3 Tangokuningatar Johanna Debreczeni taas konsertoi tunnelmallisessa Siuron kirkossa 5.12. klo 17.


Joulun ajan tapahtumat lapsiperheille

Elluyellow joulu nokialla

Olemme olleet puolisoni kanssa todella tyytyväisiä kotikaupunkimme monipuoliseen, lapsiperheille suunnattuun tapahtumatarjontaan. Aiempina jouluina olemme nauttineet niin käpyihin tehtyjen huopaisten joulutähtien askartelusta Pappilan joulussa Maatialan pappilassa kuin hauskasta Joulupukkiparaatistakin. Näihin suuntaamme tänäkin jouluna.

Tänä jouluna meitä houkuttelee lisäksi Siuron joulukylä Knuutilan kartanossa, jossa pääsee 27.11 klo 12-15 mm. kuopukseni rakastamaan poniratsastukseen sekä tekemään jo ensimmäisiä lahjahankintoja. Samoin 16.12 klo 19 vietettävä Vihnustulet-tapahtuma Vihnusjärvellä makkaranpaistoineen ja kauneimpine joululauluineen olisi varmasti todella hauska koko perheen ulkoilutapahtuma.

Kirjasto- ja kulttuuritalo Virtaan taas olisi ihana mennä kokeilemaan uniikkien joulukorttien askartelua vanhoista kirjoista. Pajoja pidetään- kirjasto- ja kulttuuritalo Virrassa neljästi aikavälillä 24.11-15.12 klo 15.30-19.


Joulun ajan monipuoliset markkinat: support your local!

Elluyellow joulu Nokialla

Joulun ajan markkinoihin osallistumalla pääsee joulutunnelmaan varmasti. Ja mikäs sen helpompi tapa noudattaa hienoa #supportyourlocal -ideologiaa <3 Ostatko joulupöytään kalat ja lihat tänä vuonna marketin sijaan paikalliselta tuottajalta? Kenties suosit joululahjoissa tänä vuonna paikallisia pienyrittäjiä?

Me olemme monesti ostaneet paikallisilta pientuottajilta jotain pientä kivaa koristetta ja herkkua kotiin. Monia ihanuuksia olemme löytäneet Pirkkalaistorin markkinoilta, jotka ovat tänä vuonna 19.12 klo 10-16. Lemppareina nousee mieleen esimerkiksi lasipulloon tehty kaunis jouluvalo ja pientuottajien loihtimat herkulliset ruokalahjat.

Ensimmäisen adventin viikonloppuna pääsee tutustumaan myös Nanso-talon taiteilijoiden työhuoneisiin ja luomuksiin. Lauantaina 27.11 klo 11-18 voi Nanso-talon joulutapahtumassa ostaa suoraan taiteilijoilta mm. heidän keramiikkaa, grafiikkaa, joulukortteja ja maalauksia. Myös glögitarjoilu on luvassa.


Tunnelmalliset jouluglögit Hinttalan jouluisessa miljöössä

Hinttala joulu

Joulun perinteisiimme on vuosittain ehdottomasti kuulunut nauttia tunnelmallisesta glögihetkestä ja herkullisesta kakusta Hinttalassa. Tänä jouluna pääsee Hinttalan kotiseutumuseossa ihanasti hyppäämään 1800-luvun joulun talonpoikaistunnelmaan ja nauttimaan kahvi-/glögituokiosta lauantaisin ja sunnuntaisin 4.-19.12 klo 12-18. Myös käsityöläiset myyvät jälleen täällä aittarakennuksissa tuotteitaan.

Hinttalan vanhat rakennukset ovat täydellisen joulun punaisia ja erityisesti lumen kuorruttaessa miljöön on joulun Winter Wonderland -kokemus valmis.

Elluyellow joulu Nokialla

Tämän joulun spesiaalijuttu: Coca-Colan Joulurekka tulee Nokialle!

Vaikka suosimmekin nykyään mielellämme alueemme pienpanimoiden limonaadeja, on aitoa Coca-Colaa kuitenkin ehdottomasti löydyttävä joka vuonna joulupöydästämme. Iloinen yllätys olikin, että Coca-Colan Joulurekka tulee tänä vuonna meille Nokialle! Tiistaina 14.12 klo 16-20 välillä pääsee maistelemaan juomia ja kierrättämään tölkitkin hauskalta kuulostavan kierrätysruletin keinoin.

Ilahduttavaa on, että kierrätettyjen tölkkien pantit lahjoitetaan Ronald MacDonald Talolle: viime vuosina tölkkejä on kerätty huimat 10 000 kappaletta tämän kiertueen aikana. Myös vastuullisuus on huomioitu hienosti, kun 13-vuotiaat ja sitä nuoremmat ovat tervetulleita tapahtumaan nauttimaan tunnelmasta ja juomista vain huoltajiensa kanssa.

Elluyellow joulu Nokialla


Millaisiin joulutapahtumiin sinä yleensä osallistut? Ajattelitko kokeilla jotain uutta tänä vuonna? 🙂

Tunnelmallista joulun odotusta toivottaen,

Ellu

Jaa:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp