Search
Close this search box.

Nokian herkullisimmat ravintolat, kahvilat ja kesäjuomat

Elluyellow Nokia
Elluyellow Nokia
Elluyellow Arabian mansikka pomona
Kesän 2021 ajan nautitaan Suomen suven suloisimmat -kesäsarjasta. Tutustutaan yhdessä kotimaamme ihaniin helmiin!

Olipahan kesä! Kesä täynnä hellettä ja aurinkoa. Kesä täynnä kotimaanmatkailua ja lähiseutuseikkailua. Kesä täynnä muistoja, jotka todella lämmittävät marraskuussa 🙂

Tähän juttuun kokosin teille kaikki tämän kesän blogijutut, jotta voit lukaista vielä missaamasi jutun tai houkuttelevimman kohteen. Koska ainahan se on mielessä: seuraava loma <3

Tehty kaupallisessa yhteistyössä Visit Nokian kanssa.

Helteinen heinäkuu alkoi kotikaupungissani Nokialla superherkullisen ruuan ja raikkaiden paikallisten juomien äärellä.

Tässä jutussa pääset näkemään ja lukemaan:

  • Taste of Nokia -makupaloista viikonlopun varrelta
  • Keisarin terassista ja Nokian Panimon monipuolisista juomista
  • Café Hinttalan herkullisista lounaista ja pullista
  • ARS 108 -tapahtumasta ja Tehdas108:n Cafe Saaresta

Taste of Nokia -makupaloja viikonlopun varrelta

Viime viikonloppuna, 2.-4.7.2021, vietettiin ensimmäistä kertaa Taste of Nokia -viikonloppua. Olin kertaalleen Tampereella vastaavanlaisessa tapahtumassa vieraillut ja tykkäsin kovasti ajatuksesta, että tällainen tulee nyt myös meidän kotikaupunkiimme.

Makujen viikonlopun ideana on, että mukana olevat ravintolat ja kahvilat tarjoavat tapahtumaviikonloppua varten luomiaan pikku-annoksiaan huokeaan 3€:n maisteluhintaan. Ja luonnollisestihan tällöin kannattaa kiertää yksi jos toinenkin paikka 🙂 Kaikkiin annoksiin sisältyy Nokia-kytkös.

Perjantai-iltana nautin annoksista ystävättäreni kanssa. Ensimmäisenä suuntasimme Kahvila Fridaan, jossa himoitsemamme Porkkala-leivän ollessa loppu (en ihmettele: enemmän vege-vaihtoehtoja ensi vuoteen, kiitos!) saimme tehdä sen, mistä lapset vain haaveilevat: aloittaa jälkiruualla eli suklaakakulla! <3 Tämä olikin herkullinen suunnitelmien muutos.

Seuraavana suuntasimme Pepperin pienille suolapaloille: maukas leipä, päällään ylämaankarjaa maistui kyllä helteisen päivän suolaisena herkkuna erinomaisesti. Vielä pääruuaksi nautimme Pancho Villan todella maukkaan mini-burgerin: tässä oli kyllä kaikki kohdillaan.

Lauantaina seikkailimme tapahtumaviikonlopun kohteita 6- ja 8-vuotiaiden tyttärieni kanssa. Kohteiksi valikoitui Kennonnokan rannan jälkeen listan eksoottisin kohde: Vanamo Hikingin valmistamaa eräruokaa Sarpatin luontopolulla. Tänne kyllä kannatti töpsötellä vähän huonoilla rantakengillä juurikkoista polkua, nimittäin maisemat olivat upeat ja ruoka taivaallista.

Paistetut uudet perunat, riista ja kuusenkerkät olivat kaikki Nokialta – todellista lähiruokaa. Jälkiruuaksi haimme Keisarin terassilta tamperelaista herkkujäätelöä ja nokialaisia mansikoita. Täydellinen jälkiruoka hellepäivänä!

”Tehdään tuota riistaa äiti kotonakin! Ja jäätelö, ai että! Se oli kyllä viis kautta viis!”

Pienet maistelijani

Sunnuntaina miehenkin aloittaessa kesälomaa pohdimme, täytämmekö kuuden leiman vaativan passin vielä uusilla ravintolakokeiluilla vai valitsemmeko tähän päivään uudelleen lempparimme. Päädyimme jälkimmäiseen ja suuntasimme koko perheellä vielä Pancho Villan miniburgereille ja nappasimme Keisarin terassin jäätelöt take awayna takapihalla nautittavaksi. NAM!

Toivottavasti tämä herkullinen viikonloppu tuli jäädäkseen. Spesiaalin hyvältä tuntui keskustelut niin luontopolulla kuin kassajonossakin toisten kaupunkilaisten kanssa. Milloin meitä ohjeistettiin kohti Sarpatin laavupaikkaa, milloin taas me saimme toimia ohjeistajina. Ja parhaita herkkukokemuksia vinkattiin puolin ja toisin. Muutama uusi paikallinen ravintola ja kahvilakin tuli varmasti kaupunkilaisille ja etenkin turisteille tutuksi.


Keisarin terassi ja Nokian panimon juomat

Pääsimme viime kesänä avatulle Nokian panimon yhteydessä olevalle Keisarin terassille maistelemaan heidän juomiaan aurinkoisena hellepäivänä. Terassihan sijaitsee näppärästi Tampereen suunnalta tultaessa Edenin liittymästä käännyttäessä heti oikealla puolella. Tarjolla on taivaallisen kylmiä ja maukkaita juomia niin alkoholillisena kuin alkoholittomanakin. Minulle maistui erinomaisesti tämän kesän kausisiideri ”Kuningatar”, miehelleni 30v-juhlaolut hanasta ja lapsille makeat mansikka- ja vanlijainen kolalimsat.

Iloksemme ja aina vain jatkuvien helteiden helpotukseksemme saimme Nokian panimon juomia myös kotona testailtavaksi. Nämä tölkithän ovat vain niin upeita, ettei meinannut raaskia korkata ensimmäistäkään juomaa… 🙂 Olin jo aiemmin rakastunut Mocktails.fi -sarjan Mojitoon, se pitää kärkisijaa näistä mocktailseista edelleen. Herkullisia uusia makuja olivat myös raikkaan kirpsakka Italian Spiritz sekä pehmeän kookoksinen Pina Colada. Sun’n -sarjan limsoista meidän perheen TOP 3 kuuluu ehdottomasti Inkivääriolut, Mansikka ja Omena.

Näissä on mielestäni todellakin hinta-laatusuhde kohdillaan ja kotimaisen limsan valinta on tehty näin todella helpoksi meille kuluttajille. Onhan tuo nyt aikamoisen hienoa sihauttaa auki tölkki, joka on tuotettu kivenheiton päässä omasta kodista – versus merten takana…


Café Hinttalan herkulliset lounaat ja pullat

Elluyellow Nokia

Hinttalan tunnelmallisella museoalueella sijaitsevaan Cafë Hinttalaan rakastuimme jo ensimmäisenä kesänä tänne muuttaessamme. Olemme täysin rinnoin nauttineet niin kesä- kuin joulunajan käynneistämme täällä lämpimän ja sydämellisen palvelun sekä herkullisten ruokien keitaassa. Tällä kertaa pääsimme nauttimaan Hinttalan kuuluisaa kermaista lohikeittoa ja raikasta kreikkalaista salaattia.

Keitto oli taivaallisen täyteläistä ja lohta oli paljon. Salaatti oli todella monipuolinen ja suolainen feta maistui erityisen hyvin helteisen päivänä. Myös sitkoiset sämpylät ja makea saaristolaisleipä maistuivat juuri niin hyviltä kuin viime kesältä muistimme. Buffetista tarjoiltavaksi lounaaksi voi valita joko keiton (7,50 €) tai salaatin (10,50€) taikka molemmat yhdessä (15,90 €).

Lounaaseen saa pullan kahvin kanssa pikkuiseen 1€:n hintaan. Tämän kolikon sijoittamista todellakin suosittelen, mikäli vain herkulliselta lounaalta jää sen verran tilaa. Lempparimme vuodesta toiseen on kristallipulla, jossa on vaniljainen täyte ja kinuskinenkin maku. Se on selvästi monien muidenkin lemppari, sillä vierailumme aluksi tuotu iso keko katosi kyllä ihmeellisellä vauhdilla. Kuopusmimmimme valitsee aina korvapuustiin ja voisilmäpullatkin on täällä kyllä yksiä parhaimpia.


ARS108 -tapahtuma ja Cafe Saari Tehdas108:n tunnelmallisella alueella

Tehdas108 on luova keskus Nokian kauniissa ja kehittyvässä Tehdassaaressa. Täällä järjestetään monenlaisia tapahtumia ja tilaa voi varata myös esimerkiksi yksityistilaisuuksiin. Me olemme olleet täällä aiemmin mm. kirpputoritapahtumissa ja koko perheen sirkustelusta nauttimassa. Kuopuksemme pääsi alkukesällä tänne myös sirkus-teemaisille synttäreille, joista hän nautti todella.

Nyt kävimme pistäytymässä juuri auenneeseen ARS108-nykytaidenäyttelyyn. Tyttöjeni kanssa ihmettelimme taitavia yksityiskohtia ja otimme ideoita talteen myös heidän luoviin askarteluhetkiinsä (kuten pienen parvekkeen teko minitaloihin puolikkaasta kokiskorkista!). Minä luonnollisesti pysähdyin keltaisten taideteosten äärelle, joista alla lempparini. Näyttely jatkuu myös Nanso-talolla ja sisältää kesän aikana useita erilaisia tapahtumia ja työpajoja.


Näyttelyn kanssa samassa rakennuksessa sijaitsevassa Cafe Saaressa saimme nauttia herkulliset itseleivotut spelttipullat ja toscapiirakat sekä huurteiset limsat. Me valitsimme herkutteluhetkeen varjoisen viileän terassin- ja löysimmepä aivan täydellisten keltaisten pinnatuolien pöydänkin meille. Sisällä oleviin ihanan samettisiin nojatuoleihin uppoudumme mielellämme taas syksyn viiletessä.Olet lämpimästi tervetullut Nokialle viihtymään ja nauttimaan herkkuruuasta ja -juomasta!

Jaa:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp