Search
Close this search box.

Matkani kohti värikästä hyvinvointia ja aitoa kokonaisvaltaista terveyden edistämistä: opintopolkuni ja työkokemukseni

Elluyellow keltaisessa keittiössä
Elluyellow keltaisessa keittiössä

Matkani kohti värikästä hyvinvointia ja aitoa kokonaisvaltaista terveyden edistämistä

Oletko jo kuullut, että aloitan värikkäät muutosvalmennukseni 1.9.2022? Tarkemmin näistä valmennuksista pääset lukemaan uudella @elluyellow_wellbeing -nimisellä Instagram-tililläni ja seuraamalla tätä blogini Hyvinvointi-osuutta <3

Ennen kuin värikkäät hyvinvointivalmennukseni 1.9.2022 alkaa voit liittyä VIP-jäsenenä värikkääseen hyvinvointiyhteisööni 🙂 Laita Instagramissa tai sähköpostitse viesti ”SEIKKAILIJA”, niin olet mukana VIP-porukassa, jotka saavat tietoja valmennuksista ensimmäisenä sekä muita rahanarvoisia etuja. VIP-jäseneksi liittyminen ei sido mihinkään <3

Ensimmäisinä etuina VIP-seikkailijat saavat kaksi veloituksetonta hyvinvointi-iltaa elokuussa: 15.8 toiveteemalla ”Ajanhallinta haltuun! TOP 3 vinkit, joilla saat lisää hyvinvointia arkeesi”. 29.8 hyvinvointi-illassa julkaisen VIP-jäsenille varaslähdöllä syksyn palveluni ja he saavat varata parhaat valmennusajat halutessaan jo ennakkoon ja -10% hinnalla.

Jos haluat mukaan näihin Teamsin kautta toteutettaviin etävalmennuksiin, joista saat itsellesi myös tallenteen jälkeenpäin katsottavaksi, laita viestiä Instagramissa tai sähköpostitse (elisa(at)elluyellow.com).

Viime jutuissa kerroin teille lapsuuteni ja nuoruuteni mustavalkoisesta terveyskäsityksestä ja siitä, millainen T-risteys pelasti elämäni, hyvinvointini ja kehosuhteeni 17-kesäisenä. Ajattelen, että tämä kokemusasiantuntijuuteni on vahvasti kasvattanut minulle myös omannäköisen asiantuntijuuden.

”Meillä on ollut tapana erottaa asiantuntijat ja kokemusasiantuntijat tiukasti toisistaan, mutta asiantuntijuus rakentuu montaa reittiä myös kokemuksellisesti eikä vain tutkinnon kautta.”

Inkeri Ruuska

Tässä jutussa avaan vähän ammatillista polkuani, joka alkoi tuosta elämäni tärkeimmästä iltakaakaosta. Kaakaosta, jonka äärellä päätin, että kokonaisvaltaisen terveyden edistämisen on oltava jotain muuta kuin mustavalkoista suorittamista ja jäätävää nipottamista! Kaakaosta, joka määrittelikin tietämättään koko alkavan ammatillisen urani.


Alkusysäys terveyden edistämisen poluilleni

Kun olin lapsuudessa nähnyt tiukan dieettikulttuurin toimimattomaksi ja nuoruudessa kokenut sairaalloisen terveyden suorittamisen näännyttäväksi, päätin selvittää, miten tätä elämää voisi elää kokonaisvaltaisemmin ja iloisemmin. Aidosti hyvinvoiden!

Olin väsynyt siihen, että terveellinen ruokailu tarkoitti pitkiä kieltolistoja ja nipottamista. Olin turhautunut siihen, että terveyttä edistävä liikunta tarkoitti lenkkipolkuja ja kuntosalia; kiinnosti tai ei. Olin kypsynyt siihen, että terveys tarkoitti vain ruokaa ja liikuntaa.

Tiesin tuolloin, että haluan tehdä töitä terveyden parissa. Kun sain – jälkeenpäin katsottuna onnekseni – pakit lääketieteellisestä tiedekunnasta hain opiskelemaan terveydenhoitajaksi. Ymmärsin tuolloin 20-vuotiaana, että sairauksien hoidon sijaan minun paikkani tässä maailmassa on olla edistämässä terveyttä.


Terveyden edistämisen opintoni ammattikorkeakoulussa ja yliopistossa

Pääsin opiskelemaan terveydenhoitajaksi syksyllä 2007 ja tästä alkoi oma ammatillinen terveyden edistämisen polkuni.

Ensimmäisenä vuonna terveydenhoitajaopintoja suorittaessani kuitenkin kyllästyin äkkiä opintojen sairaanhoitokeskeisyyteen (mikä oli toki hyvin luonnollista, saimmehan sentään samalla sairaanhoitajan paperit). Tuolloin minulla vahvistui entisestään uratoiveeni vahvasti terveyden ja hyvinvoinnin edistäjänä – mahdollisimman kaukana sairauksista.

Otinkin ammattikorkeakoulun opintojeni rinnalle ”harrastuksena” avoimen yliopiston kursseja Terveystieteiden tiedekunnasta. Nämä opinnot yhdessä terveydenhoitajaopintojeni viimeisten vuosien opintojen kanssa tuntuivat heti omilta. Tiesin, että haluan syventää terveyden edistämisen osaamistani entisestään.

Valmistuttuani 2010 jouluna terveydenhoitajaksi hain heti avoimen väylän kautta sisään Jyväskylän yliopistoon opiskelemaan terveyden edistämistä ja pääsin. Opintoni terveystieteiden maisteriksi alkoivat syksyllä 2011.


Monipuoliset työtehtäväni hyvinvoinnin edistämisessä

Tein opintojeni ohella töitä mm:

  • yritysmaailmassa painonhallintavalmentajana
  • kuntosaleilla ryhmäliikuntaohjaajana
  • kaupungilla äitiys- ja lastenneuvolan terveydenhoitajana
  • yliopistossa projektikoordinaattorina

Nautin, että sain työssäni kohdata paljon erilaisia ihmisiä ja aidosti edistää heidän terveyttään monin eri työtehtävin.

Opiskelin terveystieteiden maisterin opinnot rauhassa äitiyslomieni ja töiden ohella. Huomasin nauttivani erityisesti ruokaan, liikuntaan, painonhallintaan, lapsiperheiden hyvinvointiin ja mielenterveyteen liittyvistä kursseista. Rakkauteni kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin kasvoi.

Valmistuttuani terveystieteiden maisteriksi vuonna 2017 sain töitä kolmannelta sektorilta kouluttajana ja terveyden edistämisen asiantuntijana. Työssäni sain edistää lapsiperheiden terveyttä, kouluttaa huikeita sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia sekä oppia yhä syvemmin hyvinvointikeskeistä painonhallintaa, elintapojen muutosprosessia ja kokonaisvaltaista terveyskäsitystä.

Tuon työsuhteen aikana syvensin myös oppejani hyväksyvästä läsnäolosta ja ratkaisukeskeisestä lähestymistavasta.


Täydennysopintoja tietoiseen läsnäoloon ja ratkaisukeskeiseen otteeseen

Kouluttauduin vuonna 2018 mindfullness-ohjaajaksi, jotta saisin enemmän eväitä tunnetaitoihin, kehon ja mielen yhteyteen sekä tietoiseen läsnäoloon. Näistä eväistä olen ammentanut paljon niin vaimona ja äitinä, ystävänä ja tyttärenä kuin terveyden edistämisen ammattilaisenakin.

Vuoden 2021 alussa valmistauduin ratkaisukeskeiseksi coachiksi. Nämä opinnot auttoivat minua ymmärtämään yhä paremmin rakastamaani vahvuus- ja voimavarakeskeistä otetta sekä sen hyödyntämistä niin yksityiselämässäni kuin asiakkaitteni kanssa.

Näissä opinnoissa tunsin vahvasti vetoa face to face -työhön asiakkaiden parissa. Asiakkaiden, joiden rinnalla voisin kulkea heidän hyvinvoinnin polkuaan. Asiakkaiden, joiden kanssa saisin olla toteuttamassa aidosti ratkaisukeskeisiä muutoksia.


Vuoden 2022 uusia tuulia: hyvinvointialan yrittäjyys ja hyvinvointivalmennukset

Tänä keväänä, keväänä 2022, olikin päätösten aika. Päätin toteuttaa pitkäaikaisen unelmani ja laajentaa kahden vuoden ikäisen sivutoimisen Elluyellow-yritykseni toiminnan päätoimiseksi ja hypätä 100% yrittäjyyteen.

Yritykseni missio on tuottaa hymyä ja hyvinvointia niin seuraajilleni Instagram-tileilläni kuin syksystä alkaen hyvinvointivalmennuksissanikin yksilöille, ryhmille ja työyhteisöille.

1.9 alkavissa värikkäissä muutosvalmennuksissa haluan ennen kaikkea kohdata sinut, joka kärsit mustavalkoisesta terveyssuhteesta ja haluat löytää värikkäämmän otteen hyvinvointiin ja löytää omannäköisen tapasi voida hyvin.

Toivon myös, että voin ryhmävalmennuksilla mahdollistaa asiakkailleni yhtäaikaisen asiantuntijan tuen ja vertaistuen, jonka näen todella arvokkaana ja merkityksellisenä hyvinvoinnin teemoissa. Omia hyvinvointivalmennuksia ja -koulutuksia tulen tarjoamaan myös työyhteisöille.

Näistä hyvinvointivalmennuksista kerron lisää seuraavassa jutussa. Sillä välin:Halauksin,

Ellu


Jaa:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp