Search
Close this search box.

Palamaan vai poikimaan? Oman talouden tuokion aikaansaamia pitkäaikaisia muutoksia perheemme talouteen

Aito säästöpankki ja keltaiset norsut
Aito säästöpankki ja keltaiset norsut

Palamaan vai poikimaan? Aito Säästöpankin Oman talouden tuokion aikaansaamia pitkäaikaisia muutoksia perheemme talouteen

Tehty kaupallisessa yhteistyössä Aito Säästöpankki kanssa.

Tiettekö, mistä olen viime aikoina innostunut? Sen pohtimisesta, minkälaisia pitkäaikaisia vaikutuksia jollain palvelulla, tuotteella tai kokemuksella on arkeeni ollut.

Nimittäin vaikuttajana työskennellessäni iso osa työtäni on kertoa tuoreita kokemuksia ja fiilistellä ajankohtaisesti JUST NYT -kokemusta tuotteesta tai palvelusta. Ja sekin on tottakai ihanaa!

Viime kuukausina on ollut kuitenkin itselleni merkityksellistä pohtia useammassakin yhteistyössä pidempiaikaisia positiivisia kokemuksiani ja kertoa teille niistä.

Joku teistä lukijoista ehkäpä muistaa, miten viime syksynä pääsin tutustumaan Aito Säästöpankin vasta-avattuun Hämeenkadun konttoriin Tampereelle. Tuolloin pääsin kokeilemaan heidän Oman talouden tuokiota ensimmäistä kertaa. Toisen kerran istuin alas saman asiantuntijan kanssa tammikuun alussa.

Näiden lisäksi olemme tavanneet useamman kerran myös toista asiantuntijaa Nokialla, jotta olemme saaneet monistakin syistä tapahtuneen pankinvaihtomme kunnialla maaliin.

Tässä blogijutussa jaan teille ajatuksiani siitä, millaisia hyötyjä minä ja perheeni olemme kokeneet näistä Oman talouden tuokio -hetkistä tämän ensimmäisen puolen vuoden aikana.


Värikäs koti

1.  Asuntolainakokonaisuutemme päivitettiin.

Tämä maailman aika ei ole simppelein taloudellisen hyvinvoinnin kannalta. Uutisotsikot eivät aina saa etenkään meitä omakotitalo-asujia hymyilemään. Koska kauhistellaan nousevia asuntolainojen korkoja, koska hurjia sähkölaskujen summia, koska taas ruokakauppojen ostoskärryn kohonnutta hintaa…

Olikin helpotus, kun saimme alkuvuoden aikana Aito Säästöpankin asiantuntijalta lämmintä ja empaattista apua asuntolainakokonaisuutemme päivittämiseen.

Näissä Oman talouden tuokioissa keskityimme ennen kaikkea siihen, miten lainamme takaisinmaksuerät olisivat tämän hetken korkotilanteen huomioivia ja edelleen arkeemme kuitenkin mahdollisimman hyvin istuvia.

Tämä tuokiohetki ja siinä tekemämme päätökset huojensi paljon päivittäistä elämäämme.


2. Saimme rohkeutta toteuttaa isoimpia unelmiamme – matkustimme pitkästä aikaa etelään ja hankin unelmieni auton!

Oman talouden tuokio räätälöidään aidosti yksilöllisesti asiakkaan tarpeiden ja toiveiden pohjalta. Tuokiossa keskitytään niihin talouden tärkeisiin teemoihin, jotka ovat asiakkaalle juuri nyt ajankohtaisimpia – kuten päivittäisiin raha-asioihin, tulevaisuuteen säästämiseen, lainan tarpeeseen tai vaikkapa lähivuosien unelmiin.

Itse odotin näiltä ensimmäisiltä tapaamisilta ennen kaikkea tukea säästämiseen ja sijoittamiseen (siitä kerron lisää seuraavaksi), mutta yllätyin iloisesti, kuinka kokonaisvaltaisesti minun tuli näiden tapaamisen pohjalta pohdittua perheemme rahankäyttöä ja kulutustottumuksia.

Isoin yllätys oli, että nämä tapaamiset kasvattivat rohkeutta toteuttaa niitä unelmiamme, joihin meillä on juuri nyt varaa – tavalla tai toisella. Tapaamiset kasvattivat rohkeutta elää NYT- eikä SITKU-elämää!

Tämä oli erityisen tärkeä oivallus meille ja johti mm. talviloman etelänmatkan toteuttamiseen NYT eikä ensi vuonna sekä unelmieni keltaisen auton hankkimiseen NYT kun vanha harmaa automme oli joka tapauksessa hajoamassa käsiin 😀

Tätä teemaa oli myös ihana opettaa samalla tyttärillemme. Milloin on oikea aika säästää? Milloin on myös aika kuluttaa rahaa siihen, mikä tuottaa itselle iloa tai on muuten just nyt tärkeää?

Keltainen säästöpossu

3. Starttasimme vihdoin säännöllisen sijoittamisen – myös lapsille!

Oman talouden tuokioista sain niin selväsanaista ja minulle räätälöityä sijoittamisen tukea, että aloitin VIHDOIN säännöllisen sijoittamisen. Jo vuosia olen ajatellut, että se pitäisi tehdä – ja ennen kaikkea ryhtyessäni yrittäjäksi viime vuonna, tiesin sen olevan todella viisas teko mm. eläkepäiviä turvaamaan.

Tarvitsin kuitenkin eteeni asiantuntijan, joka pohti kanssani sitä, miten suurta riskiä minä olen valmis sijoittamisessani sietämään. Miten suurta tuottoa juuri minä sijoituksiltani odotan? Asiantuntijalta sain myös pohdintamme mustaa valkoisella: pienen pohdinnan jälkeen ei tarvinnut enää sitkutella, vaan olin valmis vetämään nimeni papereihin.

Ja JIPPII: nyt olen sijoittanut säännöllisesti jo puolen vuoden ajan! 🙂

Samoin saimme Oman talouden tuokioista erinomaista tukea siihen, miten lapsille luomamme ”pesämunatilien” varat voisi sijoittaa tuottamaan hieman paremmin. Ja miten pienenkin kuukausittaisen summan säästäminen vaikuttaa heidän tulevaan pesämunaansa.


4. Luottamuksemme kasvoi siihen, että myös tulevat unelmamme toteutuvat – juuri oikealla tavalla ja juuri oikeaan aikaan.

Oman talouden tuokiot loivat minulle ja puolisolleni myös varmuutta tulevaan. Miten tahansa maailmantilanne meitä heittelee, olemme taloutemme ääreen nyt huolellisesti pysähtyneet ja tehneet siihen meille parhaimpia valintoja juuri nyt.

Olemme myös tehneet suunnitelmia tulevia unelmiamme varten ja uskomme, että nekin tulevat kyllä toteutumaan juuri oikealla tavalla ja juuri oikeaan aikaan.

Tiedämme myös, että mikäli mikä tahansa X-tekijä tulisi horjuttamaan taloudellista hyvinvointiamme, saamme Oman talouden tuokiosta nopeasti ammattilaisen avun tilanteen uudelleen arviointiin ja tarvittaviin muutoksiin.

Neilikat

Varaa aika Oman talouden tuokioosi lähimpään Aito Säästöpankkiin livenä tai etänä!

Voit varata ajan Oman talouden tuokioosi näppärästi netistä tai soittamalla. Aito Säästöpankin lämmöllä ja asiantuntemuksella palvelevia konttoreita löydät laajasti ympäri Pirkanmaan, Satakunnan ja Etelä-Pohjanmaan. Suosittelen lämpimästi!

Iloa ja aurinkoa pian alkavaan keltaiseen toukokuuhun toivottaen,

Ellu


Jaa:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp