Search
Close this search box.

Kesän kirppislöytöjä ja loman sisustusintoja

Elluyellow kirppislöytö keltainen retro Tatti -lamppu
Elluyellow kirppislöytö keltainen retro Tatti -lamppu

Kun lomani melkeinpä ensimmäinen puolikas on mennyt sadekeleissä, olen nauttinut täysin rinnoin kirppareilla kiertelemisestä ja sisustamisesta. Nyt seuraa siis kuvapitoinen pläjäys kirppislöydöistä ja sisustetuista nurkista!


Värikkäät kirppislöydöt kotiimme

Kesän ihanimpia kirppislöytöjäni ovat olleet keltainen Ariksen Tatti-valaisin, Arabian mansikkakuvioinen Pomona, Finelin lintumuki ja puinen lamppu. Kaikki nämä sujahtivat kotiimme kuin luonnostaan!

Elluyellow värikäs retrokoti

Tatti-lamppua olen ihaillut jo pitkään monen muun retrorakastajan kodeissa ja kuvissa. Nyt löysin sen Vintiikistä, lempikirpputoriltani Nokialta. Se ilahduttaa minua päivittäin tässä peltipurkkien vieressä nököttäessään. Ihan pikkuisen odotan jo syksyn pimeneviä iltoja tämän valaistessa tupaamme <3

Elluyellow Finelin retro emalimuki

Finelin kuviollisia emalimukeja löytyy livekirppareilta aika harvoin enää: halutuimmat taidetaan myydä kovemmalla hinnalla netin huutokirppareilla. Tämä Raija Uosikkisen suunnittelema, vuonna 1965 valmistettu (Laatutavara) Lintu muki maksoi Tampereen Radiokirppiksellä 30 € ja oli sisältä täysin käyttökuntoinen. Vähän kirpaisi, mutta mukaan lähti!

Elluyellow Arabian mansikka pomona

Arabian Pomonat ovat mielestäni ihania karkkeja! Tähän mennessä olen kuitenkin pitänyt pääni kovana ja rajannut nämä keräilyni uloittumattomiin. Yksi syy on ollut se fakta, että näitä on tosi haastavaa saada koko sarjaa kerättyä, koska nämä ovat niin haluttuja.

Osa malleista on tosi harvinaisia ja näin ollen myös todella hintavia. Posliinia en myöskään kauhean mielellään osta postittaen, vaikka ehjänä nekin paketit taitavat pääosin perille tulla. Tässä mansikkakuvioisessa Pomonassa oli pieni särö ja hinta oli 15 €; mielestäni ihan hyvä hinta-laatusuhde. Tämäkin on muuten Raija Uosikkisen suunnittelema, valmistettu 1969 (Laatutavara).

Elluyellow puinen vintage lamppu

Tähän puiseen pöytälamppuun ihastuin Kangasalla Pirkan kirpputorikeskuksessa. Sen ihana muotoilu ja ihan vain se fakta, että se oli PUINEN valaisin, ei jättänyt minua rauhaan. Pohdin pitkään, meneekö se tarpeeksi yksiin kotimme tyyliin, mutta nappasin sen mukaamme 25 € hinnalla – ajatuksena viedä se kesämökillemme. No, arvaatkos kuinka kävi? 🙂


Lomalla sisustettuja huoneita ja nurkkia

Elluyellow värikäs retro makuuhuone

Näinhän siinä kävi, että heti kirpputorilta kotiuduttuamme aloin kuitenkin vaivihkaa etsiskellä puiselle valaisimelle soveltuvaa nurkkaa. Viime kesänä pinkin kuosin yllensä saanut makuuhuone pukeutuikin nyt tämän lampun myötä lämpimään oranssiin. Oranssin värin lisäksi tuo puu sekä nahka ja makrame-käsityö toivat ihanan luonnollisen tunnelman sekä ripauksen jo syksyä tähän huoneeseemme.

Ennen muutosta huone näytti tältä:

Elluyellow värikäs makuuhuone

Heti loman ensimmäisenä viikonloppuna sisustin portaidemme alle jäävän kolon uusiksi. Koiranpentumme oli näyttänyt turhan isosti hampaitaan yhdelle näistä säkkituoleista (tietenkin keltaiselle!!), joten nämä raukat joutuivat syyttöminä jäähylle autotalliin.

Elluyellow värikäs retrokoti

Hetken tyhjästä tilasta nautittuani siirsin tyttöjen vanhan retrosängyn kuistilta tänne lukupesäksi. Kuistimme kun on helposti liian kuuma kesällä ja hurjan kylmä talvella, pääsee tämä lempparisänkyni tässä paremmin käyttöön ja tuottamaan iloa minulle myös aina ohi kävellessäni 🙂

Elluyellow värikäs retro nurkkaus

Ja katsos vaan kuka torahampainen pikkupiru nyt keikistelee tyytyväisenä uuden nurkkauksen äärellä! Voiko enempää enää ilmeellä sanoa: ”Mitä mää oon muka tehny?” 😀

Elluyellow värikäs koti ja koiranpentu

Kirppislöytövaatteet

Myös vaatteita on tullut osteltua kirppareilta turhankin paljon – mutta aikast ihania ja edullisia sellaisia. Alla oleva asuni (paita + leggarit + avokkaat) maksoi yhteensä hurjat 6,5 €!

Elluyellow kirppisvaatteissa punaisen kodin edessä.

Olettekos te käyneet kirpputoreilla viettämässä sateisia päiviä? Millaisia löytöjä te ootte tehneet?

Aurinkoa toivoen ja villasukkien lämpöä sadepäiviisi toivottaen,

Jaa:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp