Search
Close this search box.

Tervetuloa Nokialle viettämään ihanat kesäpäivät kirpputoreilla, järven laineilla ja laadukkaan kulttuurin äärellä

Elluyellow Nokian kesäteatteri
Elluyellow Arabian mansikka pomona
Kesän 2021 ajan nautitaan Suomen suven suloisimmat -kesäsarjasta. Tutustutaan yhdessä kotimaamme ihaniin helmiin!

Olipahan kesä! Kesä täynnä hellettä ja aurinkoa. Kesä täynnä kotimaanmatkailua ja lähiseutuseikkailua. Kesä täynnä muistoja, jotka todella lämmittävät marraskuussa 🙂

Tähän juttuun kokosin teille kaikki tämän kesän blogijutut, jotta voit lukaista vielä missaamasi jutun tai houkuttelevimman kohteen. Koska ainahan se on mielessä: seuraava loma <3

Tehty kaupallisessa yhteistyössä Visit Nokian kanssa.

Suomen suven suloisimmat -kesäsarjani starttaa oikeutetusti rakkaan kotikaupunkini kesän 2021 esittelyllä. Tervetuloa Nokialle viettämään ihania kesäpäiviä! Tässä jutussa pääset tutustumaan…

  • Nokian Työväenteatterin Me tulemme taas -kesäteatterinäytökseen
  • Monipuolisiin kirpputoreihin ja värikkäisiin kirppislöytöihini
  • Kirjasto- ja kulttuuritalo Virran palveluihin ja näyttelyihin
  • Kennonnokan rannan suppailuihin
  • Tämän kesän kohokohtiin ja tapahtumatärppeihin

Nokian kesäteatterin hurmaava Me tulemme taas -näytös tulee vihdoin!

Elluyellow Nokian työväenteatteri

En varmasti ole ainut, joka kärsin pohjattomasta kulttuurin nälästä kaiken tämän jälkeen! Kuinka kaipaakaan teattereja, konsertteja, oopperaa, balettia… Oikeastaan kaikkea livenä nautittavaa kulttuuria.

Lapsuudesta saakka olen rakastanut kesäteattereja. Äitini työpaikalla myytiin aina kesäisin lippuja Turun Samppalinnan kesäteatterin näytöksiin ja siellä meillä olikin tapana käydä lähestulkoon jokaisena lapsuuteni kesänä. Vierailimme me välillä Naantalissa ja muissa lähikaupunkien tunnelmallisissa kesäteattereissakin.

Pikkusiskoni kanssa olemme joka vuosi enemmän tai vähemmän tosissaan kuvitelleet itsemme mukana myös lavalla ja kulissien takana. Väliajoilla aina huolella valikoimme, kuka lapsinäyttelijä olisimme kyseisessä näytöksessä olleet. Ja nyt sitten aikuisempana olemme tietenkin aina nähneet itsemme nöyrästi naispääosassa 😉

Tänä kesänä – vihdoin! – pääsin tutustumaan uuden kotikaupunkini kesäteatteriin, josta olin kuullut pikkulinnuilta runsaasti arvostavia huhuja. Nokian Työväenteatteri on toiminut jo vuodesta 1914 saakka ja ylläpitänyt myös kesäteatterin esityksiä jo vuosikymmeniä, ennen kuin valmistui ensimmäinen ”oikea” katsomo Kennonnokkaan 1985 ja katoksensa se sai 2008.

Kesäteatteri sijaitsee kivenheiton päässä Nokian kirkosta. Katsomo on todella tilava: tähänkin kesään erinomainen ja vastuullinen.

Oikeassahan ne huhuja kuiskivat pikkulinnut olivat. Jo päästessäni varaslähdöllä kurkkimaan Me tulemme taas -näytöksen läpimenoa tiesin, että tänä kesänäkin kesäteatterielämys tulee olemaan puhdasta nautintoa varpaista päälakeen saakka.

Reino Helismaan käsikirjoittama ja Heli Pitkäsen ohjaama Me tulemme taas -tukkilaiskomedia kertoo tukkilaisten saapumisesta Myllärin Kaisan savotalle, jossa kylän tytöt ovat jo heitä odotelleetkin. Kartanon omistaja havittelee Kaisan myllyä ja hänen poikansa taas tämän tytärtä… Kuka komea muukalainen silloin saapuu kylään? Vauhdilta ja vaarallisilta tilanteilta sekä ihastumisilta ja salaisuuksilta ei voida välttyä!

”Me tulemme taas on kunnon komedia. Se lupaa naurua, laulua ja rakkautta. Kaikkea sitä, mitä juuri nyt todella tarvitaankin!”

Ohjaaja Heli Pitkänen

Niin pää- kuin sivuosienkin näyttelijät hurmasivat minut ihanilla hymyillään ja näyttävillä ilmeillään, koreilla tanssitaidoillaan ja heleillä lauluäänillään. Heidän eläytymisestään ja heittäytymisen taidoista todella huomasi, että teatteri on monelle heistä vuosien – ellei vuosikymmenten! – elämäntapa, rakas ja iloa tuottava harrastus.

Aivan käsittämätöntä oli kuulla, että tämän näytöksen kokenein hurmaava näyttelijätär, Kaarina Lehtonen, on kunnioitettavan 90 vuoden ikäinen! Ja näytellyt hän on siitä hulppeat 70 vuotta – ja vieläpä kaikki nämä vuosikymmenet Nokian teatterissa. Pitkään puolisonsa kanssa ja nyt edelleen itse.

Elluyellow vierailemassa Nokian kesäteatterissa

”Eihän täältä osaa olla pois. Vaikka onhan tämä rankkaa, niin tämä antaa niin valtavasti.”

Kaarina Lehtonen

Me tulemme taas -näytöksen ensi-ilta on 2.7 ja viimeinen näytös on 8.8. Minä varasin jo oman lippuni. Varaathan sinäkin pian?


Psst! Teatterin jälkeen kulttuurin nälän täytyttyä on jo parkkipaikalla oiva paikka tyydyttää fyysinen nälkä! Nokian legendaarinen Autokeidas tarjoaa mm. todella hyviä mozzarellatikkuja ja kebabeja niin lihan kuin falafelienkin kera. Ja jälkkäriksi jäätelöt Minetti-jäätelökioskista, niin aito ja perinteinen pirkanmaalainen kesäelämys on valmis.


Kirppiskierros halki Nokian

Nokialle on viime vuosina noussut toinen toistaan kiinnostavampia ja monipuolisempia kirpputoreja. Myös kierrätyksen konkareita löytyy. Kurkkaa minun parhaimmat löytöni ja kurvaa tekemään omasi!

Kirppis Helmi Center: aivan uuden kirjasto- ja kulttuuritalo Virran vieressä sijaitseva tilava ja siisti itsepalvelukirpputori. Sieltä olen tehnyt useampiakin ihania löytöjä, kuten ihanan rottinkisen sisustuskorin. Tällä kertaa löysin parit kesäiset mekot, täydellisesti revityt farkut, kukkaisen Marimekon pöytäliinan ja suloisen rottinkisen eväskorin.

Kirppis Siison: laadukkaiden kirppislöytöjen ja lähiruokien aarreaitta Pirkkalaistorilla. Siisonista löytyi tällä kertaa matkaani täydellinen neule kesäiltoihin, farkkuhame tyttärelle ja lähiruokina mm. vihreä tee ja luomu-kaurahiutaleet (aina täällä vieraillessani mietin, miksen osta täältä lähiruokaa viikottain!). Siisonissa on myös ihailtava valikoima kotimaisten käsityöläisten tuotteita.

Psst! Pirkkalaistorilla järjestetään joka kesälauantai myös peräkonttikirppiksiä.

Vintiikki: vintage-löytöjen aarreaitta tunnelmallisessa Siuron kylässä, noin 10 min matkan päässä keskustassa. Täältä olen löytänyt mm. rottinkiset simpukkatuolini ja lehtitelineeni, keltaisen Tatti-lamppuni ja monet vintage-verhoni.

Lisäksi Nokialta löytyy Keskuskirppis ja Kirpputori Wanha Holvi keskustasta, Kirpputori Nova Kankaantakaa ja Kirppiskahvila Vaahteramäki Koskenmäestä.


Kirjasto- ja kulttuuritalo Virta on jälleen avoinna – tämän kesän näyttelyissä mm. Raine Lehtoranta

Elluyellow Nokia kirjasto

Meidän perhe on ollut pandemian aikana varmasti Kirjasto – ja kulttuuritalo Virran VIP-luokan ansaitsevia asiakkaita. Kun lukemaan oppinut kuopuksemme on alkanut lukea koululaisten kirjoja isosiskonsa perässä kauheaa vauhtia, on kirjoja kannettu kotiin kirjastosta viikottain selkä vääränä.

Nyt iloitsemme, että sisäänkäynnin viereen sijoiteltujen hyllyjen sijaan pääsemme taas itse valikoimaan kirjamme. Voi sitä tyttöjen riemua, kun he pääsivät ensimmäistä kertaa taas Risto Räppääjien, Heinähattu ja Vilttitossujen sekä Ella-kirjojen taivaaseen!

Itse nautin myös romanttisten romaanien hyllyjen väleissä kuljeskelusta sekä Virran kauniista sisustuksesta, valoisuudesta ja ystävällisestä asiakaspalvelusta. Myös näyttelyihin oli jälleen hienoa päästä.

Tänä kesänä taidetila Raamissa on esillä kuuluisan ja palkitun nokialaisen valokuvaajan, Raine Lehtorannan (1960-2019) kuvia kotoa ja kaikkialta – Nokia ja muu maailma. Lehtoranta työskenteli Aamulehdessä yli 30 vuotta ja kuvasi Nokialla eniten järviä ja lapsia. Aivan upea ja tunteita herättävä näyttely on esillä 8.8. saakka.


Kennonnokan uimarannalle ja suppailemaan

Elluyellow Nokian suppailu

Kierrettyänne kirpputorit ja näyttelyt on todellakin virkistäytymisen aika. Meidän perheen lemppari-uimaranta on ehdottomasti Kennonnokan uimaranta! Tykätään sen suuruudesta, leikkipaikasta ja kiipeilypisteestä. Monena kesänä ollaan nautittu siellä treenistä Varaston kahvakuulilla tyttöjen kiipeillessä ja lueskellessa rannalla.

Tänä kesänä testattiin ekaa kertaa Varaston SUP-laudat koko perheellä ja nautittiin! Vihnusjärven tyyneys teki elämyksen nautittavaksi niin meille about kolmatta kertaa suppaileville aikuisille kuin ensi kertaa suppaileville lapsillekin. Asiakaspalvelu oli huikean kannustavaa ja lapsiystävällistä. Meidän 8-vuotias innostui kokeilemaan itsekin ja hyvin hokasi homman. 6-vuotiaamme oli mieluummin kyytiläisenä nauttimassa.

Maisemat Vihnusjärveltä Pyhäjärvelle oli käsittämättömän kauniit: kannattaa ehdottomasti kurvata pienen sillan alle taikamaailmaan 🙂 Ja joogaa taitavat: pistäkääpä kokeillen alaspäin katsovaa koiraa tai jopa tanssijaa!


Nokian kesän 2021 parhaimmat tapahtumatärpit

2.-4.7.2021 Taste of Nokia -ravintolaviikonloppu : ensimmäistä kertaa Nokialle rantautuva viikonloppu kerää kaikki hyvästä ja laadukkaasta ruuasta ja juomasta nauttivat yhteen! Edullisia ja tavalla tai toisella Nokiaan kytkeytyviä 3€:n annoksia tarjoavat kaupungin parhaat ravintolat ja kahvilat perjantaista sunnuntaihin ainakin klo 12-18.


2.7-29.8.2021 ARS 108: Tehdas 108:n luovassa keskuksessa järjestettävä immersiivinen nykytaidenäyttely ja festivaali. Luvassa näyttelyjä, esittävää taidetta, poikkitieteellisiä tapahtumia ja työpajoja. Vuoden 2021 teemana Heijastus / Reflection. Tällä reissulla kannattaa ehdottomasti pysähtyä myös Tehdas 108:n tunnelmalliseen ja persoonalliseen kahvilaan nauttimaan!


5.8.2021 Iskelmä-Finlandian julkistaminen ja puistopiknik-tapahtuma: 19. kerran jaettava Iskelmä-Finlandia palkinto julkistetaan ja jaetaan Poutunpuistossa, veloituksettomassa puistopiknik-tapahtumassa. Voittaja myös esiintyy palkitsemisen yhteydessä. Lisäksi esiintymässä on neljä nokialaista tähteä. Psst! Mukaan pääsee myös etänä 🙂 Tapsan Tahteja ei tänä vuonna järjestetä täydessä laajuudessaan terveysturvallisuussyistä.


Olet sydämellisesti tervetullut Nokialle! <3 …vain vartin matkan päähän Tampereesta ja vajaan parin tunnin matkan päähän pääkaupunkiseudulta! 🙂

Jaa:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp