Search
Close this search box.

Minne suunnata kesälomalla? Kotimaan matkailun helmet koko perheelle

Elluyellow Lillan kahvilassa Tampereelal.

Kuka teistä ihanista muistaa viime kesän Suomen suven suloisimmat -kesäsarjani? Tuon blogini kesän 2020 sarjan, jossa tutustuttiin kotimaan ihanimpiin kohteisiin, kahviloihin, putiikkeihin ja tuotteisiin.

Tämä viikko on ollut niin yllättävän sateinen – etenkin viime viikon aivan ihanan helleaallon jälkeen! – että meidän perheessä on suunniteltu jo innoissaan ensi kesän reissuja. Te tykkäsitte kovasti viime kesän sarjasta: kyselyssäni silloin 99% teistä toivoi, että otetaan uusiksi myös seuraavana kesänä. Niinpä ajattelin, että otetaanhan nyt siis toki!

Mutta kerrataan ensin viime vuoden helmet! Eli nyt seuraa kotimaan timantteja niin teille tässä kohtaa blogiani seuraamaan tulleille kuin myös kaikille viime vuonna jo näihin ihastuneille 🙂 Näiden timanttien tiimoilla on tehty kaupallista yhteistyötä viime kesänä.


Kauneimmat kesäkahvilat

Elluyellow Lillan kahvilassa

Aivan ihania, herkullisia ja sydämellisen palvelun kahviloita löytyy täältä meiltä Tampereen seudulla. Lämpimästi tervetuloa!

 • Café Hinttala, NOKIAN keskustassa: tunnelmallinen vanha museoalue ja yltäkylläiset piknikbrunssit, jotka voi napata mukaan vaikka rannalle. Super-sydämellinen ja kotoisa tunnelma!
 • Lillan Hotel Café Butik, TAMPEREEN Viinikassa: upea miljöö & mielettömät chiatuorepuurot. Lähde pian, niin pääset nauttimaan herkut kukkivien omenapuiden katveessa!
 • Pyymäen Oma Kahvila, TAMPEREEN keskustassa: kauniit kristallikruunut ja suussasulavat smoothiet. Kahvilalla on nyt aivan uudet tilavat ja tunnelmalliset tilat kivenheiton päässä edellisestä paikasta.

Viime kesänä pääsimme nauttimaan herkullisista kahvi- ja teekupposista myös muualla Suomessa. Näiden neljän kahvilan vuoksi kannattaa parit sadat kilometrit kyllä todellakin matkustaa!

 • Teeleidi, JYVÄSKYLÄN keskustassa: tuoksuva teetaivas ja maailman parhaat skonssit. Tuunattu upea liila Kupla kruunaa kokonaisuuden!
 • Vanha Pappila Hetki, ÄHTÄRIN keskustassa: upea keltainen pappila järvenrannassa ja suussasulavia leivoksia. Täällä voi myös yöpyä yksilöllisesti sisustetuissa huoneissa!
 • Gaggui Kaffela, TURUN keskustassa: täydellinen sisustus ja super-maukkaat erikoislevitteet. Erityisplussa somessakin käytössä olevasta Turun murteesta!
 • Cafe Qwensel, TURUN jokirannassa: ihana hyppäys vanhaan aikaan kaikin aistein. Spesiaalin upeat kuparipannut ja kahviserviisit!

Tunnelmalliset putiikit

Nooran putiikki Elluyellow, värikäs sisustuspuoti.

Viime kesänä pääsin tutustumaan muutamiin todella ihaniin ja tunnelmallisiin putiikkeihin:

 • Nooran putiikki, TAMPEREEN Tallipihalla, keskustassa: ihanuusputiikki täynnä väriä, persoonallisia sisustusesineitä ja kotimaista luonnonkosmetiikkaa. Myös kalkkimaaleja sateenkaaren väreissä! Varaa tänne aikaa reippaasti ja nauti myös Tallipihan muista tunnelmallisista putiikeista: Suklaapuodin herkuista, Ottiilianonnin mielettömistä koriste-esineistä ja Taikaviitan värikkäistä tuotteista.
 • Dirty Hippies Lifestyle, TURUN keskustassa: super-tyylikäs uuden ajan vintage-liike, josta löytää niin persoonallisia vaatteita ja asusteita kuin luonnonkosmetiikkaakin. Erinomaiselle musiikille ja nauravaiselle asiakaspalvelulle extra-peukku!
 • Tertin kartano, MIKKELISSÄ: todella hienoja vintage-vaatteita ja herkullisia elintarvikkeita myyvät putiikit. Upea miljöö ja ravintolaherkut! Täällä voit myös yöpyä ja Visulahti, joka lapsen ehdoton lemppari, on lähes vieressä.

Kesän kiinnostavimmat kylpylät, kartanot ja linnat

Lähes kaikki lapset ja aikuiset rakastavat kesäpäivää kylpylässä! Myös palanen historiaa kiinnostavasti tarjoiltuna on monen mieleen: kuka onkaan asunut tässä kartanossa tai linnassa vuosisatoja sitten?

 • Turun linna, TURUN keskustassa: upea seikkailukohde niin lapsille kuin aikuisillekin, todella mielenkiintoinen hyppy niin Turun kuin koko Suomenkin historiaan. Kuka teidän perheestä on tämän kesän ritari ja kuka ritarineito?
 • Kylpylähotelli Scandic Eden, NOKIALLA: viime vuonna upean ehostuksen saanut kylpylähotelli, jossa nauttivat niin aikuiset kuin lapsetkin. Herkulliset ruokalistat ja erityisen rentouttavat saunat!
 • Knuutilan kartano, NOKIAN Siurossa: maalaisromanttinen paikka kesäöille. Yövy yksin, kaksin tai koko perheellä ja nauti vanhan ajan tunnelmasta. Aamukahvin jälkeen syötä ja silittele lampaita.

Muista myös kotimaiset ja ekologiset kesätuotteet

Elluyellow testailemassa ekologisia ja suomalaisia Ole hyvä Luonnontuotteita, keltainen käsihuuhde

Kotimaisia, ekologisia ja erinomaisia kavereita kesäreissuihin ovat…

 • Ole Hyvä Luonnontuotteet: taivaallisen tuoksuinen, Haminassa tehty, sitruuna-käsihuuhde kulkee jokaisen vastuullisen kesäreissaajan repussa. Kesämökille mukaan napataan luontoa rakastavan pesuaineet.
 • Villivedet : Keski-Pohjanmaalla tuotetut hellepäivän pelastukset raikastavat fiiliksen maukkaasti ja vastuullisesti. Monia herkullisia makuja ja näppäriä kokoja!
 • 3 kaverin jäätelöt: näiden helsinkiläisten jäätelöiden herkullisesta makuvalikoimasta löytyy varmasti jokaiselle oma lemppari! Mikä on teidän makuraatinne voittaja?

Keltaiset kesähepeneet ylle ja menoksi!

YellowQuu-lastenvaatteet

Aurinkoisen kesätyylin kannattaja nappaa ylleen reissuunsa YellowQuu-malliston lasten tai aikuisten mekkotunikan, joka on somistettu ihanin käsin virkatuin pitsikukin! Hellekesän toiveissa hän tilaa omansa lyhythihaisena, sadekesään varautuva taas valitsee pitkähihaisen version.

Kokonaisuus kruunataan pitsikukka-leggareilla ja rusettipannalla: ja ei kun kesäreissuun! 🙂

Ja illalla päät painetaan tyynyihin uusissa suloisissa kesäpyjamissa…Mikä näistä houkuttelisi sinua tänä kesänä? Tai onko teillä tehty jo suunnitelmia muualle?

Me ajateltiin tänä kesänä Mikkeliä, Savonlinnaa ja Imatraa. Ehkäpä Kotkaa, Porvoota ja Kuopiotakin! Vinkkaa parhaat kohteet, jos asut tai oot käynyt näillä huudeilla, kiitos! 🙂

Instagramin stooreissa sain jo aiemmin viikolla muutamia ihania vinkkejä, kiitos niistä! Tässä niitä teillekin:

 • SAVONLINNA: Olavinlinna, Pikku Kakkosen puisto ja Lettukahvila Kalliolinna
 • KOTKA: Sapokan vesipuisto, Katariinan meripuisto, Merikeskus Wellamo, Jussin jättikirppis, Karhulan jokipuisto, Wilhelmiina Mauritz sisustuskauppa. Sapokasta pääsee myös lähisaariin!
 • LAHTI: Launeen perhepuisto

Iloa ja aurinkoa toukokuun loppuun toivottaen,

Jaa:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp